P: E7300 2,6GHz -> OC 4,0GHz
MB: Asus P5K SE/EPU - P35
DDR2 800MHz - 4GB
HEDY 500W
Díky
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

ad1: nemáRyzny7 píše:1) Nedávno mi v PC odešla grafická karta HD4850 a uvažuji o koupi téhle http://www.czc.cz/asus-eah6850-dc-2dis- ... 33/produkt , ale nejsem si jistý jestli to má cenu.
2) Procesor je relativně slabý, ale dá se v pohodě přetaktovat na 4,0GHz, avšak ještě jsem to nezkoušel. Neměl by to být problém.
3) Co myslíte má cenu tato karta nebo raši něco slabšího?

No jo, ale tvoje sestava žrala minimálně o 100W více, díky té NVIDIIAlfajk píše:pro takovou sestavu bude ten zdroj uuuuuuplne v pohode,vim o cem mluvim,ten samej me tahal to co mam v podpise skoro rok,na krytu se smazili vajicka,vzduch z vetraku o teplote plamenometu,zvuk stihacky,ale dokazal to vydrzet,aniz by zasahla nejaka z "ochran"...bud proto,ze zadny ochrany nema,a nebo proto,ze je "kvalitni"![]()

Po přetaktování procesoru se pochopitelně zvýší jak výkon procesoru, tak grafický výkon současné i výkonnější karty.Ryzny7 píše:Takže i po přetaktování se výkon moc nezvýší? Protože HD6770 i HD7750 jsou právě na stejné úrovni jako HD4850 prakticky. Šlo mi o nějaký nárůst výkonu, ale pokud na to nemá procák ani po taktování, tak asi budu muset koupit něco slabšího a zdroj k tomu no...

Nebude rychlejší.Ryzny7 píše:Já vím, že HD6850 nevyužiji naplno, ale myslím si, že kdyby jela byť jen na 80% tak by byla rychlejší než HD6770. Fakt je ten , že je o 1000 dražší. Nad koupí karty přemýšlím už dost dlouho a pořád se právě nemohu rozhodnout.
http://www.hwcompare.com/5723/radeon-hd ... -6770-1gb/ Teoreticky by celkově měla být rychlejší jen o 6%![]()
Další sranda je,že mám monitor s 1900*1200, ale HD4850 si to celkem dávala.

ad1: při tvém rozlišení asi není vyhlazování hran nijak zvlášť potřebnéRyzny7 píše:1) Jako já si zakládám na Full Ress a středních detailech. AA jsem nikdy nepoužíval, takže by to mělo jít.
2) Přijde mi to také rozumnější, jak to říkáš ty, ale co jsem koukal tenhle týden na spousty fór, tak tam se E7300 s HD6850 objevovalo často a říkali, že v klidu. Nejlepší by bylo asi to vyzkoušet.
3) Na desce se musí hlavně vyhodit EPU. S ním nepřetaktuješ nic

Vyhodit: Vypnout v BIOSULokomotiva píše:ad1: při tvém rozlišení asi není vyhlazování hran nijak zvlášť potřebnéRyzny7 píše:1) Jako já si zakládám na Full Ress a středních detailech. AA jsem nikdy nepoužíval, takže by to mělo jít.
2) Přijde mi to také rozumnější, jak to říkáš ty, ale co jsem koukal tenhle týden na spousty fór, tak tam se E7300 s HD6850 objevovalo často a říkali, že v klidu. Nejlepší by bylo asi to vyzkoušet.
3) Na desce se musí hlavně vyhodit EPU. S ním nepřetaktuješ nic
ad2: pokud to mysleli tak, že to funguje bez škubání, tak mohou mít pravdu.
Se vší vehemencí ovšem popírám názor, že by výkonově mohli být nad 6770.
Vždyť se jich zeptej jaké mají skóre ve 3D Marku 06.
ad3: proč vyhodit? Mohlo by stačit neinstalovat k tomu driver.