Dell Inspiron 1545

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
jungo
Nováček
Nováček

Dell Inspiron 1545

Příspěvek od jungo »

Caw

Mam problem, nejspis mi nefunguje B DIMM slot, po zapnuti ntb display cerny, ale zadne pipani takze ramku detekuje. Slot jsem zkusil vycistit gumou na tuzky ale nic. Jeste nez prestal slot fungovat, ve windows jsem mel fialove pruhy a ruzne cary. No bylo mi jasne ze je problem s ram.

Otazka je zda slot sam bude odpaleny nebo muze byt chyba v patici procesoru ci podobne ?
CPU je docela zadelany od chladici pasty. Ma cenu zkusit prejet piny slotu pajkou ? Diky
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dell Inspiron 1545

Příspěvek od Highlander »

Dell Inspirion 1545 a klasicky vadný Intelácký northbridge čip.

Dělal jsem jich už několik a pokaždé byl vadnej tento čip. Jak je to možný, že NB obvod odchází zrovna u těchto Dellů nechápu (zvlášť, když se používají v jiných NTB úplně běžně)...
jungo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jungo »

Diky za tvoji reakci. Je mozne vymenit chip, nebo bude nutnost vymenit celou desku ?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jungo píše:Diky za tvoji reakci. Je mozne vymenit chip, nebo bude nutnost vymenit celou desku ?
Stačí vyměnit NB obvod za nový a notebook bude šlapat dalších xx let jako hodinky. Tyhle Delly založený čistě na Intel platformě jsou jinak velice spolehlivý.
jungo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jungo »

Jeste jednou mnohokrat diky. :-) Cekal jsem, ze to bude chtit vymenit NB, coz neni zrovna nejlevnejsi, neco kolem 4 tis.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“