Phenom II 955BE + ANTEC SKELETON

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

Re: Phenom II 955BE + ANTEC SKELETON

Příspěvek od IcePhoenix »

Nazdar ulicnici :-D ,

ozivuji toto tema z duvodu, ze nadesel cas temer po 3 letech zverejnit z me stavbycky(jsem fakt lempl). Pro pripominku: case je Antec Skeleton, CPU byl zakoupen i7-965 a MB ASUS RAMPAGE EXTREME II a tedy Phenom+ MSI odpada. A musim rici ze, s doplatkem do 2k je tato vymena sympaticka.

Komponenty:

Alphacool teploměr s LCD pro 1/4" - Blue

EK Water Blocks EK-FC5970 CF - Nickle Plated

EK Water Blocks EK-Multioption RES X2 - 150 Advanced

EK Water Blocks EK-PSC Fitting 10mm - 1/4" Silver Nickel -3x

EK Water Blocks EK-Supreme HighFlow Universal

Hardware Labs Black ICE Radiator SR1 - 3x140mm

Innovatek Protect IP 250ml -3x

Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP

Noctua NF-P14 FLX 1200rpm 140mm -3x

Noctua NT-H1 Thermal Compound

Tygon R3400 hadice 12.7/9.5mm Silver -3m

Celkova cena byla 17,5k. Coz byla hranice, kdy uz jsem si v duchu rikal, za co to vubec utracim :D .
S vodnikem jsem za ta leta velmi spokojen, planuji dalsi a dalsi upgrade, ale nezbyva moc financi. Co se tyce funkcnosti, testoval jsem, meril a taky uz zapomnel :D. Tak a muzem popojet s fotkama
IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

fotky, aneb jak se chladilo vzduchem:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) IcePhoenix dne čtv 17. kvě 2012, 10:55, celkem upraveno 1 x.
IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

fotky, aneb 24 hodinova predpriprava setu + FULLCOVER GPU

Teplota grafiky s vzd.chlazenim na 40%vykonu byla od 80-90°C pri fullcoveru je tato teplota od 40-50°C. V idealnich podminkach je tedy rozdil az 50°C. Nadhera. Vetraky Noctua 14 kvuli neroztaceni pri 50-60% vykonu bezi pevne na 70% otacek. Rekl bych se stejnou ci nizsi hlucnosti, nez koplet vzduchovy.
Naposledy upravil(a) IcePhoenix dne čtv 17. kvě 2012, 11:15, celkem upraveno 2 x.
IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

fotky, aneb zbytek komponent

CPU nedosahuje takovym markantnich rozdilu jako GPU, teplota v klidu je do 35°C(i7 965) a v zatezi lehce nad 60°C. klidne nove premerim.
Naposledy upravil(a) IcePhoenix dne čtv 17. kvě 2012, 11:12, celkem upraveno 1 x.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

pěkkné, dobré na tyto skříni je, že ofukuje při vodním chlazení čipset a napájecí kaskádu
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no jo, ale prach a moznost ze tam kdykoli muze cokoli spadnout... nevim no
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

tak pokud je na PC háklivý jako já, že co týden PC čistím a na noc ho ještě přikrývám ručníkem :D...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
IcePhoenix
Začátečník
Začátečník

Ahoj,

diky za zejm. Doplnil jsem nejaka infa k teplotam, montazim, i jako komenty k fotkam. Pozdeji doplnim celkove pohledy jak na sestavu s AMD staje tak aktualni od INTELu.

Flegy:

Hele, ja si na ten big fan davam prazdne talire, popripade hrnky, takze to unese jak 5 taliru od gulase a jineho zradylka, tak to ani to nesklouzne do kompu. Voda mi z vypousteni cmrndla na desku , zdroj a patici, 2 dny se nesvitlo, pote se prohlidlo, jestli je vse vysuseny a jelo se dal. Spadnout ti tam muze cokoli. mne se nikdy nic takoveho vsak nestalo. S prachem tak nemas pravdu, samozrejme mam malou vrstvicku prachu, spise film. Vetrak bezi na stredni stupen. Jednou za cas proste vezmu stetecek a projedu to, pak to necham jen ofoukat, stlaceny vzduch bude asi lepsi. A to ani uz moc necistim, za takovou to dobu , uz mam v pevnym pc chuchvalce prachu, zapraseny pasivy a mozna i nejaky hmyz. Takze pokud nezonglujes s matickama a sponkama ci nedelas podobne cinnosti nevidim duvod se bat. Jedine snad mazlicku, mali psici, fretky, kocky.

flanker:

Sice nemam namerino, ale podle ohmatu je rozdil znacny, pri zapnutym neni problem na pasivech nechat ruku je prijemne teply ci vlazny. Coz na takovouto desku je slusny. MSI byla jeste chladnejsi teda no. A cisteni kompu uz moc neprovadim. 1-2x do roka, to spise sem tam vysaju radiator a vetraky.

Jeste jednou diky za zajem
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jako sorry, ale to, ze si na takhle otevrenej pc odkladas zradlo o tobe neco svedci. :roll:

v kazdym pripade je to tvoje, tak si s tim delej co chces. ale rikam ti, jednou ti to nevyjde a ja se budu jenom smat 8-)
Odpovědět

Zpět na „Voda“