Problém s Wifi routrem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
tikonn
Nováček
Nováček

Problém s Wifi routrem

Příspěvek od tikonn »

Zdravím všechny,

mám takový problém. Používám doma internet od UPC (30 Mb/s), používám modem, který mi zapůjčili a dokoupil jsem si vlastní wifi router, přesněji Asus RT-G32, mám ho už přes dva roky. Všechno bylo bez problémů, ale před nedávnem mi zrychlili internet z 25 na 30 Mb/s a od té doby se mi zdá spíše pomalejší, stahuji přibližně sice 2,7 MB/s, ale načítání stránek je příliš pomalé. Zkoušel jsem připojit kabele z modemu rovnou do počítače a je to podstatně rychlejší (stahování až 3,3 MB/s), takže vidím problém jedině ve wifi routeru. Zkoušel vše co mě napadlo od restartu po tovární nastavení, ale nic nepomáhá.

Víte někdo, co se s tím dá dělat?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s Wifi routrem

Příspěvek od LiveBomb »

Koupit si nepoddimenzovany router.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
tikonn
Nováček
Nováček

Příspěvek od tikonn »

Nevím jistě, co tím myslíš, ale tento router by měl zvládnout přenosovou rychlost až 54 Mb/s jak uvádí výrobce.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

tikonn
Nováček
Nováček

Příspěvek od tikonn »

Díky, teď je mi to jasné :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

tikonn píše:Nevím jistě, co tím myslíš, ale tento router by měl zvládnout přenosovou rychlost až 54 Mb/s jak uvádí výrobce.
Ano, mel by zvladnout 54 Mbit na WLAN a taky by mel zvladat 100 Mbit na WAN a LAN.
Skutecnost je bohuzel jina a tyhle levny krabice zvladaj max. tak 20 - 30 Mbit na WAN, cokoli vic je zabiji. Proste sou po hardwarove strance podddimenzovany.
Pokud ches mit jistotu, ze to bude zvldat vic, tak se podivej na krabice, ktery udavaji 1 Gbit na LAN. U tech levnych je jista sance, ze to bude fungovat (nejsou tak moc HW poddimenozvany) u ostatnich je to vicemene jistota.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“