media centrum na druhem displeji?
- moshtik
- Začátečník

-
media centrum na druhem displeji?
zdravicko, potrebuji nastavit media center na PC tak, abych mohl na jednom displeji bez problemu pracovat a na druhem displeji mit zaroven media centrum, ktere se bude dat ovladat ovladacem aniz by se prerusila prace na prvnim displeji.
zatim jsem pouzival Windows Media Center, ale pouze na jednom displeji. pokud ho pustim na druhem, zablokuje se myska a klavesnice "uvnitr" a nepusti me z5 na prvni displej... nasel jsem na internetu utilitku, ktera tohle "vyresi", takze se muzu myskou dostat kam chci, ale pak zase stejne nemuzu ovladat media center ovladacem, protoze je jakoby na pozadi.
vite nekdo o nejakem reseni? at je to jakykoliv program, nejake centrum, ktere dokaze prehravat filmy, fotky a hudbu. nasel jsem akorat media portal a xbmc a podle googla s nima bude stejnej problem. tohle proste neumi.
zatim jsem pouzival Windows Media Center, ale pouze na jednom displeji. pokud ho pustim na druhem, zablokuje se myska a klavesnice "uvnitr" a nepusti me z5 na prvni displej... nasel jsem na internetu utilitku, ktera tohle "vyresi", takze se muzu myskou dostat kam chci, ale pak zase stejne nemuzu ovladat media center ovladacem, protoze je jakoby na pozadi.
vite nekdo o nejakem reseni? at je to jakykoliv program, nejake centrum, ktere dokaze prehravat filmy, fotky a hudbu. nasel jsem akorat media portal a xbmc a podle googla s nima bude stejnej problem. tohle proste neumi.
If you rape a hooker,is it considered shoplifting?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: media centrum na druhem displeji?
to xbmc zkus, ted vysla 11ka tak je velka sance. jinak v ramci nastaveni monitoru jako rozsirene plochy to taky nefunguje? to by melo ne?
- moshtik
- Začátečník

-
díky za tip, vyzkouším. co se týká rozšířené plochy, funguje to takhle - přesunu MCE na druhý displej, zvětším na celou obrazovku (fullscreen) a myš/klávesnice se zablokuje uvnitř programu, takže se nedostanu zpátky na první displej.
existuje program, který to řeší - tzn stejně jako předtím, dám fullscreen, akorát teďkom můžu stiskem klávesy Windows uvolnit kurzor myši a můžu s ním dělat co chci na prvním displeji. ALE - MCE teď běží jakoby na pozadí (i když je pořád ve fullscreen), takže ho nemůžu ovládat ovladačem, a když se na něj opětovně přepnu, zase zablokuje myš a klávesnici.
což je tedy, bohužel, nepoužitelná záležitost...
existuje program, který to řeší - tzn stejně jako předtím, dám fullscreen, akorát teďkom můžu stiskem klávesy Windows uvolnit kurzor myši a můžu s ním dělat co chci na prvním displeji. ALE - MCE teď běží jakoby na pozadí (i když je pořád ve fullscreen), takže ho nemůžu ovládat ovladačem, a když se na něj opětovně přepnu, zase zablokuje myš a klávesnici.
což je tedy, bohužel, nepoužitelná záležitost...
- manixix
- Nováček

-
ALT+TAB to je ten správný hmat !!!!!
- moshtik
- Začátečník

-
očividně jsi nikdy neměl dva monitory, jinak bys takovou hovadinu nenapsal...manixix píše:ALT+TAB to je ten správný hmat !!!!!
edit:
pokud by někoho jinýho zajímalo, XBMC má tzv "fullscreen windowed mode" (fake fullscreen mode), kdy se roztáhne přes celou obrazovku ale je pořád jakoby v okně, takže není problém přejet myškou na druhý displej. mají to i některé hry, např. warcraft, nebo starcraft. trošku nevýhoda je jen u slabších pc, kde může trošku spadnout fps.
a ovládání jsem vyřešil bezdrátovou myškou.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Me by zajimal nazev toho programku pro media center 
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Co jsem se dočetl, tak nejse sám, kdo má tento problém.
Napadá mě roztáhnout okno WMC jak se dá a umožnit tak vidět maximum na displayi.
Otázka je, jestli bude fungovat dálkové ovládání.
Napadá mě roztáhnout okno WMC jak se dá a umožnit tak vidět maximum na displayi.
Otázka je, jestli bude fungovat dálkové ovládání.
- moshtik
- Začátečník

-
prográmek je ZDE.Zivan píše:Me by zajimal nazev toho programku pro media center
"umožní uvolnit kurzor myši" ..problém je v tom, že při každém tom uvolňování a vracení se zpět do Media Centru problikávají všechny monitory, což je dost nepříjemný. to je ale vlastnost fullscreenu a nic se s tím dělat nedá. ale tak třeba to někomu nevadí ))
- manixix
- Nováček

-
Dva monotory mám a myš mi uvolní z monitoru kde běží MCE stisk ALT+TAB. Kdybych to neměl vyzkoušené nepsal bych to tady. Nemám to ze sebe vygoogloval jsem to.
Když se spustí MCE automaticky mám myš zamčenou na monitoru kde běží MCE. Stisknu ALT+TAB a můžu myší odjet z monitoru kde běží MCE.
Nechci se hádat, ale mě to tak funguje. Mám Win7 64bit.
Když se spustí MCE automaticky mám myš zamčenou na monitoru kde běží MCE. Stisknu ALT+TAB a můžu myší odjet z monitoru kde běží MCE.
Nechci se hádat, ale mě to tak funguje. Mám Win7 64bit.
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to funguje, ale ja chci na druhem monitoru dal pracovat. Staci minimalizovat aktualni okno a mys je opet zamknuta na druhem monitoru s MCE. Alt+Tab, minimalizace dalsiho okna a jsem zase u MCE 
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- moshtik
- Začátečník

-
Přesně tak. Jinak to s mce nejde. Nebo aspoň jsem nenasel způsob.