Navrh schematu - oddelovaci trafo
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Navrh schematu - oddelovaci trafo
Na to bych nespolíhal, u 65W adaptéru od HP byla místo NTC TERMISTORU propojka Pojistka je tam 1,6A...
- srna
- Středně pokročilý
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Heh, věštecká koule funguje
Jestli si vzpomenu, zkusím příští týden schválně změřit proudový náraz při zapnutí
Jestli si vzpomenu, zkusím příští týden schválně změřit proudový náraz při zapnutí
- termit256
- Začátečník
-
Co je nebo neni v adapteru je vcelku irelevantni, dej ten varistor pred trafo.
Pokud nesezenes varistor (byva v PC zdrojich) muzes misto nej dat odpor, rekneme 10R. Paralelne k nemu zapoj spinaci kontakt rele pripojeneho na sekundarni stranu trafa. Takove zapojeni se pouziva k omezeni spicek u aplikaci s vyssim vykonem kde by to varistor neustal.
Pokud nesezenes varistor (byva v PC zdrojich) muzes misto nej dat odpor, rekneme 10R. Paralelne k nemu zapoj spinaci kontakt rele pripojeneho na sekundarni stranu trafa. Takove zapojeni se pouziva k omezeni spicek u aplikaci s vyssim vykonem kde by to varistor neustal.
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ještě jednou, varistor slouží pro omezení přepětí, k omezení proudovýho nárazu se používá NTC termistor.
Výběr je velice jednoduchý, když je u chobotů skladem jen jeden typ
Nebo ho můžeš vykuchat z PC zdroje, jak píše termit.
Rezistor přemosťovaný relé jde použít taky, ale pro 100VA trafo je to myslím zbytečný luxus...
Výběr je velice jednoduchý, když je u chobotů skladem jen jeden typ
Nebo ho můžeš vykuchat z PC zdroje, jak píše termit.
Rezistor přemosťovaný relé jde použít taky, ale pro 100VA trafo je to myslím zbytečný luxus...
- srna
- Středně pokročilý
Ollie: mrknu po nakym vraku ve smorajzu. prislo mi ze tam patri spis termistor nez varistor....
termit256: podobnej princip (stykac a rezistory) jsem kdysi pouzil u svarecky KS2OO, ale tam byla civka krmena z odbocky trafa na ovladani elektroniky. viz http://svarbazar.cz/phprs/view.php?cisl ... 2006051601 absence jakykoli elektroniky a casovace je genialni
edit: ale termistor vrazim hned za vstupni pojistku,lita i pri provozu bez trafa (naprimo pres kontakty rele). pak zkusim dat nejakou rozumnejsi pojistku,tekneme T1A nebo T800mA (trafo je 100VA)
termit256: podobnej princip (stykac a rezistory) jsem kdysi pouzil u svarecky KS2OO, ale tam byla civka krmena z odbocky trafa na ovladani elektroniky. viz http://svarbazar.cz/phprs/view.php?cisl ... 2006051601 absence jakykoli elektroniky a casovace je genialni
edit: ale termistor vrazim hned za vstupni pojistku,lita i pri provozu bez trafa (naprimo pres kontakty rele). pak zkusim dat nejakou rozumnejsi pojistku,tekneme T1A nebo T800mA (trafo je 100VA)
- termit256
- Začátečník
-
Jo, jasne ze termistor.
Nevim na co jsem myslel kdyz jsem to psal
Nevim na co jsem myslel kdyz jsem to psal
- srna
- Středně pokročilý
update: termistor tam je, pojistky jsem zatim nemenil(stale 4A )
pri poloze oddeleno zesilovac nebuci, vse ok, ale kdyz zapojim sluchatka(rovnou do NTB), indukuje se na ne 50Hz. zejmena pokud je kabel od sluchatek rovnobezne s napajenim NTB
pri poloze oddeleno zesilovac nebuci, vse ok, ale kdyz zapojim sluchatka(rovnou do NTB), indukuje se na ne 50Hz. zejmena pokud je kabel od sluchatek rovnobezne s napajenim NTB