Alan Wake

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Alan Wake

Příspěvek od Riku »

Zatím jsem na začátku ale vypadá to fakt parádně, grafiku nádherná, hlavně světelný efekty a prostředí taky suprově udělaný. :twisted:

Atmosféra hutná že by se dala krájet, občas u toho mám husí kůži.. Je mě štve trochu kamera...
PS5 Pro | LG OLED CX55
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

Kamera me taky neuveritelne vytaci, third person akcim proste nikdy neprijdu na chut, jsem ochotnej prekousnout jenom Dead Space kvuli atmosfere a Mass Effect kvuli pribehu, jinak se jim vyhybam.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já 3rd person mám celkem rád, i Skyrim tak hraju, vlastně kde to jde tam hraju ve 3rd person, ale v alanovi je ta kamera tak debilně z boku a ani se nedá přiblížit/oddálit že mě to občas uplně štve :evil:
PS5 Pro | LG OLED CX55
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Uz nekdo pari American Nightmare? Pokud se nemylim, tak to vcera vyslo... Pripadne jaky to je?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Je to super. Hratelnost je lepší než u AW, víc zbraní, nepřátel..není to horor, ale je to super pocta béčkovejm filmům.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Me prave prisla ta horovost na AW super a melo to svoje kouzlo a atmosferu, jestli se z toho stala jen tupa strilecka, tak teda nevim :-/
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mě se ta hororovost taky líbila. Tady to má prostě atmosféru jinou. Ale je to furt dobrý, a co se týče gameplaye, tak lepší než AW.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

je normální že jakmile mám pod 50fps tak se hra strašně zpomalí? je to jak kdybych měl bullet time... třeba se 40fps už je to uplně nehratelný, děsně pomalý :evil:
PS5 Pro | LG OLED CX55
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ja jsi to taky vsimnul, takovy jakoby lag, pri rychlem pohybu mysi.Ale ja to hral na gamepadu, kde pohyby jsou "pomale" a bylo to ok.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

hmmm no celkem mě to občas štve, asi kvůli tomu snížím detaily :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

nemate zapnute vsync ?
nic takeho ako spominate nepozorujem
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Taky jsem začal hrát ALAN WAKE 8)
Dohrál jsem komplet první episodu, moje screeny:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

- Hraji v 1920x1080p, vše na plných detailech, ve hře nastaveno 2XAA a v ovladačích aktivován FXAA, až na následující nastavení: stíny mám nastaveny na nižší, protože při laborování to vypadá úplně stejně, akorát jsou zubatější, ale vykreslují úplně stejně, dále položka SSAO na nižší, na vyšší jsem si ničeho nevšiml, jen opět propad FPS a volumetrické osvětlení taky na nižší detaily - na vyšší mi to přišlo taky stejné, tak nevím...hra mi běží v průměru 48 FPS, max. kolem 60 a min. okolo 44 což je paráda, s enginem jsem spokojenej :)

//EDIT: hele, hned v druhé epizodě, jak mám bránit ten most s tím únoscem, nebo kdo je to za postavu, tak tam pokaždé chcípnu, jak přijde ta třetí vlna a vylezou z obou stran - hrál jsem to snad už desetkrát a fakt mě to už štve, má někdo nějaký tip, jak to zvládnout "na pohodu" :?:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Tu část předtím jsem dneska ráno hned napoprvé dohrál (viz můj příspěvek výše), asi jsem měl včera nějakej "blbej" den...moje nové screeny :) :

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Blbý pirátský verze co? Taky tě štve ta páska přes oko?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

walker :lol:

uplně jsem zapomně že mám tu hru nainstalovanou, jednou mě naštvalo když mi došly náboje a já se nemohl dostat dál přes pár úchylů a přestal to hrát hned v prní episodě

asi začnu znova dneska
PS5 Pro | LG OLED CX55
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Riku píše:walker :lol:

uplně jsem zapomně že mám tu hru nainstalovanou, jednou mě naštvalo když mi došly náboje a já se nemohl dostat dál přes pár úchylů a přestal to hrát hned v prní episodě

asi začnu znova dneska

trošku sem si rejpnul no :-D

taky sem měl část kdy mě došly náboje a tak sem to proběh :-) jinak doporučuju následovat ty žluté nápisy, které vedou většinou k vybavení jakou jsou světlice, baterie, náboje a a zbraně. Vyplatí se to :-D jde o to jestli máte koule jít v tý tmě dál :mrgreen:
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No já to taky proběh, bylo to když jsem měl dojít k lovers peak.
Koule na to moc nemám, občas se fakt bojím :roll:
(stejně je zajímavý jak se člověk může bát u pitomý hry, kde vlastně o nic nejde a je uplně jedno zda zdechne nebo ne)
rbclass píše:nemate zapnute vsync ?
nic takeho ako spominate nepozorujem
no mám, ale ikdyž ho vypnu tak to je stejný..
PS5 Pro | LG OLED CX55
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Amnesie je oproti Alanovi, co se týče hororu, trochu někde jinde.
Ale taky jsem měl sám v Alanovi pár nepříjemných okamžiků :)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

O tý mi ani nemluv.... :oops:
PS5 Pro | LG OLED CX55
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tak jsem dohrál včera Alana a mám z toho super pocit, asi si to dám znova. Když se po první epizodě člověk naučí všechno co a jak, tak jsem se pak už nepřátel nebál, ale vyhledával je abych si pořádně zastřílel :-D
Jinak některý části opravud epický.. abych moc nespoiloval.. tak například rock na farmě :lol:
Naprosto miluju světelný efekty, nic tak super jsem v žádný hře neviděl :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“