Pomalé stahovaní u ntb
Moderátor: Don
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Pomalé stahovaní u ntb
Ahoj, mám desktop PC a nově koupený notebook Lenovo R500. Když připojím kabel s internetem k notebooku, tak stahovani je prakticky na nule (upload a odezvy jdou ok). Když ho připojím zpět k desktopu, jede to zase normálně. OS je Windows 7 Ultimate s aktuálníma aktualizacema, ovladače síťovky i celého ntb jsou aktuální.
Poradíte nějaké další možnosti, čím by to mohlo být?
Poradíte nějaké další možnosti, čím by to mohlo být?
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- muliku
- Začátečník

Re: Pomalé stahovaní u ntb
Když zapojíš ten kabel, jede ti internet opravdu po tom kabelu? nejsi třeba připojený přes wi-fi, která je někde daleko?
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
- Butch
- Středně pokročilý

Urcite bych zkusil odinstalovat Access Connections od Lenova, pokud jsou tam nainstalovany a zkusil bych manager wifi primo ve Windows.
To je asi to prvni co bych zkusil.
Ten bod/router/modem kam se pripojujes, nema to nahodou nejaky mac filter?
Nebo za zarizenim od providera napriklad modem od UPC mas jeste svuj router?
Malo informaci jsi podal, tezko radit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Určitě, Wi-Fi jsem vypnul.muliku píše:Když zapojíš ten kabel, jede ti internet opravdu po tom kabelu? nejsi třeba připojený přes wi-fi, která je někde daleko?
Access connections zkusím odinstalovat, až dorazím domů, myslím, že jsem je už odinstaloval, ale ověřím.Butch píše:Urcite bych zkusil odinstalovat Access Connections od Lenova, pokud jsou tam nainstalovany a zkusil bych manager wifi primo ve Windows.
Jinak co se týče zavedení internetu, tak je zaveden na MAC routeru a před pár měsíci přítelkyně neměla problém internetem na svým ntb připojeným na tento router. O MAC filteru netuším, žádný jsem tam nenastavoval a v settings jsem žádný neviděl. Router je SMC Barricade (přesný typ neznám, ale pokud bude potřeba dodám).
Jinak internet máme od lokální firmy, na baráku je jeden server, od něj vedou do bytů přípojky.
// jinak připojit se na router i ntb je taky porod (strašně dlouho trvá), ze stolního pc to jede rychle... tzn viděl bych to asi na síťovku v ntb?? resp software?
- Butch
- Středně pokročilý

Ten SMC Barricade jsem spolu s UPC Motorolou pouzival bez problemu.
Je take mozne ze jsi treba nekde nastavoval QOS a zapomnel na to. Zkusil bych notes na jine siti(treba v nejake restauraci apod) a pak az resil ten pomaly download.
Tim vyloucis ze je problem v nem nebo nastaveni na nem a muzes se vrhnout do reseni routeru
Je take mozne ze jsi treba nekde nastavoval QOS a zapomnel na to. Zkusil bych notes na jine siti(treba v nejake restauraci apod) a pak az resil ten pomaly download.
Tim vyloucis ze je problem v nem nebo nastaveni na nem a muzes se vrhnout do reseni routeru
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Takže jsem to vyzkoušel na jiném kabelu resp připojení a dělá to to samé. Vyresetoval jsem i router doma (po několikáté) a beze změny. Osobně si myslím, že je chyba někde v nastavení ntb nebo tak nějak...
1 kabel a na desktopu stahuji kolem 1000 kB/s a na ntb stahuji 3-6 kB/s...
1 kabel a na desktopu stahuji kolem 1000 kB/s a na ntb stahuji 3-6 kB/s...
- KOFis
- Mírně pokročilý

zkus vypnout vsechny firewally i antiviry a zkousku.
- Znedlob
- Mírně pokročilý

Mas NTB jeste v zaruce?
Mozna mas jenom zaneseny kontakty na sitovce. Zkus je opatrne vycistit.
V horsim pripade budou poskozeny piny primo na desce, ale zadny strach. Nic z toho problem byt nemusi.
V horsim pripade budou poskozeny piny primo na desce, ale zadny strach. Nic z toho problem byt nemusi.
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

Nastaveni DHCP? DNS?
- Gerimo
- Mírně pokročilý

nic z toho neveduKOFis píše:zkus vypnout vsechny firewally i antiviry a zkousku.
cistil jsem kontakty v te dire a nepomohlo, o zbytku pochybuji..filip544 píše:Mas NTB jeste v zaruce?
na automaticky..N_o_c_l_a_f píše:Nastaveni DHCP? DNS?
// Takže jsem to teď zkoušel ještě u přítelkyně a úplně v pohodě... takže chyba bude někde u mě... resp v routeru..
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

OS je stejny na ntb i PC? Posledni co me napada je, ze nektere sitove prvky se nemely rady s W7.
- KOFis
- Mírně pokročilý

zkousel jsi strcit kabel do jine zdirky na routeru?
jaky rozsah IP adres pouzivas doma a u pritelkyne?