Loadbalancing mezi Wi-Fi a LAN

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
kupkoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Loadbalancing mezi Wi-Fi a LAN

Příspěvek od kupkoid »

Zdravím,

Jak je to s přerozdělením síťových prostředků u levných domácích routerů (konkrétně Comtrend VDSL od O2, ale nemyslím, že ostatní to budou řešit jinak) mezi LAN a Wi-Fi? Ideální case study je PC připojené pomocí Wi-Fi, PC připojené na LAN port a oba začnou stahovat ve stejnou chvíli stejný soubor z WAN.
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
ttx
Začátečník
Začátečník

Re: Loadbalancing mezi Wi-Fi a LAN

Příspěvek od ttx »

Ak to ma proxy s cache tak to moze fungovat, inak sa stahuje 2x to iste. Potom este zavisi na tom "naraz".
kupkoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kupkoid »

Šlo mi spíše o rozdělení linky mezi Wi-Fi a LAN (možná zavádějící název, v tomto případě myšlen ethernet -> PC připojeno kabelem do switch modulu routeru), tzn. zda nebude mít provoz na LAN vyšší prioritu, než na Wi-Fi. To že budu stahovat 2x to samé je mi jasné protože to beru jako teoretický benchmark.
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

hoj, zadne triky v tom nehledej, pravdepodobne je to prosty pomer 1:1, s tim ze ten kdo zacne driv, bude brzdit ostatni, coz bude v tomto pripade vzdycky LAN.

moderni routery uz maji moznost nastaveni priority pro konkretni klienty nebo i programy.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

u "routeru" tyhle tridy necekej zazraky. u vyssich pricek lze balancing upravit dle libosti. docela se mi zamlouvaji drazsi reseni od netgearu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“