takze ted potrebuju zprovoznit pc a vybiram mezi GA-P31-DS3L (jediny ceho jsem si vsiml je ze to nema nejakej vystup spdif nbo tak neco oproti moji nynejsi) a nebo ASUS P5KPL-AM. Procesor mam C2D E6750 kterej sem mel na 3.2ghz, ramky mam 2x2GB adata extreme 1066 a jeli na nejakym podobnym taktu (asi 1060mhz fakt netusim). grafiku mam v pciex16. gigabitovou sitovku nepotrebuju, jenom 2x sata 1x ata
vyber desky - starsi
- o.cabal
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
vyber desky - starsi
zdravicko, dneska sem delal flash biosu pres qflash v biosu a co se nestalo - PC nenabehl. Pritom flash probehl bez problemu i to napsalo flash ok a po restartu totalni mrtvola - ani se mi nerozsviti mys nebo klavesnice (oboje usb), kdyz jsem tam dal flasku s biosem nic to nedela - jenom se toci vetraky sviti 4 ledky u ramek a konec, nejde otevrit vypalovacka a kdyz zmacknu restart tak to nic nedela. mam gigabyte GA-EP31-DS3L revize 1. Zkusil sem vyndat baterku, vyzkratovat propojku na restart cmosu ale furt to samy. fakt nechapu co se stalo - flashoval jsem verzi F4 misto betaverze F5b - primo od gigabytu, pokud by to slo (coz neslo kurna) tak sem tam chtel dat upravenej bios se slic pro windows 7 ale k tomu uz se asi nedostanu no
takze ted potrebuju zprovoznit pc a vybiram mezi GA-P31-DS3L (jediny ceho jsem si vsiml je ze to nema nejakej vystup spdif nbo tak neco oproti moji nynejsi) a nebo ASUS P5KPL-AM. Procesor mam C2D E6750 kterej sem mel na 3.2ghz, ramky mam 2x2GB adata extreme 1066 a jeli na nejakym podobnym taktu (asi 1060mhz fakt netusim). grafiku mam v pciex16. gigabitovou sitovku nepotrebuju, jenom 2x sata 1x ata
i3 6100 (zatím box, mám ninja 4) + GB B150M-D3H DDR3 + 2x4GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz 1,35V + ati 5770 (+accelero) + adata XPG SX900 + 3x 1TB
- Mastodont
- Černá karta

-
Re: vyber desky - starsi
Vem tu Gigabyte. Ta asuska je nic moc.
- o.cabal
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ok, zatim diky
i3 6100 (zatím box, mám ninja 4) + GB B150M-D3H DDR3 + 2x4GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz 1,35V + ati 5770 (+accelero) + adata XPG SX900 + 3x 1TB
- stihacka
- Začátečník

-
A kdyz ti nejde otevrit vypalovacka, neni to spis treba zdrojem?
i5 2500k 5GHz, 16GB G.Skill RIPJAWS, MSI 1050Ti Aero, Asus P8P67, SSD Crucial 256GB, HDD 640GB+2TB, Seasonic M12II 520W, Noctua - Vodník: Cawedog Zouy, UniGPU, Chipset, Laing, Mora...
- o.cabal
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ten pocitac fungoval bez problemu uz vice nez par mesicu. akorat sem chtel udelat downgrade biosu - i kdyz to psalo vsechno ok tak je vsechno napytel.. podle me se to zasekne pri bootu dvdcko se rozbehne az po nem (pri nem). nechapu jak se to mohlo takhle podelat, stejne sem pc celej rozebral vycistil od prachu slozim ho jen s grafikou a jednou ramkou a uvidime jestli se nechytne.. kdybych mel aspon fdd abych videl jestli to nehleda bios
ani ps2 klavesici nemam a usb mys a klavesnice ani nebliknou. akorat najedou vetraky, hdd a konec
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Cca pred mesicem jsem dost podobne dopadnul z flashovanim Gigabyte desky s AM2. Flash nejnovejsiho BIOSu pres Q-Flash. V Q-Flashi hodne stareho biosu byla zrejme chyba a novy BIOS tvrdil, ze nainstalovana RAM je 0MB. Diky tomu kolabovala instalace Win. Flash stejne verze biosu tentokrat pres USB flashku skocil mrtvou deskou.
Zkousel jsem, jestli se chytne bootblok, ale CD, USB i FDD nereagovali. Nakonec jsem vygoogloval, ze je v nekterych pripadech nutne drzet Ctrl+Home, tak jsem to zkusil a FDD se chytla a deska v pohode.
Zkousel jsem, jestli se chytne bootblok, ale CD, USB i FDD nereagovali. Nakonec jsem vygoogloval, ze je v nekterych pripadech nutne drzet Ctrl+Home, tak jsem to zkusil a FDD se chytla a deska v pohode.
Naposledy upravil(a) Zivan dne čtv 10. kvě 2012, 16:03, celkem upraveno 1 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- o.cabal
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
diky moc, dneska si pucuju FDD, jak koukam tak radsi vemu i klavesnici do ps2 protoze v usb je to mrtvola. uvidime jak to dopadne, skoda ze tu neni bios v patici protoze mam programator (pouzivam na pameti v autoECU)
- o.cabal
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
takze vysledek - klavesnice ani neblikne, dvdcko furt nejde otevrit dokud neodpojim ide kabel, z fdd to nehrabe, kdyz sem tam dal cd a pak opet pripojil kabel tak taky nic nedela - takze mrtvola.. Dneska mi prisla ta P31-ds3l a malem sem chcipnul na infarkt. PC nenajel, ale aspon sla otevirat vypalovacka.. Zkusil sem vyhodit ram - nic, prehodit za druhou - nic, zkusil sem vsechny sloty - nic, zkusil sem obe do cervenych - nic, dal jsem je vedle sebe a viola!!! pc nabehl akorat ukazoval 2GB ram a windows BSOD.. tak sem zkusil dat do druhyho paru vedle sebe a to samy. bios nejnovejsi tak sem z toho docela na vetvi
. pak me napadlo ze jsou to vlastne 1066 pameti pro napeti 2.3V, tak sem zvednul napeti - furt stejny, nastavil sem z AUTO napevno delicku (myslim ze 2,4) aby bezeli ram na 800mhz a opet viola!!! 4gb, prehodil sem pameti a huraaaaa dual chanel 4gb a windows jede
ALE ted sem na vazkach jestli nemam jeste jednou zkusit tu starou desku a hodit tam ramky vedle sebe jestli to taky nejak spatne nedetekovalo ten takt a napeti a tvarila se jako mrtvola? ted sem tam hodil jenom box chladic protoze nemam pastu, takze stejne pujde deska ven
no kazdopadne uz sem myslel ze si to pujdu hodit s tim zacatkem novy desky