Zhasínání monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Zhasínání monitoru

Příspěvek od LeváRuka »

Nevím, čím by to mohlo být, ale na jednom z PC (nový, s instalovaným OS XP, AMD 2000+, GF FX-5200 128MB, AG Neovo X-17), o které se starám se chová nějak divně, je teprve v záběhu a při běžných operacích ve Win (uživatelé, sdílení...) najednou zhasne monitor a hned se zase rožne (1-2 sec), neudělal to ojediněle.
Dal jsem nový ovladače GK (4.5.2.3), pokoušel jsem se i o ovladače k monitoru, našel jsem ale jenom kompatibilní (X-170 DVI - ale nic to nezměnilo ani nezhoršilo).
Zdá se mě, že to dělá spíš GK (INNO 3D :sad: ), než monitor, po jednom takovým vystoupení se nějak rozhodily barvy (do zelena)
Používám připojení přes DVI

- kdyžtak info. doplním

Díky za rady
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

s tim vypinanim teda nevim ale jestly ti "vypadavaj barvi" ze to je treba celi nazelenali/ruzovi/cokoliv tak mas slabi napeti v zasuvce/zdroji. kamosovi to delalo taky protoze mel monas ve zdroji od kompu. tak to dal primo do zasuvky a bylo to v poho. ale to zhasinani se mi nezda
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

sket píše:sslabi napeti v zasuvce/zdroji. kamosovi to delalo taky protoze mel monas ve zdroji od kompu.
Je to napojený přímo na přepěťovou ochranu (4 zástrčky do jedné zásuvky) spolu s druhým, kterej se zatím takhle neprojevil. Monitor (LCD) má externí trafo.

Už sem měl jednu tuhle kartu a při vyšším zatížení (zahřátí) to škubalo.
Dá se něčím potrápit GK ?
ryjen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ryjen »

zkus nejake jine ovladace, i nekompatibilni, proste nejake, ktere budou jen "neco" ukazovat, zjistits ze to neni v sw a pujdes si vymenit GK.
MB ASUS A7V600, CPU AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (12.5x200), GK GeForce4 MX440 GPU 250@302 MEM 333@405, HDD Seagate Bar. PATA 80 GB/7200/2MB + WD PATA 250 GB/7200/8MB + Seagate Bar. SATA 160 GB/7200/8MB, LCD 17" ACER AL718
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Tak podobnej problém se u mě taky objevil, tak poslední tři dny... Při prací ve Woknech to najednou shasne a po tak 1-2 sekundách znovu naběhne... Ve hrách to nedělá... těd tam mám ForceWary 56.56 :?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Tak jsem připojit další monitor, a monitorem to není, obraz se ztratí na obou. (mám ale pocit že při připojení přes DVI častěji - snáz)
Co mě ale zaráží je to, že když jsem dal na tlačítko upřesnit (nastavení zobrazení->karta nastavení) tak monitor v 8/10 případů zhasnul, podobně při rychlým mačkání F5 (obnovit) Mohly by to dělat XP ? Nechce se mě měsíc čekat na reklamaču a pak platit manipulační paplatky za neoprávněnou reklamaci.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Zkus LCD na Jiné grafice popř. na jiném PC.

Kámoš měl R9600SE a Neovo 15" a dělalo mu to podobné vylomeniny.
Prostě třeba kliknul na okno a monitor zhasl, nebo třeba nenajel obraz ve win.

Reklamoval Grafárnu a přestalo to...

Edit:

odstraněn OT. z tématu..
Naposledy upravil(a) Butch dne úte 23. bře 2004, 17:56, celkem upraveno 1 x.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

No zatím to podle mě vypadá na reinstalaci XP, stejně tam nějak hapruje sdílení.
Jenom doufám, že to pomůže, zbytečnej reinstal by mě dost nakrknul :evil:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mně tohle dělala grafika, když jsem na ní flashnul nevější BIOS, se kterým se ale bohužel asi nesnášela...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
maxim79
Nováček
Nováček

Re: Zhasínání monitoru

Příspěvek od maxim79 »

LeváRuka píše:Nevím, čím by to mohlo být, ale na jednom z PC (nový, s instalovaným OS XP, AMD 2000+, GF FX-5200 128MB, AG Neovo X-17), o které se starám se chová nějak divně, je teprve v záběhu a při běžných operacích ve Win (uživatelé, sdílení...) najednou zhasne monitor a hned se zase rožne (1-2 sec), neudělal to ojediněle.
Dal jsem nový ovladače GK (4.5.2.3), pokoušel jsem se i o ovladače k monitoru, našel jsem ale jenom kompatibilní (X-170 DVI - ale nic to nezměnilo ani nezhoršilo).
Zdá se mě, že to dělá spíš GK (INNO 3D :sad: ), než monitor, po jednom takovým vystoupení se nějak rozhodily barvy (do zelena)
Používám připojení přes DVI

- kdyžtak info. doplním

Díky za rady
Mám taky INNO 3D a pomohlo mi odinstalovat Detonatory a nahrát ovladače přímo z CD od videokarty. Pak jsem nahrál jinou verzi detonátoru, které mám už odzkoušené a fungují v pořádku :)
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Tak Xp to nedělaly, kartu jsem vyreklamoval, a dal tam novou (stejný tip jiný výrobce - Prolink)
Ale když jsem počítač zapnul, tak nebyly zavedený ovladače, celková doba startu počítače se prodloužila, a systém reaguje celkově pomaleji.
Bude nutný systém přeinstalovat ?

PS: XP mám legálně ! - a to je možná ten problém
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

LeváRuka píše:Tak Xp to nedělaly, kartu jsem vyreklamoval, a dal tam novou (stejný tip jiný výrobce - Prolink)
Ale když jsem počítač zapnul, tak nebyly zavedený ovladače, celková doba startu počítače se prodloužila, a systém reaguje celkově pomaleji.
Bude nutný systém přeinstalovat ?

PS: XP mám legálně ! - a to je možná ten problém
Pokud máš stejný chip tj. Nvidia, tak by to ovladačům mělo být jedno.
A co ten monitor? Už nezhasíná?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Zatím to vypadá, že to opravdu dělala karta, tedy už nezhasíná ale ještě jsem to pořádně nevyzkoušel.
Čip je stejnej, ale i tak to nějak blbne, a to jsem to právě znovu nainstaloval, při prvním spuštění systému chvíli trvalo než novou kartu našel, ale ovladače jsem musel instalovat znovu.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“