Koupil sem si začátkem roku 2008 v Americe notebook Lenovo Thinkpad T61p - C2D Penryn 2,5GHz, NVidia Quadro 570M (jako Geforce 8600) - přímo od výrobce. Používal sem ho na práci i na hry, dost intenzivně, prakticky každej den a na cestách.
V červenci 2011 odešla grafika. Když sem hledal jak to vyřešit zjistil sem, že to je chyba celý série, že za to NVidia vyplácela výrobcům, který je použili, kompenzace. Tak sem koukal na Lenovo co s tim dělají oni abych zjistil, že opravdu měli program na bezplatnou výměnu desky v případě výskytu chyby, ale ten skončil v březnu 2011!
Po neúspěšným pokusu vyměnit chip na desce (pokud by to někoho zajímalo, můžu to rozepsat, bylo to docela zajímavý) sem nb prodal na díly, což sem dělal nerad protože se mnou něco projel a pořád stačil na lecos.
Proč to píšu ... při zjišťování co by Lenovo udělalo sem měl neodbytnej pocit, že člověk s notebookem s výrobní vadou, když je po záruce, je v podstatě nezajímá, i když je to člověk co si koupil (tehdy) nejlepší Thinkpad. To je zvláštní filozofie, protože já se díky tomu zařek, že si ho už nekoupim.
Měl sem předtim Dell a i když to bylo horší konstrukčně a designově, bylo znát, že americká filozofie je dost jiná než ta japonská.
Třeba vám to pomůže při rozhodování.
Lenovo zkušenost
Moderátor: Don
- maximal
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- KOFis
- Mírně pokročilý
Re: Lenovo zkušenost
rozumim ze jsi nastvany, ja jsem stejne nastvany na Acer, kdyz mi 2 notebooky po sobe 4x odesly (kazdy )
ale chyba s grafikou neni chyba lenova, to byl vseobecny problem vsech znacek. a myslim ze i pro Thinkpad byla 3-rocni lhuta pro bezplatnout vymenu vic nez nabizeli ostatni (?).
ja porad povazuju Thinkpad za nejlepsi business notebook co muzes koupit. (btw mam x200)
ale chyba s grafikou neni chyba lenova, to byl vseobecny problem vsech znacek. a myslim ze i pro Thinkpad byla 3-rocni lhuta pro bezplatnout vymenu vic nez nabizeli ostatni (?).
ja porad povazuju Thinkpad za nejlepsi business notebook co muzes koupit. (btw mam x200)
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja kupoval T61 s nVidii 8400M v dubnu 2008, po provaleni te chyby jsem se mlatil do hlavy, ze jsem nevzal levnejsi verzi s integrovanou grafikou a ze mi chcipne urcite tesne po trilete zaruce...no a nastesti zatim porad jede bez problemu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
taky pridam par postrehu
- k defektu G84/G86 jadra dochazi u FX570 (T61p) drive nez u NVS 140M (T61). je to dano podstatne vyssim vykonem a tedy i namahanim. oprava vymenou GPU je vcelku narocna, protoze vyrobce desky pro-me-z-nepochopitelnyho-duvodu (chassis je tuhy vice nez dostatecne, tzn.mechanicky poskozeni BGA spoju nehrozi) GPU k PCB jeste poctive prilepil.
- T61 resp.T61p rada byla ve svy dobe asi tou nejlepsi profi radou na trhu. nicmene s prichodem novy generace (T500 / W500) bych volil spis DELL (Precision M4400) nebo HP (Elitebook 8530w).
- pokud bych se rozhodoval dnes jaky profi book si koupim (samozrejme za predpokladu, ze bych na to mel dostatecny finance), vyhral by to bud DELL Precision M6600 nebo (v pripade nizsich fin.zdroju) HP Elitebook w-rady. duvod? vsechny nejvyssi profi rady od Lenovo / HP / DELL jsou si kvalitou i servisem (NBD) vicemene rovny, ale HP (stejne jako DELL u M6600) vyuziva grafiky v MXM slotech. a to je velka vyhoda..
- k defektu G84/G86 jadra dochazi u FX570 (T61p) drive nez u NVS 140M (T61). je to dano podstatne vyssim vykonem a tedy i namahanim. oprava vymenou GPU je vcelku narocna, protoze vyrobce desky pro-me-z-nepochopitelnyho-duvodu (chassis je tuhy vice nez dostatecne, tzn.mechanicky poskozeni BGA spoju nehrozi) GPU k PCB jeste poctive prilepil.
- T61 resp.T61p rada byla ve svy dobe asi tou nejlepsi profi radou na trhu. nicmene s prichodem novy generace (T500 / W500) bych volil spis DELL (Precision M4400) nebo HP (Elitebook 8530w).
- pokud bych se rozhodoval dnes jaky profi book si koupim (samozrejme za predpokladu, ze bych na to mel dostatecny finance), vyhral by to bud DELL Precision M6600 nebo (v pripade nizsich fin.zdroju) HP Elitebook w-rady. duvod? vsechny nejvyssi profi rady od Lenovo / HP / DELL jsou si kvalitou i servisem (NBD) vicemene rovny, ale HP (stejne jako DELL u M6600) vyuziva grafiky v MXM slotech. a to je velka vyhoda..
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
- KOFis
- Mírně pokročilý
ja jsem Elitebook 6930p pouzival posledni 3 roky v praci, a potvrzuju ze to byl opravdu skvely stroj. Ale s novou serii 8XXX jsem zmenil nazor. posledni 3 Elitebooky 8460p ktere si kolegove objednali, se vsechny 3 pos*aly. (pamet, disk, nabijecka/baterka). myslim ze ta posledni modelova rada na kvalite ztraci. taky se mi na ni nelibi ten 'ala apple' design.
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mám pocit, že celá ta akce s kompenzacema se týkala jen USA, kde to nVidia dostala nařízeno od federálního soudu, a výrobci pak prodlužovali záruky (za standardní tříměsíční na 3 roky, docela skok).maximal píše: Proč to píšu ... při zjišťování co by Lenovo udělalo sem měl neodbytnej pocit, že člověk s notebookem s výrobní vadou, když je po záruce, je v podstatě nezajímá, i když je to člověk co si koupil (tehdy) nejlepší Thinkpad. To je zvláštní filozofie, protože já se díky tomu zařek, že si ho už nekoupim.
Třeba vám to pomůže při rozhodování.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB