MSI 8800GTX - Ohledně toho pečení..
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Granad
- Nováček

-
Re: MSI 8800GTX - Ohledně toho pečení..
Tak. Musím se podělit ze svou zkušeností ohledně zapečení Nvidia 8800GTX - po shlédnutí mnoha for jsem se odhodlal taktéž pustit se do zapečení grafiky.
Troubu jsem nastavil na 200°c kartu jsem očesal jen na plošný spoj , položil na dřevěnou destičku aby nebyla přímo na "roštu" v troubě a pustil se do zapékání.
7minut na 200° pak vytáhnout a nechat pul hodiny schladnout. Poté jsem nanesl docela slušnou vrstvu teplovodivé pasty ( myslím že je v poddstatě fuk kolik ji tam dáte - přebytečná se vymáčkne sešroubováním chladiče a máte jistotu že je pastou spojeno ) , nasadil do pc a voala..počítač jede- nehlásí žádné chyby...takže zapečení dopadlo na výbournou . Moc díky lidem kteří zde postovali- aspoň jsem si mohl udělat obrázek o tom jak se dá ještě na nějakou dobu ušetřit.
Na druhou stranku věci- teď už vím že nikdy nekoupím grafické karty a podobné komponenty např z aukra jako použité - jelikož zde cítím riziko takovéto opravy a uvědomuji si že toto řešení není na věky. Toliko k mému poznatku .
Troubu jsem nastavil na 200°c kartu jsem očesal jen na plošný spoj , položil na dřevěnou destičku aby nebyla přímo na "roštu" v troubě a pustil se do zapékání.
7minut na 200° pak vytáhnout a nechat pul hodiny schladnout. Poté jsem nanesl docela slušnou vrstvu teplovodivé pasty ( myslím že je v poddstatě fuk kolik ji tam dáte - přebytečná se vymáčkne sešroubováním chladiče a máte jistotu že je pastou spojeno ) , nasadil do pc a voala..počítač jede- nehlásí žádné chyby...takže zapečení dopadlo na výbournou . Moc díky lidem kteří zde postovali- aspoň jsem si mohl udělat obrázek o tom jak se dá ještě na nějakou dobu ušetřit.
Na druhou stranku věci- teď už vím že nikdy nekoupím grafické karty a podobné komponenty např z aukra jako použité - jelikož zde cítím riziko takovéto opravy a uvědomuji si že toto řešení není na věky. Toliko k mému poznatku .
- tielka
- Středně pokročilý

- Granad
- Nováček

-
Dík. Myslím že tohle je velice jednoduchá a učinná oprava. Koukal jsem ještě na měděnou vrstvu která je přímo na gpu a přesně na středu je v mědi téměř vypálená díra...(černý čtvereček) přitom počítač vysávám co 14 dní a generální uklid ca 2 měsíce . Je fakt že chladím jen procesor , hdd ( větrákem vepředu masky) a velým 18ti palcovým větrákem na bočnici(a aktivním chladičem co je na grafice) . Ještě mě napadlo že problémy nastaly po sundání bočnice a odpojení větráku - myslíte že to přehřátí karty a jeji následné poškození mohlo být tím že ta bočnice tam nebyla a tím pádem nebyl dodáván proud studeného vzduchu ? přemýšlím že bych osadil ještě nějaký jeden pasiv na kartu pro zichr...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Studeňák není problém přehrívání ale tepelného roztahování v kombinaci s nekvalitním bezolovnatým cínem který se po čase rozdrolí, protože není schopen dlouho snášet právě to mechanické roztahování teplem. Kartě by pomohla jen stálá teplota, ala kdyby byla třeba x let v kuse v loadu nebo jen v idlu nbebo jen vypnutá, byla by ok. Jakmile je ale stav ten že vypnutá má 20 stupňů a za 20 minut má při hraní 90 je to problém a tím že to z 90 snížíš na 80 tu kartu nezachráníš.
- Granad
- Nováček

-
no já se pohybuju kolem cca 65 při hraní a 55 při "kancl" práci (tabulky atp) ..takže si myslím že sekundárním hclazením by to jít dolů trošku mohlo
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

65 při hraní na 8800GTX? To hraješ tetris nebo ti karta zůstává na 2Dtaktech. Takovou teplotu nemůže bez vodního chlazení 8800GTX v loadu mít.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

DOC_ZENITH: mě vydržela grafika po upečení něco přes rok.. jinak nemá cenu tady řešit jak dlouho to vydrží
u každé karty to může být jinak.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- morke
- Moderátor

Berte pečení grafiky jako +čas k sehnání nové grafiky. Nejde ji brát jako plně funkční a stabilní na neomezený čas.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
- K3iVi
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam ted objednany novy pc a grafika 680 gtx mi prisla jako prvni. Kdyz jsem ji prinesl domu, ze zkusime nejaky testy na starym pc nez prijde zbytek novej, tak jsem pustil benchmark na 8800gts a po 10 minutach pruhy pres obraz pismenka rozhazeny pri bootu (proste to co popisujete). Stalo se mi to uz i o vikendu, ale vypnul jsem pc trochu podtaktoval ramky protoze jsem si myslel nejdriv, ze je to tim a pomohlo to.
Ted uz nepomohlo nic a doslo az na zkouseni grafiky a ukazalo se, ze 88 odesla. 680ka behala uplne v pohode. Shodou okolnosti jsem se pred tejdnem dival na tento thread, takze jsem 88 prdnul do trouby 7 minut 200 C jak pisete a ted na ni pisu tehle prispevek
Zjistili jste, jestli za to muze teplota jadra nebo kde je problem?
Ted uz nepomohlo nic a doslo az na zkouseni grafiky a ukazalo se, ze 88 odesla. 680ka behala uplne v pohode. Shodou okolnosti jsem se pred tejdnem dival na tento thread, takze jsem 88 prdnul do trouby 7 minut 200 C jak pisete a ted na ni pisu tehle prispevek
Zjistili jste, jestli za to muze teplota jadra nebo kde je problem?
[PC1]Core i5 3570k, MSI Z77-GD55, Scythe Mine 2, CRUCIAL 8GB Ballistix Sport 1600MHz CL9, Crucial M4 128GB, GTX 680, Seasonic S12 620W
[PC2]C2D 8200 2660 @ 3800 MHz,Ultra 120 extreme + Noctua,Gigabyte-P35-DS3, A-Data 2x2GB 800@950 5.5.5.18, Gigabyte 8800 GTS,Hitachi Deskstar T7K250 SataII,Seagete Barracuda 7200.10 320GB, Teac DV-W516GB, Chieftec BX-03B-B-B, Samsung S22B300B + Acer AL1951Bs, Logitech MX518
- Maxtor
- Začátečník

-
Kdo muze za co..? To, ze tyhle generace grafik odchazej, je zpusobeno pouzitym bezolovnatyym cinem.. a s teplotama obecne neni problem ani tak jejich vyse, ale spise to, jak casto se stridaji..
- Hlavson
- Začátečník

Tak se taky přidám do diskuze "Hera je pečení...."
Pekl jsem svou 8800GTS 512(G92) už celkem 3x. Jelikož mám starší monitor s malým rozlišením, nebyl důvod nic jiného kupovat. Vždy očištěná, bez nálepek atd... 200°C v el. troubě na 9 minut. Poprvé oprava vydržela skoro rok. S každým dalším "pečením" se doba zkrátila tak na půl. Po posledním pečení karta přestala fungovat po 3 měsících. Protože kamarádovi se s jeho 8800GTX stalo to samé, bohužel není tak sběhlý pekař, kartu mi odevzdal a koupil si novou. Kartu jsem zapekl a vždy bez problémů. Jen ta doba se zkracuje, takže opravdu není to donekonečna.
Jinak rady pro ty co to budou zkoušet, určitě pečte kondenzátorama směrem nahoru.
Pekl jsem svou 8800GTS 512(G92) už celkem 3x. Jelikož mám starší monitor s malým rozlišením, nebyl důvod nic jiného kupovat. Vždy očištěná, bez nálepek atd... 200°C v el. troubě na 9 minut. Poprvé oprava vydržela skoro rok. S každým dalším "pečením" se doba zkrátila tak na půl. Po posledním pečení karta přestala fungovat po 3 měsících. Protože kamarádovi se s jeho 8800GTX stalo to samé, bohužel není tak sběhlý pekař, kartu mi odevzdal a koupil si novou. Kartu jsem zapekl a vždy bez problémů. Jen ta doba se zkracuje, takže opravdu není to donekonečna.
- ŠakaL
- Začátečník

shit,vedle sorry 
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD