Hodne zdaru preju, mam strach aby nam to tu neutip nejakej moderator, ze to patri spis na avmanii uz
Audigy 4 Pro - W7(x64) 'n' Z-5500 'n' FooBar2000 (tip)
Moderátor: CageJ
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Audigy 4 Pro - W7(x64) 'n' Z-5500 'n' FooBar2000 (tip)
JJ dualy sou obcas videt za par babek na aukru, neznam ale podrobneji... Moc moznosti si poslechnout neco o cem se hodne mluvi jsem nemel... Setrim a pak si budu delat vejlety po studiich
abych treba zjistil , ze toshiba z 1977 v kombinaci s ARS zahraje nejlip (pro moje usi samozrejme..)
Hodne zdaru preju, mam strach aby nam to tu neutip nejakej moderator, ze to patri spis na avmanii uz
Notebook Lenovo Thinkpad Edge E535 Black 3260-ELG (AMD quad, ATI 7670, RAM 4Gb)
NAS Gigalink N5 s 1Tb WD SATA 2
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
audio: HTPC@ESI Prodigy HD2 + Yamaha R-S500 + Wharfedale Diamond 10.5 + Dynavox kable
- Hanzales
- Nováček

Herdek, vy mně tady ještě vlákáte do nějakého kvalitnějšího sterea
Prvně mi došlo, že se to s 5.1 nevylučuje a prostě při poslechu hudby jen přepnu na zesík, bedny a valim ;o)
Navíc jsem si taky vědom, že ty opravdu kvalitní audio soustavy (zesík+bedny) začínají nad 20k a to teprve začínají, ale nenapadlo mne, že vlastně půjde něco staršího, kvalitního a analogového sehnat bazarem
Nějak mi ta možnost vypadla, tedy převelice díky za tipy.
Já bych chtěl zesilovač takový ten lampový, nedávno jsem viděl takový futuristicko-oldschoolový, kde ty lapmy svítily pěkně venku... nádhera. A k tomu párek nějakejch sloupků z unikátního dřeva a asi bych si i "vyvajíčkoval" místnost kvůli akustiky pak
No, zpět na zem. Jsem rád, že mám alespoň něco víc, než realtek a plastové chrchláčky. Stále jsem zatím nic z té nejvyšší cenové kategorie neslyšel, asi čas zajít do nějakého toho hi-fi centra, ale pak bych zase nechtěl přijít domů, pustit si své bedýnky se smutným povzdechem.... Takhle mám alespoň naivní představu, že mi to hraje parádně ;o) Resp. DnB a všelijaké elektro na tom zní dopohody, důležité je že u toho drnčí gule, ale je fakt, že i s AKG špunty za 15 stovek kolikrát slyším více zvuků, které z těch bedýbek člověk prostě nevytáhne a to nejsou bůhvíjaká sluchátka :/
Prvně mi došlo, že se to s 5.1 nevylučuje a prostě při poslechu hudby jen přepnu na zesík, bedny a valim ;o)
Navíc jsem si taky vědom, že ty opravdu kvalitní audio soustavy (zesík+bedny) začínají nad 20k a to teprve začínají, ale nenapadlo mne, že vlastně půjde něco staršího, kvalitního a analogového sehnat bazarem
Já bych chtěl zesilovač takový ten lampový, nedávno jsem viděl takový futuristicko-oldschoolový, kde ty lapmy svítily pěkně venku... nádhera. A k tomu párek nějakejch sloupků z unikátního dřeva a asi bych si i "vyvajíčkoval" místnost kvůli akustiky pak
No, zpět na zem. Jsem rád, že mám alespoň něco víc, než realtek a plastové chrchláčky. Stále jsem zatím nic z té nejvyšší cenové kategorie neslyšel, asi čas zajít do nějakého toho hi-fi centra, ale pak bych zase nechtěl přijít domů, pustit si své bedýnky se smutným povzdechem.... Takhle mám alespoň naivní představu, že mi to hraje parádně ;o) Resp. DnB a všelijaké elektro na tom zní dopohody, důležité je že u toho drnčí gule, ale je fakt, že i s AKG špunty za 15 stovek kolikrát slyším více zvuků, které z těch bedýbek člověk prostě nevytáhne a to nejsou bůhvíjaká sluchátka :/
CPU: I7-6700@4.0GHz| MB: GigabyteGA-Z170-HD3P | RAM: 16GB 2133MHz C15 | GPU: MSI GTX1060 OC-6GB | Audio: Audigy4Pro + Logitech Z5500 | HDD: Crucial M4 128GB / Samsung Evo 850 256GB / 1GB WD1001FALS | Keyboard: Logitech G19 | Mouse: Logitech G502 | Wheel: Fanatec GT2 / CSP / CSR | Cooling: Reserator+EK-S EVO | OS: W10HE x64
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak posilal ythren ty odkazy - urcite se tam najdou super kousky do kterejch bych sel (elac,ARS,AQ) + bazarovej zesik a za 6tku muzes hrat tak jako ti zadnej logitech,genius apod. elektroodpad (sorry za ten termin) nezahraje.
Samozrejme otazka je zda potom jako transport vyuzivat PC (at uz s ruznymi vychytanimi DAC ci zvukovkami), ale pak clovek zacne pokukovat po gramci, po SACD playeru atd... Je to na dlouhy povidani coz...
Chce to ale odolat, zalozit obalku , schovat ji at te nelaka kdyz prijdu domu nalitej
a setrit na neco daal, na neco co te vylozene sundaa ze nebudes chtit jinak. Takhle jsem mluvil s par lidma a uplne svitili stestim kdyz jsme zacali o stereu
Toho stavu chci dosahnout ...
Samozrejme otazka je zda potom jako transport vyuzivat PC (at uz s ruznymi vychytanimi DAC ci zvukovkami), ale pak clovek zacne pokukovat po gramci, po SACD playeru atd... Je to na dlouhy povidani coz...
Chce to ale odolat, zalozit obalku , schovat ji at te nelaka kdyz prijdu domu nalitej
- Hanzales
- Nováček

Elektroodpad náhodou docela i sedí ;o) Ty Z-5500 hrajou filmy v DTS a tak docela dobře, výbuchy rozdrní kalhoty a hruď, když přeletí nad hlavou vrtulník, kolikrát se mrknu pomalu nahoru, elektronickou hudbu to taky ještě docela zvládá, ale jak dojde na nějaký prokreslenější rock, nebo naopak čistoskvoucí jazz, rázem je z toho chrchlátko.
Já mám hudbu opravdu rád, bych bez ní ani nebyl snad. Tahle myšlenka, co jste mi tady vnukli
ve mně probudila zase jednu skrytou touhu, ale třeba ty bicí jsou teď na prvním místě a ty budou až tak někdy za 2-3 měsíce nejdřív :/ No a na ty bicí (jelikož jsou elektronické) by pak nějaká pořádná audio zestavička bodla o to víc. Náhodou se mi tu válí nějaký Subwoofer do auta US Blaster a k tomu zesík USB 3001, koukám digital, ale má to více hejblátek, než celé moje bedničky
Ani zatím nevím, co to umí, kolik to tak stojí, kámoška by za to chtěla 2K, ale i pokud by to stálo míň, asi si to nechám na později
Bude mít dvojčata a každá kačka dobrá... Nicméně díky za brouka do hlavy, už tak jich tam mám málo teď ;o) 
Edit:
ty krávo, on jen ten zesík stojí novej 5.5K
Subáč je koukám ručně dělanej, ale ten reprák je ještě větší, než u těch Z-5500
Asi kamarádce udělám radost, tedy pokud to funguje. Žere to 12 autoVoltů, co tam mohu použít z "domácích potřeb"? Mám tu hafo adaptérů s různou Ampéráží, ale jsem defakto elektonická nula 
Já mám hudbu opravdu rád, bych bez ní ani nebyl snad. Tahle myšlenka, co jste mi tady vnukli
Edit:
ty krávo, on jen ten zesík stojí novej 5.5K
CPU: I7-6700@4.0GHz| MB: GigabyteGA-Z170-HD3P | RAM: 16GB 2133MHz C15 | GPU: MSI GTX1060 OC-6GB | Audio: Audigy4Pro + Logitech Z5500 | HDD: Crucial M4 128GB / Samsung Evo 850 256GB / 1GB WD1001FALS | Keyboard: Logitech G19 | Mouse: Logitech G502 | Wheel: Fanatec GT2 / CSP / CSR | Cooling: Reserator+EK-S EVO | OS: W10HE x64
- ÿthren
- Začátečník

-
jo ten subwoofer ti doma bude asi na nic, pokud si tím nechceš vymlátit skla v autě
Jako mohl bys to napájet i ze zásuvky akorát bys potřeboval apoň 200W trafo což je pěknej macek. a na těch 12V by to muselo dávat nějakých 16 Amper 
Obecně jsou auto zesilovače nevhodné na domácí použití, hlavně díky tomu, že nemývají uplně nejlepší zvukové vlastnosti, což se skryje radndálem od motoru auta a jiným hlukem.
jinak nejlevnější řešení co se dá pořídit jsou slušné bedny(ty jsou hlavním zvukovůrcem, zesilovač je až druhořadý, proto na nich šetřit není nej) a použít nějakou starší hifi věž. Snad všechny měly nějaký externí vstup, tak napíchnout tam PC už není problém. V bazáču se dají za pár šupů pořídit nějaké s nefunkčním CD (které stejnak nepotřebujete) a v kombinaci se slušnýma bednama je do hodně dobré a levné řešení. Nebo se člověku doma prostě nějaká povaluje. Trochu nevýhodou můžou být rozměry, ale tak pod stůl se snad vleze
ideálka jsou tak 10 a víc let staré, nejlíp s regulací hlastitosti na knoflík a ne digitální. Přápadně jako bonus k tomu člověk má i dálkové ovládání.
Tip něco jako tyhle
http://elektro.aukro.cz/sony-mhc-rv800d ... 75265.html
http://elektro.aukro.cz/hifi-vez-sony-r ... 21100.html
http://elektro.aukro.cz/audio-system-jv ... 96881.html
http://elektro.aukro.cz/hifi-vez-toshib ... 57860.html
http://elektro.aukro.cz/prodam-vez-i2320960836.html
reproduktory od věží nebrat, ze zásady to bývá odpad
Obecně jsou auto zesilovače nevhodné na domácí použití, hlavně díky tomu, že nemývají uplně nejlepší zvukové vlastnosti, což se skryje radndálem od motoru auta a jiným hlukem.
jinak nejlevnější řešení co se dá pořídit jsou slušné bedny(ty jsou hlavním zvukovůrcem, zesilovač je až druhořadý, proto na nich šetřit není nej) a použít nějakou starší hifi věž. Snad všechny měly nějaký externí vstup, tak napíchnout tam PC už není problém. V bazáču se dají za pár šupů pořídit nějaké s nefunkčním CD (které stejnak nepotřebujete) a v kombinaci se slušnýma bednama je do hodně dobré a levné řešení. Nebo se člověku doma prostě nějaká povaluje. Trochu nevýhodou můžou být rozměry, ale tak pod stůl se snad vleze
Tip něco jako tyhle
http://elektro.aukro.cz/sony-mhc-rv800d ... 75265.html
http://elektro.aukro.cz/hifi-vez-sony-r ... 21100.html
http://elektro.aukro.cz/audio-system-jv ... 96881.html
http://elektro.aukro.cz/hifi-vez-toshib ... 57860.html
http://elektro.aukro.cz/prodam-vez-i2320960836.html
reproduktory od věží nebrat, ze zásady to bývá odpad
Naposledy upravil(a) ÿthren dne pát 11. kvě 2012, 19:13, celkem upraveno 1 x.
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Rozhodne bych si neporizoval auto techniku (woofer) domu. Problem s trafem, navic ty veci sou staveny uplne pro jinej prostor (auto) a presne - v pokoji to bude jako kdyz z uhlaku sypes uhli 
Na repro od veze slapu dodnes -- Sony SS-H771
http://www.google.cz/search?q=sony%20ss ... swbF8ZmBDA
Jsou to tripasmovky s prednim bassreflexem a davali je k tem blikavejm vezim v 90.letech. Dodneska
mi nadava soused jak dunej basy
Ale uz je cas se posunout jinam (chci slyset jednotlive nastroje, chci slyset hrat stredy a vejsky
Na repro od veze slapu dodnes -- Sony SS-H771
http://www.google.cz/search?q=sony%20ss ... swbF8ZmBDA
Jsou to tripasmovky s prednim bassreflexem a davali je k tem blikavejm vezim v 90.letech. Dodneska
mi nadava soused jak dunej basy
Ale uz je cas se posunout jinam (chci slyset jednotlive nastroje, chci slyset hrat stredy a vejsky
- Hanzales
- Nováček

Jojo díky za info. Tak to prodám nějakému autovlastníkovi no ;o) S tím zapojením doma šlo spíše o to, abych vyzkoušel, jestli to vůbec funguje, než to někomu prodám no. Případně bych si to mohl dát na WC, třeba by to pomáhalo při výkonu služby, nebo by to zabíjelo mikroby 
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ÿthren:
Cau, jak me zlobilo to upsamplovani, tak jsem mel problem v latency co jsem ja idiot za 14 dni nezkusil prenastavit...
Vice jsem resil zde:
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... 1#p8846891
Cau, jak me zlobilo to upsamplovani, tak jsem mel problem v latency co jsem ja idiot za 14 dni nezkusil prenastavit...
Vice jsem resil zde:
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... 1#p8846891
- ÿthren
- Začátečník

-
no vida
evidentně potřeba vyzkoušet všechno nastavení co se dá 
Jinak já dokončil přestavbu svéhu Dual cv 1600 a hraje sakra dobře, je to asi i dost tím, že sem z něj vysypal většinu původních součástek
a jak budu mít zase čas a náladu, tak tam udělám koncové zesilovače leech amp, které by měli bezkonkurenčně rozválcovat všechny zesilovače do 20000, už sem se na to připravil, jelikož spousta vyměněných součástek bude sedět právě do těch leechů.
Až sem se divil kolik udělala výměna všech těch starých tranzistorů, kondenzítorů a operačních zesilovačů. Asi všechny tyhle 20 a víc leté stroje by si to zasloužili
Jinak mít nějaké solidní zesilovač se vyplatí i pro funkci loudness, tedy fyziologické regulaci hlasitosti, což se hodně vypatí při tišších nebo i celkem normálnějších poslechových hlasitostech.
Jinak já dokončil přestavbu svéhu Dual cv 1600 a hraje sakra dobře, je to asi i dost tím, že sem z něj vysypal většinu původních součástek
Až sem se divil kolik udělala výměna všech těch starých tranzistorů, kondenzítorů a operačních zesilovačů. Asi všechny tyhle 20 a víc leté stroje by si to zasloužili
Jinak mít nějaké solidní zesilovač se vyplatí i pro funkci loudness, tedy fyziologické regulaci hlasitosti, což se hodně vypatí při tišších nebo i celkem normálnějších poslechových hlasitostech.
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bravo, tohle je bastl - mazec :_) tise zavidim, az si od otce puci "na buduce" pajku, taxe podivam do ty my sonky :_), jinak tohle zatim nedavam, ale v tomhle ti obrovsky fandim, protoze potom nepotrebujes referencni Acoustic Energy, das si to sam z vlastnich ARS zdrojůů :_)
Gratulace, kdybys bydlel nekdy u KH, tak bych s tebou rozhodne zasel na pivko
Gratulace, kdybys bydlel nekdy u KH, tak bych s tebou rozhodne zasel na pivko
- AK-47
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jinak ty Dualy sou puvodne nemci nebo Anglani ? Sem linej to hledat ...
Ale delali hezky kousky...
Ale delali hezky kousky...
- ÿthren
- Začátečník

-
Západní němci, ta firma hodně proslula hodně solidními gramofony, no do hk se asi jen tak brzo nepodívám, ale budu na to myslet
Nápodobně ty kdybys mě cestu do brna 
Naštěstí jsou snad ke všem tě dualům celkem snadno k sehnání na netu servisní manuály a schémata, bez nich na slepo by to nemělo moc cenu.
Měl sem to hlavně na hraní si a zábavu prakticky na pár týdnů
K tomu mám zatím, taky dobastlené Raditehnika S-30B. Dobastlené tím způsobem, že mi na na jednom reproduktoru bratranec spálil basák, tak sem vzal výškáče a výhybky, přihodil teslacký basák a dal do stlučených beden. základ na bedny se tu dědovy povaloval už dlouhá léta, tak sem prakticku musel pořešit jenom přední a zadní čela
A vypadá to nějak takhle http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5429_n.jpg
Ale hrají překvapivě dobře, což hrály i ty radiotehniky, prostě poctivá práce, Jenom teď to umí zahrát i níž. Každopádně další fází budou nové reproduktory, co ko koupím až budou peníze 
Naštěstí jsou snad ke všem tě dualům celkem snadno k sehnání na netu servisní manuály a schémata, bez nich na slepo by to nemělo moc cenu.
Měl sem to hlavně na hraní si a zábavu prakticky na pár týdnů
K tomu mám zatím, taky dobastlené Raditehnika S-30B. Dobastlené tím způsobem, že mi na na jednom reproduktoru bratranec spálil basák, tak sem vzal výškáče a výhybky, přihodil teslacký basák a dal do stlučených beden. základ na bedny se tu dědovy povaloval už dlouhá léta, tak sem prakticku musel pořešit jenom přední a zadní čela