Asi pred mesiacom sa mi prvy krat objavila po starte obrazovka Windows Error Recovery.
http://www.youtube.com/watch?v=1vRH6p-- ... re=related
Dam start normally a normalne nabehne win.stane sa mi to asi raz z 20.startov pc.ked dam recovery,tak nieco tam obnovuje asi 5-10min.potom sa to zas niekedy stane znova.poslednu zmenu predtym nez to zacalo bolo,ze som updatol bios na najnovsiu verziu (1.I).predtym nez vratim spat na povodnu verziu (1.B) by ma zaujimalo,ci sa da nejako zistit o aky problem ide.
cpu som mal pretaktovany na 4.2ghz @ 1.24V. vratil som to na 4ghz@1.185V (tak som fungoval cca 6mesiacov brez problemov)
Windows error recovery
Moderátor: Loki5567
- van Bellen
- Začátečník

- Kyselinka
- Začátečník

Re: Windows error recovery
Na defaulte ti to urcite nerobi, ze?
Mne to robi tiez a dlho som skumal o co ide, no na nic podstatne som neprisiel. Vacsinou sa to objavuje na MSI doskach po OC. Ja som to maval tak raz za dva/tri tyzdne (mesiac?) a prejavovalo sa to hlavne pri studenom starte PC a to tak, ze zapnem PC, nabootuje bios, ide startovat win a tie 4 gulicky sa poriadne ani neobjavia a hned sa restartuje PC (bez akejkolvek chyby, alebo BSOD). Po restarte sa objavi tebou spominana obrazovka error recovery.
Vobec sa mi to nestavalo, ked som fical na 4.4Ghz pri kompletnej automatike, no ked so zdvihol napatie a takt na 4.7Ghz zacali tieto musky.
Patral som aj v registroch a vsade mozne, ale ziadnu chybu to do Winu nezaznamenava, takze neviem presne urcit o co ide. Vyriesil som to tak, ze som si jednoducho cez bcdedit disabloval "recoveryenabled" a "bootstatuspolicy" dal na ignore.
Navod:
You must disable the automatic start of the repair command line in admin mode:
Two methods:
Method 1 that has worked well for me (W7 Pro 64-bit):
bcdedit/set {default} recoveryenabled No
To return back and re-launch the default of repair: No change to Yes
Method 2:
bcdedit/set {default} bootstatuspolicy ignoreallfailures
To return to the second angle and re-launch the default of repair:
bcdedit/set {default} bootstatuspolicy displayallfailures
Since I used this method (for me the method 1), I have no unexplained cold reboot.
Enjoy
Mam to odtialto: http://forum-en.msi.com/index.php?topic ... msg1157982
..pise, ze mu pomohla metoda 1, ale ja pouzivam obe
A teraz, ked tak lovim v pamati, tak si ani nepamatam, kedy sa mi to stalo naposledy. Zda sa mi, ze odkedy som vypol tieto hovadiny vo Wine, tak mi to nerobi, resp. som to vobec nezaznamenal.
Mozno pomohlo aj to, ze som presiel z IRST 10.8.0.1003 na starsi IRST 10.5.0.1027, ktory je na stranke MSI, pri mojej doske ako posledny odporucany. Vyskusaj.
BTW aj tu sa nieco pise o studenych startoch: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=156082.0
P.S: u teba to moze byt aj to, ze ti doska regulerne nevypne Windows, ale ho skratka akymsi sposobom jednoducho zabije, resp. predcasne odpoji HDD/SSD na ktorom je OS. A tym padom sa pri nasledujucom starte PC zobrazi recovery, lebo win nebol riadne ukonceny. Tusim aj toto som niekde cital, ale uz nemam link.
Mne to robi tiez a dlho som skumal o co ide, no na nic podstatne som neprisiel. Vacsinou sa to objavuje na MSI doskach po OC. Ja som to maval tak raz za dva/tri tyzdne (mesiac?) a prejavovalo sa to hlavne pri studenom starte PC a to tak, ze zapnem PC, nabootuje bios, ide startovat win a tie 4 gulicky sa poriadne ani neobjavia a hned sa restartuje PC (bez akejkolvek chyby, alebo BSOD). Po restarte sa objavi tebou spominana obrazovka error recovery.
Vobec sa mi to nestavalo, ked som fical na 4.4Ghz pri kompletnej automatike, no ked so zdvihol napatie a takt na 4.7Ghz zacali tieto musky.
Patral som aj v registroch a vsade mozne, ale ziadnu chybu to do Winu nezaznamenava, takze neviem presne urcit o co ide. Vyriesil som to tak, ze som si jednoducho cez bcdedit disabloval "recoveryenabled" a "bootstatuspolicy" dal na ignore.
Navod:
You must disable the automatic start of the repair command line in admin mode:
Two methods:
Method 1 that has worked well for me (W7 Pro 64-bit):
bcdedit/set {default} recoveryenabled No
To return back and re-launch the default of repair: No change to Yes
Method 2:
bcdedit/set {default} bootstatuspolicy ignoreallfailures
To return to the second angle and re-launch the default of repair:
bcdedit/set {default} bootstatuspolicy displayallfailures
Since I used this method (for me the method 1), I have no unexplained cold reboot.
Enjoy
Mam to odtialto: http://forum-en.msi.com/index.php?topic ... msg1157982
..pise, ze mu pomohla metoda 1, ale ja pouzivam obe
A teraz, ked tak lovim v pamati, tak si ani nepamatam, kedy sa mi to stalo naposledy. Zda sa mi, ze odkedy som vypol tieto hovadiny vo Wine, tak mi to nerobi, resp. som to vobec nezaznamenal.
Mozno pomohlo aj to, ze som presiel z IRST 10.8.0.1003 na starsi IRST 10.5.0.1027, ktory je na stranke MSI, pri mojej doske ako posledny odporucany. Vyskusaj.
BTW aj tu sa nieco pise o studenych startoch: http://forum-en.msi.com/index.php?topic=156082.0
P.S: u teba to moze byt aj to, ze ti doska regulerne nevypne Windows, ale ho skratka akymsi sposobom jednoducho zabije, resp. predcasne odpoji HDD/SSD na ktorom je OS. A tym padom sa pri nasledujucom starte PC zobrazi recovery, lebo win nebol riadne ukonceny. Tusim aj toto som niekde cital, ale uz nemam link.
- van Bellen
- Začátečník

dakujem za vycerpavajucu odpoved 
najprv som myslel,ze to bude windowsom,ale stalo sa mi to aj ked som instaloval winy na ssd.no predtym,ked som este mal stary bios to nerobilo.skusim to vypnut a uvidim,ci pomoze.dufam,ze to nebude doskou.
//pouzivam v.10.5.0.1027. prvy krat sa to stalo este ked som nemal ssd asi po 1-2tyzdnoch,ked som dal novy bios.tak mam silne podozrenie,ze tam bude zrada,.
najprv som myslel,ze to bude windowsom,ale stalo sa mi to aj ked som instaloval winy na ssd.no predtym,ked som este mal stary bios to nerobilo.skusim to vypnut a uvidim,ci pomoze.dufam,ze to nebude doskou.
//pouzivam v.10.5.0.1027. prvy krat sa to stalo este ked som nemal ssd asi po 1-2tyzdnoch,ked som dal novy bios.tak mam silne podozrenie,ze tam bude zrada,.
- Kyselinka
- Začátečník

Tak skus dat naspat ten predosly bios.
- van Bellen
- Začátečník

takze do prikazoveho riadku toto?
bcdedit/set recoveryenabled No
bcdedit/set bootstatuspolicy ignoreallfailures
vratil som bios na povodnu verziu 1.B a uvidim,co sa bude diat.
bcdedit/set recoveryenabled No
bcdedit/set bootstatuspolicy ignoreallfailures
vratil som bios na povodnu verziu 1.B a uvidim,co sa bude diat.
- van Bellen
- Začátečník

tak fungujem uz vyse tyzdna na povodnej verzii biosu a problem uplne zmyzol (zatial a dufam,ze to tak bude). podla toho,ze tento problem riesia na msi fore,usudzujem ze na tom robia a problem odstrania v novej verziu.dovtedy to necham tak, potom skusim stastie znova