Jakou grafickou kartu

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Hecis
Nováček
Nováček

Jakou grafickou kartu

Příspěvek od Hecis »

Zdravím tu všechny a chtěl bych vás tímto požádat o radu.Měl jsem asus 5870,tu jsem vyreklamoval a čekal co bude nového.Čekal jsem na ati 7970,ta je ovšem docela drahá,7950 je na tom podobně.Teď přemýšlím o 7870ce,protože není zas o moc horší jak 7950,teda v rozlišení 1920x1200 a to používám.
Mám Phenom II BE @3,6g,2x2gb ram @1600,deska asus M4A79T deluxe.Monitor 24 palců 1920x1200.Je pro mě dostačující 7870ka?Je to tak,že v podstatě 7950 ani 7970ku nevyužiju na takovém rozlišení?Větší monitor neplánuju,teda určitě né do 2 let.Předem dík za info.Jsem z toho už na prášky a nevím co koupit,na kartu čekám třetí měsíc :-P
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Jakou grafickou kartu

Příspěvek od Hladis »

Ono je to jedno. Stejne te bude brzdit CPU........jinak u 7970 a 7950 doslo ke slevam.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Asi tak no. Nevim co jsi myslel slovy "vyreklamoval", ale pokud máš opravenou kartu, kup novou paltformu, ne grafiku, protože ten Phenom místy brzdí i tu 5870. Pokud ti za ní vrátili prachy, prodej zbytek Pc a opět postav novou platformu. 7870 si nemyslim že je cool model. Buďto 7850 (ňákej lepší nereferenční model) a přetaktovat co se dá, nebo 7950 a takáé přetaktovat. Po těch slevách z posledních dnů už jsou docela akceptovatelný. Samo sebou pokud ti to nehoří můžeš počkat s jakou cenou a možnostma přijde GTX670.
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Proč by měli Phenom brzdit 7870ku nebo 5870ku??Žádné brždění jsem teda nezaznamenal a slyším to poprvé.
Jinak ano,vrátili mi peníze.Lepší procesor nekoupím do základní desky a kupovat novou základní desku,procesor a ramky se mi teda moc nechce.Se sestavou jsem neměl problém s jakoukoliv hrou musím uznat teda.Proč raději 7850ku?Co jsem se díval na testy,tak je 7870 lepší.
superoc
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od superoc »

Proc se tu ptas kdyz si potom sam odpovis :idea: Ja si take myslim ze to brzdit bude
Naposledy upravil(a) superoc dne ned 22. dub 2012, 10:58, celkem upraveno 1 x.
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Čím jsem si odpověděl?Tím,že jsem se zeptal proč by měl Phenom II X4 BE brzdit 7870ku a 5780ku?Slušně jsem se zeptal,nechám si to klidně vysvětlit.
Ryzny7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ryzny7 »

Podle popisu soudím, že to je dvoujádro. Ve většině her jde hlavně od GPU, ale CPU stále hraje důležitou roli a nové hry (BF3,SC2,...) zatěžují maximálně procesory a počítají s 4-jádrem. Tvůj procesor je několik let starý a podle mě (moc se v AMD nevyznám) je na úrovni s Core 2 Duo. Na max. využití těchto grafik budeš potřebovat ideálně i5 dle mého názoru.
Grafika pojede pěkně i v tvé sestavě, ale dojde k tomu že bude doslova bržděna procíkem, který pojede na 100% a grafika třeba jen na 40%. Koukni na nějaké testy o tom nakolik je procesor důležitý při hraní....

PS:http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... md?start=1

Osobně si myslím, že hodně záleží na tom co chceš hrát. Viz. test: některé hry nebrzdí ani dvoujádro, ale CPU náročné kulhají.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Stačí i 2-jádro i3-2120. Právě že většina her, využívá nejvíc jenom jedno jádro. A tam má SB největší vyhodu, výkon na jádro je parádní.
Stahni Afterburner, nastav aby se ti ukazovalo % vytížení grafiky a uvidíš.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hecis píše:Čím jsem si odpověděl?Tím,že jsem se zeptal proč by měl Phenom II X4 BE brzdit 7870ku a 5780ku?Slušně jsem se zeptal,nechám si to klidně vysvětlit.
Podivej se treba zde na skalovani CPU a zasad si tam ten svuj. Dale je tu hodne threadu na toto tema a ver mi ze tvuj CPU bude ty karty poradne brzdit.
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 120-9.html
http://www.anandtech.com/show/4083/the- ... -tested/20
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 100_5.html
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Mám 4 jádro,né dvou.

Nu dobrá,po shlédnutí těch odkazá bych to řekl asi tak.Jak jsem psal,s 5870kou žádnej problém a vše jsem jel na full.
Když koupím tu 7950ku,předpokládám,že si normálně zahraju,ale třeba se může stát,že se to bude sekat,nebo budou padat fps.V tuto chvíli to bude procesorem.Ale jinak to můžu provozovat že?Žebych koupil kartu a za nějakej ten pátek koupil desku,prosesor a ramky.
Když se pak rozhodnu,95 je asi jasná volba co?Vždycky jsem měl amd tak intelu moc neholduju.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Jaký konkrétně ten procesor máš?
Zkusil jsi odemknout 3. a 4. jádro?
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Lokomotiva píše:Jaký konkrétně ten procesor máš?
Zkusil jsi odemknout 3. a 4. jádro?
Je to Phenom II X4 955 BE 3,2g.Mám ho @na 3,6g.Žádné jádra jsem neodemykal,není ani potřeba ne??Jinak při loadu pc mi to hlásilo 4 cores are activated.Mačkal jsem myslím F2 před nějakým časem pro active.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Hecis píše:Mám 4 jádro,né dvou.
Promiň, nevšimla jsem si.
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Lokomotiva píše:
Hecis píše:Mám 4 jádro,né dvou.
Promiň, nevšimla jsem si.
Nic se neděje :-) Teďje otázkou co teď.Teď jestli koupit nebo ne.Každopádně to bude asi pojizdné co?Časem bych koupil lepší procesor a byl by klid.
Jen teda ještě jedna věc,vyplatí se taková karta na rozlišení 1920x1080,nebo je tato karta spíše na větší rozlišení a více monitorů.V testech se používá 1920x1080 a 2560x1600
Jestli(když vynechám procesor)využiju její výkon,nebo je to škoda peněz?
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

graficku kartu mozes kupit, ale nevyuzijes jej potencial, to znamena ze väcsinou pojde grafika tak na "pol plynu"...
hry ti teda lepsie o moc nepojdu ako s HD5870, maximalne co procesor dovoli, to je cele... je to na tebe
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Eddward píše:graficku kartu mozes kupit, ale nevyuzijes jej potencial, to znamena ze väcsinou pojde grafika tak na "pol plynu"...
hry ti teda lepsie o moc nepojdu ako s HD5870, maximalne co procesor dovoli, to je cele... je to na tebe
Jo,to je k procesoru,ale kdybych časem koupil I5,tak jestli jí využiju na plno na rozlišením co používám.Jinak S tou 5870kou žádnej problém.Hrál jsem i BF3 na ultra,teda hrál jsem betu.
Bojím se toho,že když koupím něco jako 7770,nebo Nvidiu 560,tak zas ta karta bude slabá na hraní.I do budoucna.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Preto treba robit naraz komplet upgrade a nie po kuskoch :wink:
Nasetri bubaky a potom urob kompletny upgrade.
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Kyselinka píše:Preto treba robit naraz komplet upgrade a nie po kuskoch :wink:
Nasetri bubaky a potom urob kompletny upgrade.
NJ,mám toho teď moc :-D a pc už docela potřebuju.Nikdo mi ještě nenapsal jak s tou kartou a rozlišením,které používám,kdyby někdo poradil,nebo hodil info,byl bych moc vděčnej!
Hecis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hecis »

Je to sice s jinou grafickou kartou,ale tohle jsem dnes našel.Phenom II o proti I5 třeba v diablu III s GF 580 není zas tak špatnej ne?

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ku?start=5
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hecis píše:Je to sice s jinou grafickou kartou,ale tohle jsem dnes našel.Phenom II o proti I5 třeba v diablu III s GF 580 není zas tak špatnej ne?

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ku?start=5
Ano třeba v diablu III kterej má s dvoujádrovou K10 na 2,8Ghz 100fps... tam fakt potřebuješ silnej CPU...

Zkus si třeba zahrát Starcraft 2 a poslat proti sobě dvě 200/200 armády, pak pochopíš že solidní herní CPU je třeba.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“