Projekt Zelenáč

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

1Pupik1989
Začátečník
Začátečník

Re: Projekt Zelenáč

Příspěvek od 1Pupik1989 »

Já bych ten přední panel taky nechal, občas je problém se se trefit do vypínače :D Akorát bych volil místo bílého lamina zvolil světlé zelené, ale to už je jen o vizuálním oku člověka. Rám vypadá přesně tak, jak bych chtěl. Bytelný a kroutit se asi určitě nebude.

Ještě vyměnit tu černou vypalovačku za bílou a bude to luxus.
CPU: AMD Phenom II x4 955BE @ 4GHz FAN: Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2
MB: MSI 760GM-E51
RAM: Kingston 2x4Gb RAM DDR3 1333 @ 1466MHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 6850 OC 985/1260MHz
HDD: WD Caviar Green WD10EARX 1TB SATAIII/600, ZDROJ: Fortron FSP550-APN (550W)
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Mod je velice povedenej, ale je pravda, že ta černá mechanika dost kazí vzhled, doporučuju přestříkat.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

Je to vec vkusu :) naprosto Eltora chapu, ze k levnymu hardware nechce cpat drahy tlacitka apod. Z konstrukce je videt, ze se autor snazil najit co nejlepsi kompromis mezi cenou a kvalitou (coz se mu podle me v dany cenovy povedlo)

Jinak jeste me napada - nebylo by marny si nechat treba v Alupe narezat na miru duralovej plech a dat ho misto toho lamina. Nechala by se do nej laserem vyrezat nejaka perforace a naeloxovat Cernej elox se zelenejma popiskama a zelene podsvicenejma kovovejma tlacitkama u toho ovladaciho panelu by s tim zelenym ramem vypadal naprosto luxusne.
empiko
Nováček
Nováček

Příspěvek od empiko »

Je to pěkný,připomíná mě to ty bedny ve kterých jsou vypínače,pojistky ze 70tých let :D
eltor

Příspěvek od eltor »

Původně jsem tam chtěl bílou mechaniku, ale zrovna tehdy (pře 2 roky) nebyla k dostání...
Jinak děkuju všem za kladné hodnocení, ani si to ta bedna nezaslouží - zamýšlel jsem ji jen
jako trochu masivnější obal na vnitřnosti, nechtělo se mě s tím moc piplat.
Plechy jako bočnice jsem ale předem vyloučil právě kvůli tomu, že dřevotříska tak nerezonuje.
I když v provozu jsem zjistil, že je to tak tiché, že ani 0,5 mm plech by se neozval.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Pěkný, už tam chybí jen maličko žluté barvy a nálepka John Deere :)
Obrázek
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
GraafDark
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GraafDark »

Takovej industriální design...:-)
Autor má k dispozici dílnu, svářečku a šikovný ruce... Jako ta kostra fakt jak kdyby si ji nechal udělat někde za dlouhý prachy na zakázku....
StepanPepan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od StepanPepan »

eltor píše:Pasiv jsem udělal z hliníkového plechu tl. 2mm, jednotlivá ohnutá žebra jsou sešroubovaná k sobě navzájem a s měděnou rozváděcí deskou.
Předpokládám, že před sešroubováním jsi plechy mezi sebou promáznul nějakou (třeba úplně obyčejnou bílou) teplovodivou pastou?

Mimochodem, tak pěkná a bytelná skříňka by si zasloužila nějaký lepší HW uvnitř. Také SSD a vepředu USB 3.0.

Kvůli bytelnosti mi uvnitř schází nějaká variabilita například s upevňováním disků. Tahle skříň může vydržet "neomezeně dlouho", takže mi tam nějak nesedí jednoúčelový držák na jeden disk. Může se v ní vystřídat X generací počítačů.

Disk nemusí být vodorovně, ale také svisle. Připadá mi, že ve vodorovné poloze tam teď dost překáží.

Další věc: když už se dělá taková bytelná skříň, není kvůli univerzálnosti lepší udělat jí na ATX formát, nejenom na m-atx?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

treba chtel aby byla mala? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Projekty“