Padá to

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mrcik
Nováček
Nováček

Padá to

Příspěvek od Mrcik »

Z ničeho nic se mi občas sekne PC, objeví se modrá tabulka a restartuje se to (nejčastěji při přehrávání videa). Občas je tato chyba doprovázená takovým tím duhovým zabarvením obrazovky. Parkrát se mi stalo že po pádu PC bylo při nabíhání před startováním WIN po celém monitoru rozesety bílé tečky. Začalo se tak dít po tom, co jsem reklamoval svou starou grafiku a dostal novou o něco výkonější. U staré grafiky odešli paměti. Zkoušel jsem podtaktovat grafickou kartu na polovinu, četnost restarů se snížila, bohužel ale stále přetrvává (teplota do 60°C). Bios na svůj typ GPU jsem bohužel nenašel.

MB: Asus P5QL-E
GPU: Asus ENGTS250 DK/HTDI/512MD3
Zdroj: Blue Storm II 500

//shelby_nr: presun do správne sekce
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Re: Padá to

Příspěvek od Behemot »

Zkus jinej zdroj, jestli se to dá dopořádku, pošli mi ho na recap. BS je shit plnej špatných kondenzátorů.
Mrcik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mrcik »

Moc děkuji za reakci. Nevím co znamená recap.
Doporuč mi prosím nějaký ten zdroj.... nechci za něj dávat majlant, na hluku mi nesejde, důležitá pro mě je životnost a elektrátnu také nevlastním.

Sestava:
CPU: E8400 3GHz
MB: Asus P5QL-E
GPU: Asus ENGTS250 DK/HTDI/512MD3
2x HDD (raid)
2x 2 gb ram
DVD
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Napřed bych někde zkusil půjčit něco solidního a zjistit, jestli je problém opravdu v tom než koupit novější ;-) Obecně, šel bych do něčeho jako Seasonic S12II a dál. Ale tohle je první kde věřím, že bude fungovat dlouho a přitom nestojí ještě majlant :-D

Na tu sestavu stačí kolem 400W, ALE, věc je taková, že když se mrkneš, tak za 100 W si přliplatíš jen velmi málo, neboli, čím větší výkon, tím lepší cena na watt. Takže klidně pětistovku.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“