Zdravim vas pratele
chtel bych videt usb ftp z internetu.
moje konfigurace:
* o2 comtrend modem 10.0.0.139
* tp-link tl-wr1043nd router s vyplym dhcp, soucasti comtrendiho subnetu, sve LAN IP ma 10.0.0.139 a tam vidim taky to ftp bezet (pro comtrend ma ip 10.0.0.34)
* usb disk napojeny na tp-link slouzici jako media server a ftp (jelikoz konfigurace je taka ze modem je zapojeny na LAN port routeru, a na WAN portu neni nic, tak WAN IP routeru i tehle ftp sluzby je 0.0.0.0; ale jak rikam na 10.0.0.139:21 to lokalne bezi)
testuju to zvenku takze obchazim problem zeby v ramci lokalni site comtrend blbe presmerovaval (coz pry dela).
zkousel jsem IP Filtering\Incoming nebo NAT\Virtual servers, dle navodu O2, ale ftp nefunguje. dosahl jsem jedine toho, ze zvenku vidim administraci. To kdyz jsem nasledoval navod http://www.o2.cz/nexternal/forum_attach ... sprava.pdf (tenhle link byl vycisten od Google redirectu diky Opera pluginu No Redirect).
diky
DoG
WAN vs O2 modem vs router
Moderátor: Don
- doggydog
- Nováček

-
- Weslo
- Středně pokročilý

Re: WAN vs O2 modem vs router
Nebylo by elegantní řešení dát comtrend jako bridge pokud je to možné?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- doggydog
- Nováček

-
tak jsem postupoval dle vynikajiciho navodu http://it.cestuji.info/wifi-router/adsl-o2-modem-o2.php a jde mi to.. stalo to hodne pokusu a omylu ale vsechno jde na 100%.
- doggydog
- Nováček

-
a sakra.. tahle konfigurace me funguje, ale zacalo blbnout WIFI - vypadava signal, internet je pomaly, rychlost.cz sotva probehne (kdyztak vypise velmi malou rychlost a spolehlivost). jenomze pres kabel to dal jede perfektne. nic sem nemenil a na o2 modemu neni zapla wifi. jen tady byl technik o2 kvuli tomu ze nekdy vypadl internet kompletne (DSL ledka blikala).
nevite co s tim muze byt? muze se 02 comtrend rvat s mym tplinkem? ted jsem nahodil normalni setup, ze trplnik je router a vsechno jede jak po masle! takze WiFi je ok. bohuzel v tomhle setupu na sebe zarizeni o2 modemu verzus routeru nevidi, takze si o pohodlnem UPNP/DLNA prehravani muzu nechat jenom zdat...
nevite co s tim muze byt? muze se 02 comtrend rvat s mym tplinkem? ted jsem nahodil normalni setup, ze trplnik je router a vsechno jede jak po masle! takze WiFi je ok. bohuzel v tomhle setupu na sebe zarizeni o2 modemu verzus routeru nevidi, takze si o pohodlnem UPNP/DLNA prehravani muzu nechat jenom zdat...