Potíže s displayportem

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
ios
Nováček
Nováček

Potíže s displayportem

Příspěvek od ios »

Poprvé zapojeno, fungovalo normálně. Pak jsem chtěl udělat pořádek v kabelech a dát počítač pod stůl – a už jsem ho nepřipojil. To trvalo asi dva dny, kdy jsem zkoušel všechno možné. Pak se konečně nějak připojil, jak – to nevím. Vše přehlušila starost o připojení celkem tří monitorů k této kartě. Taky zajímavý příběh, ale o tom třeba později.
Teď se situace opakuje – když vše fungovalo, chtěl jsem uklidit, odpojil kabely, počítač pod stůl – a zase jsem ten monitor, který je připojen přes miniDP na kartě a DP na monitoru nedokázal připojit. No signal na monitoru. Mám dva kabely, které různě prostřídávám, ale ani jeden se nechytá. První kabel je DP>DP doplněný redukcí na miniDP. Druhý kabel je krátká (1m) redukce DP>miniDP.
Máte někdo tip co dělám špatně ? Mohl jsem třeba poškodit miniDP tím, že jsem ho do karty strčil obráceně ?
Už mi z toho hrabe… nejhorší je, že už jsem to měl, a na vlastní oči viděl, že to funguje !

HW : Grafická karta MSI ATI R6950 Twin Frozr III (1x DL DVI, 1x SL DVI, 2x miniDP, HDMI), monitor HP ZR2440w 24'' (1x DisplayPort , HDMI, ..)
BabySport
Začátečník
Začátečník

Re: Potíže s displayportem

Příspěvek od BabySport »

a ty dva zbyle monitory jsou jak?
ios
Nováček
Nováček

Příspěvek od ios »

Problém je v tom, že to nereaguje ani když připojím jen ten HP samotný.
Jinak ty dva jsou :
Samsung S24A450BW 24" LED 1920×1200 (DVI-D, VGA)
ACER 24''TFT WIDE AL2416WB 1920×1200 (D-sub)
Dva vždy fungují (i HP na hdmi), ale DP jsou jakoby odvařené.
HP reaguje na spojení přes DP jen tak, že se objeví hláška Monitor go to sleep (No signal).
Dík za reakci.
BabySport
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BabySport »

tak 3 monitory evidentne nejdou protoze nemas aktivni redukce...o tom tu vlakna uz jsou:)ale proc ani ten jeden samotny tak to nevim.kdyz spojis ten jeden samotny dvi kabelem?misti dp?
ios
Nováček
Nováček

Příspěvek od ios »

Redukce nepotřebuju, dva monitory jsou digitální a jeden analog. Analog jede přes DVI-D single link.
Digitální monitory Samsung a HP (při zkoušení alternativ) jedou přes DVI-dual link resp. HDMI normálně. Jen ten displayport v HP monitoru se nechytá.
Jak píšu v prvním příspevku- když jsem to poprvé spojil, tak jely všechny tři !
ios
Nováček
Nováček

Příspěvek od ios »

Takže (kdyby měl někdo podobné potíže) - je třeba být trpělivý a zkoušet to vícekrát, někdy totiž asi (to už jsou mé laické dohady) ovladače karty nebo monitoru nepřipojí monitor po předchozím odpojení a monitor nemá signál. Nejlépe vše vypnout a znova zkoušet zapnout "od nuly". Přísahal bych totiž, že jsem to udělal nejmíň třikrát, ale při nasranosti - to člověk nevidí správně... :idea:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“