vcera jsem jsi objednal jiz vyse zminovany procesor i5 3570k, ale porad si nejsem jistej vyberem zakladni desky. Precetl jsem X recenzi na zahranicnich webech, ale ani jedna mi nedala jednoznacnou odpoved, kterou z techto dvou desek vybrat. Zda MSI Z77A-G45 nebo GIGABYTE GA-Z77X-D3H. U MSI se mi libi vetsi chladic okolo kaskady (pokud se teda nepletu, ze kaskada je nalevo od procesoru), ale nemam bohuzel se znackou MSI zkusenosti a ani v recenzich neni nejak extra vychvalovana (pokud pominu vyssi model GD65). Naopak se znackou GIGABYTE mam kladne zkusenosti, bohuzel se mi nelibi ten "pokus" o chladic na desce GA-Z77X-D3H.
Procesor bych nechtel extremne taktovat. Nebo spis ze zacatku vubec a mozna pozdeji zkusit tak 4-4,2GHz max. Chladic jsem k tomuto procesoru vybral Arctic Freezer 13 PRO prave kvuli tomu malemu vetracku, ktery by mozna mohl pomoct te zakladovce od Gigabytu.
Chtel bych vedet Vas nazor jakou desku zvolit nebo popripade jakou jinou desku vybrat s cenou do 3300,- Kč s DPH (3500,- je maximum, budu to brat u czc nebo pri nejhorsim u alzy). Zadne specialni pozadavky na sloty nebo konektory nemam.
Predem vsem dekuji za nazor ci doporuceni.
P.S.: rad bych se vyvaroval dotazum proc jsem si koupil ten procesor atd atd. Prosim jen o doporuceni zakladni desky pod tento procesor
Edit: Ted jsem narazil na rozbaleny kus MSI Z77A-GD65 za 3842,- Kč s plnou zarukou 3 roky. To by bylo fakt maximum co bych dal, kdyby se nedala najit deska do vyse zminovaneho limitu. Vzit radsi tuto desku nebo koupit pro jistotu novou? Diky