560TOP - trhanie/škubanie obrazu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

ShiTen
Nováček
Nováček

560TOP - trhanie/škubanie obrazu

Příspěvek od ShiTen »

zdravím, kúpil som 560 TOP od asus (925/4200), karta síce vyzerá 100-percentne ale v skoro v každej hre mám rovnaký problém : katastrofálne ŠKUBÁNÍ obrazu, rád by som si konečne zahral predovšetkým nový Deus Ex ale možno aj vďaka tomu, že je to trochu odfláknutý port je škubanie asi najhoršie zo všetkých hier ktoré mám. Zaujímavé je to, že framerate je evidente vysoké (odhadom 50-70 fps) ale škubanie zostáva aj pri vsync ON. Takisto nezáleží od rozlíšenia alebo detailov, je to rovnaké na najnižších aj najvyšších detailoch v každej hre. Jedine vo velmi starej hre typu MoH : AA tento problém nie je.

mám q6600(3GHz) 6gb ram x64

čo som skúšal:
vsync ON
najnovšie drivery
staršie drivery (275.33)
žiadne physX
podtaktovať kartu (menej i výrazne)
kontrolovať zaplnenie vram (a škubanie je prítomné aj pri využití iba jej tretiny)
teploty sú ok (pod 70C)

ak mi niekto neporadí tak asi kartu vrátim, na toto už nemám nervy, mám pocit akoby som sa vracal do čias prvých akcelerátorov typu Rage a tnt kde som takisto riešil kopec nezmyselných problémov.
Naposledy upravil(a) ShiTen dne pon 7. kvě 2012, 14:12, celkem upraveno 1 x.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: 560top = zufalost

Příspěvek od durod »

procesor te dost brzdi.....
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
ShiTen
Nováček
Nováček

Re: 560top = zufalost

Příspěvek od ShiTen »

ako ma môže brzdiť cpu keď mám v hrách bežne 50-70 fps ? tu ide o nejaké divné trhanie akoby sa obraz nevedel zosynchronizovať.

a teraz ked čítam zahraničné fóra tak tento problém je velmi rozšírený hlavne na kartách s architektúrou fermi (hlavne 460-560), riešenie zatial nenachádzam.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: 560TOP - trhanie/škubanie obrazu

Příspěvek od Alfajk »

za to muze samotny deus ex,ty lagy co pozorujes jsou normalni,ta hra proste skube i pri 100 fps,dost vyrazne tomu pomuze patch,ale zcela to neodstrani
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
ShiTen
Nováček
Nováček

Příspěvek od ShiTen »

áno, ved som písal že je to nevydarený port, takže trhanie tam je na každej karte, lenže mne škube každá novšia hra ktorú mám. DE sa mi trhá tak že sa to nedá vôbec hrať a to určite nie je iba problém samotnej hry.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

stahni si afterburner a sleduj co karta dela - jaky zatizeni jadra/pameti / teploty/takty/fps...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
ShiTen
Nováček
Nováček

Příspěvek od ShiTen »

afterburn samozrejme pozorujem
- v DE je jadro vyťažené v zavislosti na nastavení od 40 po 90 % na maxime
- cpu asi na 50-60%
- vram asi na 30% (z 1GB)
- teploty sú ok (pod 70)
- takty stabilné

jednoducho všetko vyzerá ok ale trhanie je neznesitelné... skúšal som aj Crysis a je to podobné i ked o niečo menšie (ale hrať sa to tak proste nedá). Na zahr. fórach je množstvo pochybných rád ako na toto trhanie ale nepomohlo mi nič ... a teraz som odskúšal aj beta drivery (301.24) zmena žiadna.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zkus 3dmark,jestli skore sedi na HW...
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Znedlob »

S jinou kartou ti to nezpůsobuje škubání?
ShiTen
Nováček
Nováček

Příspěvek od ShiTen »

filip544: so starou 9600GT bol obraz bez trhania. Nejakú novšiu teraz nemám k dispozícii.

Alfajk: keď porovnávam fps v hrách ktoré mám tak to +- odpovedá mojej zostave.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zkus mozna reinstal systemu...a nebo je poskozena karta
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Znedlob »

Jakou máš základní desku?

EDIT: Napiš rovnou celou tvou sestavu.
ShiTen
Nováček
Nováček

Příspěvek od ShiTen »

win 7 x64, 6GB ram, doska asus p5q deluxe, hdd 6400aaks, cpu Q6600 3ghz ... ale ako som písal, i keď je to staršia zostava tak so starou 9600GT nič netrhalo, ani staré ani novšie hry.
Znedlob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Znedlob »

Ta deska má tři PCI-E sloty pro grafiku. Zkusil si tu grafickou kartu vyzkoušet ve všech slotech?
Dále mi napiš na jaké frekvenci ti jedou RAMky.
Další možnost by byla flashnutí BIOSu a jako poslední možnost formát a reinstal windows.

Já bych asi viděl problém v tvém procesoru.
I když ho máš asi přetaktovanej, tak tu grafiku bude brzdit i tak.
Nechal bych tam tu starou grafiku a za našetřenej peníz bych koupil novej komp a tam dal tu 560.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Procákem to nebude, zvlášť ne s takhle taktovaným. Zkusil bych kartu v jiném PC, ale hlavně koukni kolik linek PCIE ti deska přidělila... Měl jsem tuhle desku kdysi dávno a byla v tom vcelku náladová = GPUZ.
ShiTen
Nováček
Nováček

Příspěvek od ShiTen »

nahodil som nový bios a win7 som inštaloval iba nedávno (staré ovládače som odstránil aj pomocou driver sweeperu) ... všetko je po starom. Aj by som pomali začínal veriť že je to tým procákom alebo celkovo doska+cpu+ram lenže ja som s framerate spokojný (viac ako 50fps v hrách skutočne nepotrebujem)... naozaj netuším kde je príčína.

Takže asi to vzdám, na toto som už asi príliš starý a aj tak je to dnes samý konzolový shitport z ktorých sa mi dvýha žalúdok. Díky za rady.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Kolik linek PCIE máš v GPU-Z? ...
ShiTen
Nováček
Nováček

Příspěvek od ShiTen »

nevidany: linky sú ok

tak napokon som skúsil filipovu poslednú možnosť - reinštall win7 a navyše som ho aj upgradol na vyššiu verziu ... a div sa svete, už je to prakticky bez trhania, všetko je možné vpohode hrať, dokonca i Crysis na very high v 1200p s AA nerobí tejto zostave problém ... takže q6600 3GHz na pretaktovanú 560ku stačí (s odretými ušami) ale na 2,4 by to už v žiadnom prípade nezvládal. Takže áno, ten procák je trochu brzda ale za trhaním bol nejaký iný problém ktorý sa asi nikdy nedozviem...
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Už to tu bylo řešeno vícekrát, škubání většinou dělá nastavení napájení na adaptive .... - viz. zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... t&start=20

je nutné nastavit v ovládacím panelu driveru Nvidie na maximální výkon (pozor neplést s nastavením napájení v ovládacích panelech - to je něco jiného).
ShiTen
Nováček
Nováček

Příspěvek od ShiTen »

to som samozrejme skúšal, u mňa to nemalo ani minimálny efekt ... skôr uvažujem o tom, že bolo niečo s DX.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“