Má cenu kupovat HD6850 pro...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ryzny7
Nováček
Nováček

Má cenu kupovat HD6850 pro...

Příspěvek od Ryzny7 »

Dobrý den. Nedávno mi v PC odešla grafická karta HD4850 a uvažuji o koupi téhle http://www.czc.cz/asus-eah6850-dc-2dis- ... 33/produkt , ale nejsem si jistý jestli to má cenu. Procesor je relativně slabý, ale dá se v pohodě přetaktovat na 4,0GHz, avšak ještě jsem to nezkoušel. Neměl by to být problém. Co myslíte má cenu tato karta nebo raši něco slabšího?

P: E7300 2,6GHz -> OC 4,0GHz
MB: Asus P5K SE/EPU - P35
DDR2 800MHz - 4GB
HEDY 500W

Díky :D
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Má cenu kupovat HD6850 pro...

Příspěvek od Suke001 »

No první zkus a potom uvidíš jak vpohodě to půjde :)
Jinak radši bych bral Gigabyte http://interlink.tsbohemia.cz/graficka- ... 16414.html
Grafika bude v pár hrách bržděna, nicméně nárust výkonu bude znatelný.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Ja bych se trochu bal toho shit zdroje ve spojeni s pretaktovanym cpu a grafikou s 256bit sbernici...Jako 500W je habadej, ale kvalita asi nebude nic moc
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

To každopádně, zdroj by chtěl vyměnit.
Ryzny7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ryzny7 »

Taky jsem se divil, co to tam mám za zdroj, ale na ten už nemám peníze.
Gigabyte jsem původně chtěl vzít také. Je fakt, že taktovat grafiku s tímhle procesorem asi nemá cenu, ale do budoucna mi přijde lepší ASUS, který se lépe taktuje. U Gigabytu se nedá měnit napětí....

Co vidíte za ++ u Gigabytu oproti Asus? :D

http://www.czc.cz/hedy-pp500tca-400w-ma ... 38/produkt to je ten zdroj.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Tomu zdroji bych nesveril ani stolni lampicku, natoz novou grafiku :wink:
To raděj kup slabší grafiku - HD 7750 bude srovnatelná (mírně lepší) s tou starou GK a zbude i na zdroj
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pro takovou sestavu bude ten zdroj uuuuuuplne v pohode,vim o cem mluvim,ten samej me tahal to co mam v podpise skoro rok,na krytu se smazili vajicka,vzduch z vetraku o teplote plamenometu,zvuk stihacky,ale dokazal to vydrzet,aniz by zasahla nejaka z "ochran"...bud proto,ze zadny ochrany nema,a nebo proto,ze je "kvalitni" :lol: :lol:
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Nebo koupit tu kartu bazar a zůstane i na zdroj.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Ryzny7 píše:1) Nedávno mi v PC odešla grafická karta HD4850 a uvažuji o koupi téhle http://www.czc.cz/asus-eah6850-dc-2dis- ... 33/produkt , ale nejsem si jistý jestli to má cenu.
2) Procesor je relativně slabý, ale dá se v pohodě přetaktovat na 4,0GHz, avšak ještě jsem to nezkoušel. Neměl by to být problém.
3) Co myslíte má cenu tato karta nebo raši něco slabšího?
ad1: nemá
ad2: tak si to zkus.
Máš lacinou desku, která není pro taktování nic moc. Pokud máš i BOX chladič procesoru, můžeš si o 4 GHz nechat jen zdát.
ad3: 6770 je maximum toho co tvůj procesor i po přetaktování zvládne
Ryzny7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ryzny7 »

Díky moc za odpovědi. Zdroj chápu, že je asi špatný no, Nevím co hrozí,když si nechám tento :D. Taktování moc vyzkoušet nemůžu, protože lepší chladič budu objednávat, až s kartou. Mimo to musel bych někoho přemluvit aby mi půjčil kartu. Jinak nerozjedu PC. Takže i po přetaktování se výkon moc nezvýší? Protože HD6770 i HD7750 jsou právě na stejné úrovni jako HD4850 prakticky. Šlo mi o nějaký nárůst výkonu, ale pokud na to nemá procák ani po taktování, tak asi budu muset koupit něco slabšího a zdroj k tomu no...

Jinak ještě jednou díky moc :D
Ryzny7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ryzny7 »

Alfajk píše:pro takovou sestavu bude ten zdroj uuuuuuplne v pohode,vim o cem mluvim,ten samej me tahal to co mam v podpise skoro rok,na krytu se smazili vajicka,vzduch z vetraku o teplote plamenometu,zvuk stihacky,ale dokazal to vydrzet,aniz by zasahla nejaka z "ochran"...bud proto,ze zadny ochrany nema,a nebo proto,ze je "kvalitni" :lol: :lol:
No jo, ale tvoje sestava žrala minimálně o 100W více, díky té NVIDII :D
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Ryzny7 píše:Takže i po přetaktování se výkon moc nezvýší? Protože HD6770 i HD7750 jsou právě na stejné úrovni jako HD4850 prakticky. Šlo mi o nějaký nárůst výkonu, ale pokud na to nemá procák ani po taktování, tak asi budu muset koupit něco slabšího a zdroj k tomu no...
Po přetaktování procesoru se pochopitelně zvýší jak výkon procesoru, tak grafický výkon současné i výkonnější karty.
6770 je, dle mého názoru tak o 25% nad výkonem 4850.
To si ale klidně ověř sám.
Stáhni si 3D Mark 06 Basic a spusť ho.
4850 by měla dát skóre 12000 bodů (pokud ji procesor nebrzdí)
6770 15000 bodů
Viz http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark06/download/
Kolik bodů tady vlastně máš teď?
Ryzny7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ryzny7 »

NO 0, jelikožjsem psal, že mi karta odešla :D. Je KO. Já vím, že HD6850 nevyužiji naplno, ale myslím si, že kdyby jela byť jen na 80% tak by byla rychlejší než HD6770. Fakt je ten , že je o 1000 dražší. Nad koupí karty přemýšlím už dost dlouho a pořád se právě nemohu rozhodnout.

http://www.hwcompare.com/5723/radeon-hd ... -6770-1gb/ Teoreticky by celkově měla být rychlejší jen o 6% :D

Další sranda je,že mám monitor s 1900*1200, ale HD4850 si to celkem dávala.

Nechci hrát úplně nejlepší věci, ale jsem trochu ulítlej na sérii Assasins Creeda a Total war. Shogun 2 je mým cílem :D
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Ryzny7 píše:Já vím, že HD6850 nevyužiji naplno, ale myslím si, že kdyby jela byť jen na 80% tak by byla rychlejší než HD6770. Fakt je ten , že je o 1000 dražší. Nad koupí karty přemýšlím už dost dlouho a pořád se právě nemohu rozhodnout.

http://www.hwcompare.com/5723/radeon-hd ... -6770-1gb/ Teoreticky by celkově měla být rychlejší jen o 6% :D

Další sranda je,že mám monitor s 1900*1200, ale HD4850 si to celkem dávala.
Nebude rychlejší.
Pokud má tvůj procesor na 6770 až po přetaktování, ořízne výkon jakkoliv výkonné karty (výkonnější než 6770) na stejnou úroveň.
O 6% ? Žertuješ?
Posuzuješ celkový výkon GK jen podle datové propustnosti pamětí?
Pro tvůj monitor s tímhle rozlišením je 6850 skoro málo...
To už je spíš na 6870.
Ale na tu tvůj procesor nemá tuplem.
Já mám pořád pocit, že nejrozumnější bude 6770 a kompromisní nastavení náročných her.
Navíc ti zbyde na slušný zdroj.
Kdoví jestli to nebyl zdroj, který ti GK zlikvidoval...
Ryzny7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ryzny7 »

Jako já si zakládám na Full Ress a středních detailech. AA jsem nikdy nepoužíval, takže by to mělo jít.
Nevím no je to dilema. Přijde mi to také rozumnější, jak to říkáš ty, ale co jsem koukal tenhle týden na spousty fór, tak tam se E7300 s HD6850 objevovalo často a říkali, že v klidu. Nejlepší by bylo asi to vyzkoušet.

Na desce se musí hlavně vyhodit EPU. S ním nepřetaktuješ nic :D
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

jj rikali - na netu rikali, ze aj moje X3 3,3Ghz utahne v pohode HD 6850 - koupil jsem jeste slabsi HD 7750 a ve vetsine her jede na 40-60% - takze asi tolik k tomu, jak mu to pojede :wink:
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Ryzny7 píše:1) Jako já si zakládám na Full Ress a středních detailech. AA jsem nikdy nepoužíval, takže by to mělo jít.
2) Přijde mi to také rozumnější, jak to říkáš ty, ale co jsem koukal tenhle týden na spousty fór, tak tam se E7300 s HD6850 objevovalo často a říkali, že v klidu. Nejlepší by bylo asi to vyzkoušet.
3) Na desce se musí hlavně vyhodit EPU. S ním nepřetaktuješ nic :D
ad1: při tvém rozlišení asi není vyhlazování hran nijak zvlášť potřebné
ad2: pokud to mysleli tak, že to funguje bez škubání, tak mohou mít pravdu.
Se vší vehemencí ovšem popírám názor, že by výkonově mohli být nad 6770.
Vždyť se jich zeptej jaké mají skóre ve 3D Marku 06.
ad3: proč vyhodit? Mohlo by stačit neinstalovat k tomu driver.
Ryzny7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ryzny7 »

Lokomotiva píše:
Ryzny7 píše:1) Jako já si zakládám na Full Ress a středních detailech. AA jsem nikdy nepoužíval, takže by to mělo jít.
2) Přijde mi to také rozumnější, jak to říkáš ty, ale co jsem koukal tenhle týden na spousty fór, tak tam se E7300 s HD6850 objevovalo často a říkali, že v klidu. Nejlepší by bylo asi to vyzkoušet.
3) Na desce se musí hlavně vyhodit EPU. S ním nepřetaktuješ nic :D
ad1: při tvém rozlišení asi není vyhlazování hran nijak zvlášť potřebné
ad2: pokud to mysleli tak, že to funguje bez škubání, tak mohou mít pravdu.
Se vší vehemencí ovšem popírám názor, že by výkonově mohli být nad 6770.
Vždyť se jich zeptej jaké mají skóre ve 3D Marku 06.
ad3: proč vyhodit? Mohlo by stačit neinstalovat k tomu driver.
Vyhodit: Vypnout v BIOSU :D
Asi máš pravdu. Nakonec 6770 je levnější, sice 128bit, ale to asi hraje roli až u výkonějšíh karet.
Koneckonců sám jsem o tom silně pochyboval, ale přál jsem si HD6850, tak jsem uvěřil. Zrovna dneska jsem viděl test vlivu procíku na GPU. Ve Starcraftu II, kde je to extrémní C2D nestíhala ani náhodou :D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“