Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodní chlazení - obecná diskuze

Příspěvek od MaWa »

Ani omylem. Ta pumpa je slaba. Za ty prachy dobry ale dve mory ? To zvladne JEN a POUZE laing ddc nebo d5 a idealne 2ks.

Mozna kdybys vzal 4ks tak by to mozna dalo, ale zkouset to fakt nebudu :lol:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Ok tak jinak utahly by to dve D5 nastavene cca na 2.2 (max je 5) ? Protoze to mam odzhousene jako bezhlucny stav cokoliv vys nebo niz je rusive :-D
EDIT: Jeste je jedno misto lehce pres 3 kde vydava zvuk ktery jde velmi lehce odhlucnit.
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
Building - 7840hs+64gb RAM+RTX 4070 , ITX all on Air
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Dve D5ky s nejakym topem to utahnou klidne i na jednicku.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Tak jeste jinak .. jedna D5 nastavena lehce pres 3 + jedna 420 mora LT + 2 me zbyvajici radiatory taky venku na vzduchu mimo skrin by mohla zvladnou ne ? Myslis ze by tohle teoreticky zvladlo uchladit i7-3820 a 7970 pasivne ? Protoze jen samotne 2x360 to pasivne nedaji aspon ne z takovym OC co potrebuju.
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.7Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jedna D5 na trojku zvladne cokoliv plus jedu moru.

Pasivne ti to mora + ty dva radiatory zvladnou, ale necekej zadny zazracny teploty. A rozhodne bych ty radiatory nedaval na slunicko :) A nevim jak by to zvladalo pretakt...
PonkaO
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PonkaO »

ahoj. mam takový menší problem mam nainstalovanej okruh ale když se snažím dostat vodu do celeho okruhu tak to nejde. navim jestli to mam zapojené spravně snad ano z pumpy do expy z ní do radiátoru z nej do blok na cpu z toho na blok vga a zpet do pumpy??? nevíte nekdo proč to nefrčí???
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

z expy do pumpy :wink:

výstup z expy musí jít do vstupu do pumpy. takže to máš obráceně :wink:
PonkaO
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PonkaO »

tak už je to předelamo a funguje to. MaWa díky
ted koukam na teploty a jelikož mam q6600 ted jsem ho přetaktoval na 3,2 GHz z 2,4 a teplota při plném vytížení procesoru kolem 70°C v normálu kolem 40° je to ok???
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

MaWa jak na tom sou teda tyhle pumpy ? http://www.jscomputers.cz/produkt/Alpha ... =001053004
Uvazuji nad tou prestavbou porad jen sem trochu tet zmenil plany a silne uvazuji nad vymenou me D5tky (kvuli mistu) za ty dve pumpy osazene v tehle expe http://www.jscomputers.cz/produkt/Alpha ... =001053011

Mam namysli vykon a hlucnost .

Tlacily by jen pres EK HigFlow CPU blok , jeden nebo dva GPU FullBloky od EK pres 360 SR1 nebo UT60 a mozna jeden obyc 120rad.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

PonkaO píše:tak už je to předelamo a funguje to. MaWa díky
ted koukam na teploty a jelikož mam q6600 ted jsem ho přetaktoval na 3,2 GHz z 2,4 a teplota při plném vytížení procesoru kolem 70°C v normálu kolem 40° je to ok???
v jakém programu to vytížíš na 100% ? pokud prime95 nebo něco podobného tak to jsou OK teploty.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

CyberDeath píše:MaWa jak na tom sou teda tyhle pumpy ? http://www.jscomputers.cz/produkt/Alpha ... =001053004
Uvazuji nad tou prestavbou porad jen sem trochu tet zmenil plany a silne uvazuji nad vymenou me D5tky (kvuli mistu) za ty dve pumpy osazene v tehle expe http://www.jscomputers.cz/produkt/Alpha ... =001053011

Mam namysli vykon a hlucnost .

Tlacily by jen pres EK HigFlow CPU blok , jeden nebo dva GPU FullBloky od EK pres 360 SR1 nebo UT60 a mozna jeden obyc 120rad.
měl jsem tu dva kusy a ta cena přesně odpovídá výkonu a hlučnosti. nevím, pár lidí si jí tady z fóra koupilo a tvrdí že je tichá, ale já testoval dva kusy z různých sérií a ty dva kusy co jsem testoval byly jednoznačně nejhlučnější pumpy, jaký jsem kdy slyšel a výkon taky nic moc...třetí kus na pokusy už objednávat nehodlám... :roll:
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

OK dik .. takze to neni dobra volba .. no budu muset premyslet dal jak to poresit do DDC semi jit nechce sou hlucnejsi nez D5 a vibruji :-( .
Jinak jaky rad je lepsi ? Hardware labs SR1 nebo Alphacool UT60 .
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

s jakymi fany ?
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Push/pull Gelid Silent 12 PWM
malejMatýsek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malejMatýsek »

Podle mě není ddc špatná volba. Mám to na molitanu a je to v pohodě. A to mám pc hned vedle sebe na stole.
Asus Sabertooth P67 :: Intel i5 2500K (EK Supreme HF) :: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz :: EVGA 980Ti SC+ (EK-FC Titan X) :: Crucial M4 256GB :: Crucial M500 240GB :: Asus Xonar Essence STX + Beyerdynamic COP :: Seasonic M12 - 600W :: Lian-Li Tyr X-500 (Aquaero 5 LT + PA Ultra, Laing DDC-1T Plus (XSPC top), 2x XSPC RX480, LQT expa V3-500-SP) :: LG 38UC99-W

RacingRig: Fanatec CluSport Base V2 :: Porsche 918 RSR Wheel :: ClubSport Pedals :: ClubSport Shifter 1.5 w/ SKRS :: Sparco EVO 2 PLUS :: Oculus Rift
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Na plný otáčky bude o pár desetin stupně lepší SR1, pod 1000rpm bude o dost lepší UT60.
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Ahoj kluci,

mám již 7 let vodní chlazení, které se skládá z relativně kvalitních komponent - Laing D5, na svou dobu výborný CPU blok Alphacool Nexxxos XP bold S775, na GPU také od Alphacoolu teď si jen nepamatuji jaký, ale grafika má do 45st - HD6850@1Ghz, 3x 120mm měděný radiátor od Alphacoolu atp. Vodník šlape bez problémů a teploty byly i v případě vysoce taktovaného C2Q nízké.

Nevidím proto žádný smysl kupovat nový blok na CPU a nepotřebuji honit každý st. celsia. Problém však mám teď s novou deskou na S2011 a 3960X, kde rozteče šroubů pro přichycení chladiče jsou o trochu větší 72vs80mm. Chci se zeptat, zda nevíte o někom, kdo vyráběl/vyrábí na tyto staré bloky sponu? Nic kloudného jsem na internetu nenašel a když, tak pouze na novější revizi Alphacool Nexxxos XP, můj blok je konkrétně tento : http://geizhals.at/p/391871.jpg. Díky za jakékoliv tipy.

Případně mě napadlo dát na konec nějaký plíšek s 2 dírama na šrouby, kde jednu stranu přichytím matkou k plexi bloku a druhou dírou to přitáhnout k patici (tzv. udělat takové prodlužovací packy, ale byla by to asi trochu prasečinka mno a hlavně nemám pořádnou výbavu na vytváření podobných věcí).
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nemas nekde blizko nakou zamecnu? staci si to nakreslit a mas to hned
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Mno abych pravdu řekl, tak už jsem si takhle dělal sponu na GPU, měla jiný rozteče, akorát jsem tu sháněl kdo by mi to obráběl a všude chtěli za takovou pitomost kolem 1000Kč, tak jsem si to nakonec udělal sám s kusem plechu a obyč vrtačkou, ale je to fakt prasečina, sice plní účel, ale s blokem na CPU bych nerad, aby to dopadlo obdobně (hlavně by to už bylo vidět ) a jak říkám dávat za výrobu spony litr, jak už jsem to řešil jednou je taky blbost...
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Ten XP Bold už je opravdu starej blok, pokud už vrazíš hromadu peněz do 2011 platformy, nenašlo by se tam 1200Kč na nový XP3 Light ? Bez plexi, s řádově vyšším výkonem a univerzálně kompatibilní se vším, co je nebo v dohledné budoucnosti bude na trhu ? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Voda“