Zdravím, mám takový hodně otravný problém:
1) Používám 2 monitory. Hlavní má rozlišení 1920x1200. Monitor pro rozšířenou plochu (na práci) má rozlišení 1600x1200 a dobře k sobě pasují. Nicméně když tu rozšířenou plochu vypnu (ovládací panel nVidia), tak mi to vždycky rozháže ikony na hlavní monitoru, což je jako absurdní, protože to přece nemá co dělat s rozšířenou plochou. Je to i možná tím, že když tu rozšířenou plochu zapnu, tak on jakoby trochu změní velikost ikon (alespoň se mi to zdá), protože mezi lištou a posledním místem, kde jde ještě dát ikona (zarovnává se to na grid) je docela dost široký pruh, který tam při jednom monitoru není. Vůbec nechápu, proč by mělo zapnutí druhého monitoru ovlivnit plochu na druhém, když se rozlišení nemění!!!
2) Za předpokladu, že by se vyřešil první problém: Chtěl bych nějakou snadnou cestu, jak tu rozšířenou plochu zapínat a vypínat - třeba klávesovou zkratku, nebo tak něco. Prostě občas ten druhý monitor nepotřebuji a je zbytečné aby pořád běžel (jako můžu jej natvrdo vypnout, ale stejně mi na něj bude utíkat myš a já ji budu pořád ztrácet).
Díky moc
Přepínání na rozšířenou plochu a zpět...
Moderátor: Loki5567
- Aros
- Začátečník

Přepínání na rozšířenou plochu a zpět...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Re: Přepínání na rozšířenou plochu a zpět...
Který z těch monitorů máte nastavený jako výchozí?
- Aros
- Začátečník

No Windows říkají "Main" , tudíž jsem napsal "Hlavní", nikoliv "výchozí"Používám 2 monitory. Hlavní má rozlišení 1920x1200.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Co jsem našel, tak možné řešení by bylo možné přes utilitky:
http://www.tipypropc.cz/obnoveni-pozice-ikon-na-plose/
btw. to rozházení je takový neduh, který je u Windows už dlouhodobě.
Já teda doma používám k notebooku externí monitor a to, co bylo tady popsáno, se mi nestává.
http://www.tipypropc.cz/obnoveni-pozice-ikon-na-plose/
btw. to rozházení je takový neduh, který je u Windows už dlouhodobě.
Já teda doma používám k notebooku externí monitor a to, co bylo tady popsáno, se mi nestává.
- Aros
- Začátečník

Jo, různé utilitky (už tak 3) jsem zkoušel. A doposud ani jedna nefungovala.
Jinak mě se to rozházení také dřív nedělo, takže nevím čím to je. Teoreticky to mohl způsobit nějaký update Windowsů ale nevím. Ale fakt ten resize těch ikon nechápu. Nevím, proč by měl měnit tu velikost (nebo spíš offset).
Jinak mě se to rozházení také dřív nedělo, takže nevím čím to je. Teoreticky to mohl způsobit nějaký update Windowsů ale nevím. Ale fakt ten resize těch ikon nechápu. Nevím, proč by měl měnit tu velikost (nebo spíš offset).
- Maranov
- Mírně pokročilý

Co to dělá při WIN+P?Aros píše:když tu rozšířenou plochu vypnu (ovládací panel nVidia)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."