Notebook pro studenta v relaci 20-25k Kč
Moderátor: Don
- tomgoeslol
- Nováček
-
Notebook pro studenta v relaci 20-25k Kč
Ahoj,
v současné době mi už pomalu odchází mé 4 roky staré lenovo (R61, sloužilo pěkně), a vzhledem k totální ignoraci technického pokroku v oblasti HW notebooků potřebuju poradit s výběrem.
Nejprve bych se ale chtěl zeptat, zda se mi vyplatí snažit se čekat na Ivy Bridge nebo slibované slevy notebooků v druhé polovině roku (to vše ve chvíli, kdy už noťas nefunguje úplně tak, jak má).
Notebook s sebou sice chci takřka denně (řekněme 2x-3x týdně) brát do školy, ale zároveň pro mě má další alespoň tři roky plnit funkci hlavního a jediného počítače (stolní mít neplánuji). Důležitá je pro mne tedy především kvalita zpracování a výdrž baterie (alespoň 4-5 hodin). Kromě těchto dnů bude 2x týdně převážen trvalé->přechodné bydliště a naopak, jinak bude pořád v zásuvce. Ideální velikost je nejspíš klasická patnáctka, možná bych s výhradami vzal i 14ku.
Určen je kromě studijních povinností hlavně na přehrávání filmů/seriálů/hudby (to už dnes nejspíš zvládne každý), v menší míře na občasné hraní her (přiznám se, že se už jen z nostalgie hodně těším na Diablo 3, což je asi jediná náročná záležitost, kterou budu potřebovat nějakým způsobem rozjet). Na disk žádné speciální požadavky nemám, ani kapacitu nemusí mít nijak vysokou - většinu svých dat uchovávám na externích discích. Rád bych slyšel ohlasy na SSD disky, které Lenovo podle všeho začalo do svých produktů dávat - jestli máte zkušenost, podělte se prosím.
Jediným speciálním požadavkem je trackpoint, na nějž jsem si extrémně zvykl a kterého bych se nerad vzdal. To podle všeho redukuje možné výrobce na Lenovo a HP, protože podle všeho jiné firmy notebooky s trackpointem nedělají... Od HPčka mě pak trochu odrazuje rozložení klávesnice...
Rád bych se tedy zeptal na nějaká doporučení... Předem mockrát díky za jakoukoliv odpověď.
v současné době mi už pomalu odchází mé 4 roky staré lenovo (R61, sloužilo pěkně), a vzhledem k totální ignoraci technického pokroku v oblasti HW notebooků potřebuju poradit s výběrem.
Nejprve bych se ale chtěl zeptat, zda se mi vyplatí snažit se čekat na Ivy Bridge nebo slibované slevy notebooků v druhé polovině roku (to vše ve chvíli, kdy už noťas nefunguje úplně tak, jak má).
Notebook s sebou sice chci takřka denně (řekněme 2x-3x týdně) brát do školy, ale zároveň pro mě má další alespoň tři roky plnit funkci hlavního a jediného počítače (stolní mít neplánuji). Důležitá je pro mne tedy především kvalita zpracování a výdrž baterie (alespoň 4-5 hodin). Kromě těchto dnů bude 2x týdně převážen trvalé->přechodné bydliště a naopak, jinak bude pořád v zásuvce. Ideální velikost je nejspíš klasická patnáctka, možná bych s výhradami vzal i 14ku.
Určen je kromě studijních povinností hlavně na přehrávání filmů/seriálů/hudby (to už dnes nejspíš zvládne každý), v menší míře na občasné hraní her (přiznám se, že se už jen z nostalgie hodně těším na Diablo 3, což je asi jediná náročná záležitost, kterou budu potřebovat nějakým způsobem rozjet). Na disk žádné speciální požadavky nemám, ani kapacitu nemusí mít nijak vysokou - většinu svých dat uchovávám na externích discích. Rád bych slyšel ohlasy na SSD disky, které Lenovo podle všeho začalo do svých produktů dávat - jestli máte zkušenost, podělte se prosím.
Jediným speciálním požadavkem je trackpoint, na nějž jsem si extrémně zvykl a kterého bych se nerad vzdal. To podle všeho redukuje možné výrobce na Lenovo a HP, protože podle všeho jiné firmy notebooky s trackpointem nedělají... Od HPčka mě pak trochu odrazuje rozložení klávesnice...
Rád bych se tedy zeptal na nějaká doporučení... Předem mockrát díky za jakoukoliv odpověď.
- gck23
- Začátečník
Re: Notebook pro studenta v relaci 20-25k Kč
trackpoint montuje jeste dell do latitudu 6kovy rady, ale na ty cenove nedosahnes, co by vyhovovalo tvym pozadavku je tohle http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-t520- ... 95/produkt akorat nevim, jak si ta grafika poradi s diablem, pripadne kdyby ses vzdal tohodle pozadavku, tak bych sel spis do X220 http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-x220i ... 48/produkt a domu poridil externi LCD, klavesnici a mys, na noseni to urcite bude prijemnejsi
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
- orgasmic
- Začátečník
-
Asi nejlepsi koupe je Acer M3 s GT640M.
Asus Rog Strix G18
- gck23
- Začátečník
O tom bych polemizoval
a) nema trackpoint
b) 15" s rozlisem 1366/768 je v dnesni dobe hodne malo
a) nema trackpoint
b) 15" s rozlisem 1366/768 je v dnesni dobe hodne malo
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
- orgasmic
- Začátečník
-
Ten trackpoint jsem prehlidnul.
Rozliseni na normalni praci dle jeho pozadavku postacuje.
Vyhoda je vyborna vydrz a vysoky vykon.
Na www.notebook.cz je vyborna recenze od Swarma.
Rozliseni na normalni praci dle jeho pozadavku postacuje.
Vyhoda je vyborna vydrz a vysoky vykon.
Na www.notebook.cz je vyborna recenze od Swarma.
Asus Rog Strix G18
- orgasmic
- Začátečník
-
Videl bych to tady na ten http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... n+HD+6630M
Asus Rog Strix G18
- sam_217
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to bych si troufl možná i říct, že to to Diablo 3 ani nerozchodí...resp ne hratelně na nejnižší detaily...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@NejdeOC Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 4x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3600MHz CL16 // Sapphire RX 6800 XT Nitro+ SE // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- PeITeeR
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Relace 20~25k..
Po necem se podivam.
Tak ani to nebolelo
Lenovo ThinkPad T520
Na tom si to Diablo v klidu zahrajes, kavalita tam je, trackpoint taky, vydrz udajne 8h..
V klidu by stacil i Lenovo ThinkPad Edge E520
Po necem se podivam.
Tak ani to nebolelo
Lenovo ThinkPad T520
Na tom si to Diablo v klidu zahrajes, kavalita tam je, trackpoint taky, vydrz udajne 8h..
V klidu by stacil i Lenovo ThinkPad Edge E520
Naposledy upravil(a) PeITeeR dne stř 2. kvě 2012, 16:39, celkem upraveno 2 x.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Diablo 3 bezi na nizke detaily i na integrovanem intelu HD 3000 ve 1280x1024, takze 6630M s tim nebude mit problemy.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W