Recenze a testy her

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Recenze a testy her

Příspěvek od Shakall605 »

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, jestli je nějaký český/slovenský portál, či nějaká stránka kde se věnují vyloženě recenzím herních titulů a novinek? Tím myslím na nějaké úrovni, stejně tak jako PCT a jiné konkurenční weby se soustředí na HW, tak jestli je něco podobného na gamesky. :)

Celkem mě takový web chybí, podobně jako než když jdu do kina, tak se podívám na CSFD, jestli za ty prachy ten film bude stát...

Díky za vaše info a názory.
veteran13
Začátečník
Začátečník

Re: Recenze a testy her

Příspěvek od veteran13 »

Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Ano, přesně to :wink:
Díky ti.

Kupuju si celkem dost her a někdy mám pocit že si koupím úplnou sra*ku, ale i přes to dohraju... viz. NFS: Run. Za to NFS: Hot Pursuit 2 byl dle mého dobrý kauf.
Teď mám spadeno na hru Darkness II, takže jsem zvědavý co si o tom počtu.
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Když si chci o hře něco dozvědět před pořízením, tak není nic jednoduššího, než do googlu zadat "název_hry recenze" a vyplivne to na mě většinou tiscali, hrej nebo bonusweb..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
Shakall605
Začátečník
Začátečník

KubasCZ píše:Když si chci o hře něco dozvědět před pořízením, tak není nic jednoduššího, než do googlu zadat "název_hry recenze" a vyplivne to na mě většinou tiscali, hrej nebo bonusweb..
Neboj tohle jsem taky praktikoval, ale potřebuji potvrdit že jsou v tomto směru objektivní. Pro mě nejlepší řešení se zeptat zde. "Důvěřuj, ale prověřuj" :wink:
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jinak to the darkness docela ujde,na to,jak tupe to vypada,to ma docela dobrej pribeh + na to ma vyjit cestina
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Jj, zrovna jsem teď dočetl recenzi a vypadá to velmi "výživně"
Je to hra zábavná, stylová, brutální a hlavně bezvýhradně svá. Pokud tedy nejste lhostejní k mafiánským romantickým hrdinům, kteří mají problémy s démony skutečnými i vlastními, nebojíte se krve, morbidního humoru a ne úplně triviální hratelnosti, možná by nebylo od věci zjistit, jaké to je, když vám na ramenou sedí Temnota s velkým „T“.
Hodnocení: redakce - 8/10, uživatelé - 7.4/10

Edit: zdroj games.tiscali.cz
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

bohuzel neporadim ceskou/slovenskou stranku, ale ja na prvni "rozstrel" pouzivam http://www.metacritic.com/game , nejde ani tak o recenze a slovni hodnoceni, ktere je tam teda taky, ale o rozdil novinarskych vs uzivatelskych hodnoceni a pokud je velke (napr ME3 ma 89 vs 39) tak nekde neco smrdi, a pred pripadnym koupenim hry je potreba projit vic uzivatelskych recenzi
Mesijáš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mesijáš »

Snad nemyslíš vážně že budeš kupovat hry podle recenzí?
V dnešní době všechny hry dostávaj stejný hodnocení, protože si nikdo nedovolí napsat negativní recenzi a stejně tam nevyčteš zda tě ta hra bude bavit nebo ne. Nejlepší je podívat se na gameplay videa nebo nějaký ukázky, počíst si co se v tý hře dá dělat apod. Při nejhorším si obstarat "demo" a případě že tě ta hra bude bavit tak smazat a koupit si jí...
Já jsem tedy nikdy hru nekoupil na základě recenze, ale vlastního dojmu z preview a informací o hře (screeny, videa, dev-diary). A nikdy jsem nebyl zklamanej.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Je fakt, že bys měl hru nejprve zkusit ([url=steam://install/204410]demo Darkness II zde 1.6GB[/url]), ale ne vždy to jde, dost lidí co znám to dělá tak, že když hra nemá demo tak si jí stáhnou a když je baví tak jí zakoupí. Je na každém jak si toto pořeší, ale vzhledem k individuálnímu názoru každého jednotlivce jsou recenze jen málokdy zcela objektivní. Co člověk to názor, takže se také přikláním k tomu hru nejprve zkusit a pak se rozhodnout zda oslovila, či nikoliv. A když demo není tak buď si zahrát na piráta, nebo dát na recenze, videa, přátelé co hru mají apod..
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Jako většinou jsem kupoval na doporučení přátel, ale to už byla hra kterou jsem měl, či věděl o ní. A kolikrát ani jak gameplay nic neřekne, tak recenze... Demo bych rád stahoval, ale na to nemám normální net, tak čas (bydlím na vesnici - připojení je asi tak rychlé, jako servírka v zaplivaném nádražním bufetu).
Co se dívám, tak jsem si prolítl uživatelské hodnocení na webu www.metacritic.com a celkem mi to sedí s tituly co jsem naposled hrál. :)
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Vidim, ze tu chyba celkom dobra databaza hier: http://hodnoceniher.cz/
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

T1ger píše:Vidim, ze tu chyba celkom dobra databaza hier: http://hodnoceniher.cz/
jj to je dobrý odkaz tam taky koukám... :)

sry za ot ale svůj nejnovější poznatek mám ze Syndikate kdy dle recenze zde:
http://doupe.zive.cz/pc/syndicate---cyb ... 2-a-143104
dostalo 8/10 a já bych to hodnotil tak max 5/10.....
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Nejlepsi je eurogamer.cz a sector.sk, bonusweb odpad, doupe a hrej slabota, games.cz jeste ujde(novinky)....
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Skoro všechny recenze mají 8/10. Já se dívám na uživatelské hodnoceni, je to věrohodnější.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Celkem pěkné recenze a někdy i videorecenze najdeš na Eurogameru.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“