Shaim píše:
1) - volba PCI-E tam není, pouze PGE a PGE2.
2) nastaveno na 6-6-6-18/2T (zbytek auto)
3) Voltage jsem nastavil na auto.
OCCT po pár minutách umře na přehřátí, cca 1-2 minuty. Zkoušel jsem přetaktování snížit z 3GHz na 2,66 GHz a výsledek stejný.
Teploty jsou vysoké, avšak systém je stabilní (cca týden). Otázkou je, jak dlouho by vydržel...
Problém nastává hlavně při přetaktování grafické karty... Pořád nějak zlobí, viz 1. příspěvek, zřejmě budu muset koupit novou(lepší)... Nějaké doporučení na grafickou kartu do 2-3 tisíc, která půjde rozumně přetaktovat?
Dle uvedených informací usuzuji, že budu muset investovat peníze do nějakého pořádného chladiče, aby ten cpu ochladil, jinak to zřejmě nemá moc smysl, ohledně grafické karty to vidím spíš na novou
ad1: PEG (PCI-E Graphic) je správná volba když máš kartu v horním slotu
ad2: já se obávám, že Command Rate 2T není možno nastavit přímo v BIOSu. Tak abys místo toho nenastavil 2 cykly něco jiného. Bezpečnější bude nastavit jen 6-6-6-18, ostatní Auto a v CPU-Z si ověř, že máš Command Rate opravdu 2T.
ad3: Jaké napětí? Pokud pamětí, tak OK.
Jaké jsou nejvyšší teploty jader v CPU testu OCCT a napětí procesoru v zatížení?
Kolik z v BIOSu nastavených 1,425V zůstane procesoru v zatížení?
Co se týče GK, tak tam nemá tvůj procesor na nic výkonnějšího než na 6770.
A to ještě v případě, že se s frekvencí svého procesoru dostaneš přes 3 GHz.
Pro rozlišení 1680x1050 je to OK.
Ovšem pokud máš monitor 1920x1080, potřeboval bys vyšší grafický výkon, ke kterému ovšem potřebuješ výkonnější procesor.
Nebo nastavit kompromisně detaily apod.
Chladič bych doporučila:
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
Pokud nemáš miniaturní skříň, vejde se dobře, má výkon, je rozumně zaplatitelný a můžeš si ho časem přendat do PC sc.1155 .
Jakou máš skříň? Je někde na netu k vidění?