outlook 2010 a více smtp serverů na odesílaní mailu?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
ehw
Začátečník
Začátečník

outlook 2010 a více smtp serverů na odesílaní mailu?

Příspěvek od ehw »

Problem,
můj poskytovatel internetu doma dává možnost pouze jeho jednoho smtp serveru. Když jsem ale s NB někde jinde, mám problém. :lol: Mám více emailu a měnit u nich smtp servery je docela náročné. Existuje nějaká možnost, jak hromadně měnit smtp servery či nějaký doplňující program pro outlook 2010?

V blízké době si chci koupit nějaký telefon, existuje nějaká aplikace na android nebo wm 6,5 jako outlook s možností změny smtp?
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: outlook 2010 a více smtp serverů na odesílaní mailu?

Příspěvek od CZDaywalker »

Ty emaily máte kde přesně?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

značná část e-mailových poskytovatelů včetně freemailů nabízí vlastní smtp server, tím je problém do značné míry vyřešen, jestli úplně záleží na konkrétních poskytovatelích které používáš
ignorelist: kremrole a dezoláti
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

dva emailu u seznamu (osobní),další školní a zbytek na hostingech firemní.

Když jsem doma, můžu posílat pouze přes XY smtp server, když jsem na chatě kde je O2 můžu posílat přes jejich SMTP server, když jsem na firmě zase další SMTP server.
u XY nejde ani seznamácký či gmailacký server smtp např.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, seznam má svůj smtp server, firemní maily by měly mít taky svůj smtp server. je třeba je nastavit vždycky u daného účtu, každý účet bude mít svůj. pak nebudeš závislý na smtp serveru od ISP. pokud přes XY nejde jiný smtp server, bude to nastavením, pro začátek koukni do nápovědy seznamu jestli máš u smtp.seznam.cz nastavenou správně autentizaci.
ignorelist: kremrole a dezoláti
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

Provozotovatel internetu nedovoluje jinačí než svůj smtp server. Jestli odešlu email směrem seznam, prostě to neodejde. Musím použít SMTP providera. Nastavené vše dobře, ale prostě poskytovatel netu blokuje cizí SMTP, dovoluje pouze svůj.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ehw píše:Provozotovatel internetu nedovoluje jinačí než svůj smtp server. Jestli odešlu email směrem seznam, prostě to neodejde. Musím použít SMTP providera. Nastavené vše dobře, ale prostě poskytovatel netu blokuje cizí SMTP, dovoluje pouze svůj.
Zkusil jsi ho požádat o výjimku pro sebe?
Jinak mě napadá ještě možnost vytvoření duplicitních účtů s jiným smtp
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Nechápu proč blokovat SMTP ... no, zkus providera požádat o výjimku, nebo jej vyměň.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
ehw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ehw »

tak myslím že jsem to vyřešil portem 465 SMTPS. Posílal jsem to portem 25 bez šifry. :oops: Což je docela běžné...

Blokace: Někdo má zavirovaný počítač, který posílá spam. Seznam např. uvidí že k němu chodí od mého providera spam tak ho blokne. Proto takové opatření.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“