dve pc, jeden monitor

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

dve pc, jeden monitor

Příspěvek od Nightavanger »

Zdar mam tu takovou otazku (ktera se tu bezpochybne resila ale tak na smetisti tim nic nepokazim) potreboval bych dva pc pripojit na jeden monitor mys a klavesnici. Nejake reseni ? Rozdvojka nejaka nebo neco .. ale neco co neda moc prace idelane je to koupitelne a ne domorobo a jeste nejakej program na prepinani monitor z jednoho pc na druhej (jako ze rekneme mam obraz z jednoho kompu a prupno to na druhe
thx

//edit Wilik - presun ze smetiste
Nitroxil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nitroxil »

tak monitor aspoň já mám řešenej tak že mám dva dvi a dva analog vstupy a když propojím jeden kabel s jedním a druhej s druhým pc a pak můžu přepínat pomocí tlačítka na monitoru, jak řešit klavesnici a myš nevím ale to snad není takový problém mít dvě na stole
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Není přeci jenom lepší koupit za pár stovek druhý monitor, myš a klávesnici?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Resenim je KVM switch. Cenove okolo 800,- 2 portovy snad jeste mene.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

potřebuješ toto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=2

(jeden se mi tu válí doma, tak se kdyžtak můžeme domluvit)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

k tem switchum, rozhodne NEKUPUJ mechanicke, ty delaj bordel...
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

2lojza mno bylo by kdybych to pak mel kam dat .....

2bubanek vcelku zajimave ale jak se to pak prepojuje ?
btw za kolik bys to dal ? (dale PM pls )

2srna tak to to mne zaujalo na neco takoveho sem myslel a za tu cenu privetive ale jak se tak docitam tak asi ne moc ...mno...proste ze to bude mit asi svoje mouchy :D :D

//flegy mechanicke ? takze jako treba ten co ukazoval srna j?
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

přepojuje se to tím červeným velkým nebo hot key klávesou
máš tam 2x VGA,2x myš + 2x klávesnice, 2x mikrofon, 2x repro
kabely jsou u toho
jestli máš zájem tak písni na icq..
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Nightavanger: jo presne to, to je humus nejvetsiho kalibru. me se osvedcil tenhle:
http://www.barbone.cz/?stiid=42678&strs ... a%204%20PC

paradni vecicka na servisy :-D
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Nightavanger: jo, ten co sem hazel ja je ciste mechanickej (prepinac+ukrutny mnozstvi kabelu)...ale pokud bys sehnal (od bubanka) ten co mechanickej neni za rozumny penize, ber ho...

Flegy: ja tu mam jeden na tiskarnu, je uz asi 8 let starej a jede furt OK.....ale taky je to zalezitost jak casto se to prepina....
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: dve pc, jeden monitor

Příspěvek od Nagant »

Takže Edimax EK-PSK PS/2 KVM Switche jsou dobré? Po cca 2,5 letém provozu mi dosloužil DKVM-2K (posledního půl roku už taky dělal problémy).

Koupil jsem teď KVM switch Intellinet Model 524513, ale dělá mi časté, i několikavteřinové (!) prodlevy na pohybu a klikání myší, především, pokud nejsou zapnuta obě připojená PC.
Pokud zapnu i to druhé, je to podstatně lepší, ale i tak se to občas vyskytne, byť to nejsou už tak fatální záseky.
Nevím, zda je to nějaká záležitost spotřeby klávesnice a myši (standarní HP klávesnice a HP optická myš), napájení, připojení obou PC přes UPS Fortron FSP1000 nebo nějaká nekompatibilita s některými MB.

Ještě to budu zkoumat, ale rád bych nějaký tip na spolehlivý KVM switch, optimálně i s možností externího napájení.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
maximal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maximal »

Co takhle mit to pripojeny jen k jednomu a druhej ovladat pres Remote Desktop / VNC?
Ja nevim jak to zamejslis pouzivat, ale kdyz sem mel NB na praci a pod stolem server, kde sem obcas neco nastavoval nebo daval stahovat, tak to tak bylo nejlepsi.
Problem pri prepinani je, ze to nekdy tezko zvlada mozek, zvlast pri unave je tezky si uvedomit, kde to clovek zrovna je. Da se tomu pomoct dvouma skinama/barvama voken, ale stejne.
Samozrejme s prehravanim videa je to problem a hry takhle nejdou vubec.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

No, já to mám pro připojení 2 PC, z čehož jedno je "ostré" pracovní a druhé testovací (zkouším prvotní instalace SW) nebo si místo něj připojím připravované PC. Přehled v tom celkem mám, na kterém jsem.

VNC je tak pro nějaký občasný zásah, nastavení, ne pro rutinní práci. Navíc to druhé PC mi slouží pro nezbytné úkony, pokud to ostré zálohuju přes Acronis True Image z CD.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“