Fractal Define r3 vs. Corsair 550D Obsidian

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

Fractal Define r3 vs. Corsair 550D Obsidian

Příspěvek od Bbronx1987 »

Jukněte na toho Corsaira http://www.alza.cz/corsair-550d-obsidia ... .htm#video já jsem z něj teda unešenej samý klady oproti Fractalu. I vzhled je hezčí. Jestli někdo má toho Corsaira tak rád vyslechnu zkušenosti s ním.
Case: Corsair Obsidian 550D; CPU: i5-3570K + GELID Tranquillo; MB: MSI Z77A-GD55; GPU: Palit Geforce 1060 6GB; RAM: DIMM DDR3 Kingston HyperX XMP 16GB 1600MHz; HDD: SSD 128GB Crucial M4 + 3TB WD Red; El. čtečka: Kindle 5; Mobil: Iphone 6S 64GB; Sluchátka: SoundMAGIC E10C
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Fractal Define r3 vs. Corsair 550D Obsidian

Příspěvek od Hladis »

Taky je drazsi.....nevim co chces slyset ,kdyz je mezi nimi cenovy rozdil ,ktery odpovida. Ten Corsair je samozrejme dobra skrin.
Jerry7650
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry7650 »

Mám Corsair 550D doma asi týden a naprostá spokojenost! Vybíral jsem skříň sakra dlouho a tahle jediná splnila to co, jsem chtěl (odhlučněná, USB 3.0, bez děr na ventilátory shora a z boku). Myslím, že ten příplatek oproti Fractalu se vyplatí.

Jediné co mi trochu chybí je redukce na 3,5 externí pozici (chci si tam pořídit čtečku karet), ale to je otázka asi 50Kč, dá se sehnat a teoreticky by totálnímu odhlučnění pomohly plné záslepky karet (jsou dírkované).

Jinak větráky dodávané se skříní jsou naprosto neslyšné, mají asi 600-700otáček. Zapnul jsem ale jen 1 intake vepředu. Zadní jsem odmontoval úplně, protože větrák na chladiči na CPU ten horký vzduch přes mřížku protáhne i sám.

CPU mám i5 3570K OC na 4,2Ghz a o tom, že PC jede, vůbec nevím ani v maximální zátěži.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Jerry7650 píše:(odhlučněná, USB 3.0, bez děr na ventilátory shora a z boku)
Ale toto vsetko ma aj R3 :)
Ono na porovnanie by to chcelo poriadnu recku tychto dvoch skriniek, lebo vela ludi sa medzi nimi rozhoduje. Kazda ma svoje + a -
Jerry7650
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry7650 »

No pokud se dívám na R3 na obrázcích na netu, tak je tam vidět shora 2x mřížka na větrák a z boku 1 mřížka na větrák. U toho Corsairu je na nich "neprodyšný" kryt. Je teoreticky možné, že krytka je pod tou mřížkou u té R3, ale řešení Corsairu vypadá lépe.

Podle počtu USB na R3 (2x USB 2.0 a 1x USB3.0) taky tipuju u té USB 3.0, že je propojena průchodkou ven ze skříně. Corsair má 2x USB 3.0 na interní konektor (což jsem taky považoval za plus).
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ano, R3 ma krytky s odhlucnenou penou zvnutra mriezky a ci to vyzera lepsie je len osobny nazor :wink:
A to ze ma 550-ka "neprodyšne" krytky je pre mna osobne nevyhoda, pretoze mam jeden fan aj hore (pri R3 je druha mriezka stale zakryta odhlucnenou krytkou!) a pri odokryti celeho vrchneho krytu ta skrinka vyzera otrasne. Cize nie je mozne tam osadit len jeden fan bez toho aby si neodokryl cely vrch, co je dost velke negativum, lebo prave odtial ide najviac hluku.
Na 550-ke sa mi pacia 3 veci (v porovnani s R3): lepsie cistenie dust filtrov (prednych), obojstranne dvierka a odnimatelny kos na disky.
Ako je to s kvalitou spracovania a odhlucnenia, skusim odcitovat Gaba z TichePC, snad sa nebude hnevat :)
GABO píše:Bolo by vhodné si prečítať http://www.silentpcreview.com/article1255-page1.html pretože s tým Corsair to až tak ružové nie je aj keď dostal recommended. Problém je, že je hlučnejší ako R2/R3 (skôr by sa mohol porovnať s Antecom P280) viz. http://www.silentpcreview.com/article1255-page7.html a teploty SB napr. a potom je tu zopár problémov ako citujem "The release latch for the side fan compartment also sticks inward a fair bit, limiting the height of some third party CPU coolers." a hlavne to uchytenie HDD je hrozné (ani náhodou to nie je také ako v prípade R2/R3).
Co sa tyka tych USB 3 portov, ked clovek pouziva naraz dva "trojkove" ext. disky/flashky, tak ano...ale ked nie, tak je to zbytocnost. Osobne mam este verziu s USB 2.0 a vobec mi to nechyba :P
BTW: fractal robi aj R3 USB3.0 upgrade kit, kde su 2xUSB 3.0 a su vedene do interneho konektoru dosky ... len trosku nechapem preco to nedavaju defaultne do novych R3 :roll:
Ale v celku je ta Corsairka podarena, pekna a elegantna skrinka.
Jerry7650
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry7650 »

Tak ono pokud bych si mohl vybrat, beru plnou bočnici a plný horní kryt. Opravdu nechápu, proč skříň, který má být tichá lze osadit 7 větráky (+ ty na CPU, GPU a zdroji...)

Já mám třeba CPU i5 3570K přetaktované na 4,2Ghz a na uchlazení mi stačí jediný intake větrák, který má v klidu 550RPM a větrák na CPU který má v klidu 615RPM.
Po hodině Prime95 jsou hodnoty 650RPM a 1090RPM a PC je pořád neslyšné. Teplota sice nic zářivě hezkého (75stupnů, ale pořád je to 30stupnu pod limitem výrobce a ruku na srdce, jak často vytížíte všechna 4 jádra CPU na 100% po 100% času).

Jinak ale R3 a 550D budou srovnatelné a záleží i na vkusu a potřebách (já věděl, že žádné boční ani horní větráky nechci a že chci 2 USB 3.0 a chtěl jsem je spolu s tlačítkem zepředu skříně a nikoliv nahoře)
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ono zalezi hlavne aj na tom aka grafika pojde do skrinky a ake bude konecne OC. Keby som isiel na iGPU, alebo nejakej slabsej grafike, tak mi tiez staci jeden intake a jeden outake vzadu. No pri tej mojej pazravej a vykurujucej svini to tak proste nejde :x
Samozrejme clovek si musi vyberat skrinku hlavne podla toho ci sa mu paci a ci ma vsetko co potrebuje vyuzit. Na ostatne veci sa prave treba radsej informovat, popripade precitat par recenzii.
Jerry7650 píše:Opravdu nechápu, proč skříň, který má být tichá lze osadit 7 větráky
No je to napisane aj v tej recke. Vyrobca sa snazi najst strednu cestu medzi tichom a vykonom. Cize staci si vybrat, ci chces uplny vykon, ticho, alebo nieco medzi. Osobne som netopier ( :-D ), takze pre mna je ticho dost dolezity aspekt, ale koli silnemu a vykurujucemu HW musim robit trosku kompromis. Ale samozrejme noctua fany na cca 850rpm su stale prijemne tiche (a to nespominam accelero) :)
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bbronx1987 »

Tak sem to tady pročetl a díky za tipy a jdu do ní. I když budu asi kupovat do ní pak geforce 670tku tak místo se do budoucna bude určo hodit. Díky za postřehy. Vlákno mužete klidně už locknout je vyřešené
Case: Corsair Obsidian 550D; CPU: i5-3570K + GELID Tranquillo; MB: MSI Z77A-GD55; GPU: Palit Geforce 1060 6GB; RAM: DIMM DDR3 Kingston HyperX XMP 16GB 1600MHz; HDD: SSD 128GB Crucial M4 + 3TB WD Red; El. čtečka: Kindle 5; Mobil: Iphone 6S 64GB; Sluchátka: SoundMAGIC E10C
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“