Wi-fi signál v rodinném domě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

madeindoma
Nováček
Nováček

Wi-fi signál v rodinném domě

Příspěvek od madeindoma »

Zdravím. Potřeboval bych radu ohledně rozšíření signálu v rodinném domě. Internet je řešen pomocí 5GHz wifi antény se statickou IP. Dále mám router na který je napojen 1 PC napevno kabelem a další tři NB pomoci wifi. Umístění routeru je u mě v prvním patře a samotné hlavní wifi s anténou (směrova na střeše) a krabičkou s napájením a dvěma RJ45 (půda). Jde mi o signál doma. V baráku viceméně v pohodě ale jak člověk výjde ven klesne signál na jednu čárku pouhých 5m od baráku. Potřeboval bych radu jak posílit signál. Samozřejmě mě první napadla anténa ale mě by spíše zajímalo řešení nějakým dalším zařízením umístěném buď venku anebo někde blízko abych měl dobrý signál jak na zahradě tak v garáži. Počítám s taháním kabelu. Dokonce mám doma i docela velkou špulku optického kabelu ale to je asi zbytečný na použití. Chtěl bych pokud možno vidět v baráku i venku jedno síťové SSID (pokud nejsou nějaké nevýhody omezující výkon tohoto)

Router mám ASUS WL-520GU

Takže jaká jsou možná řešení? Děkuji předem.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Wi-fi signál v rodinném domě

Příspěvek od LiveBomb »

PicoStation - dat ho ven na stenu.
Co se tyce SSID - neni problem, nechas vse stejne jen zmenis kanal. Pro zarizeni to bude jedna sit i kdyz ve skutecnosti to budou 2 AP.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
madeindoma
Nováček
Nováček

Příspěvek od madeindoma »

Něco levnějšího by nebylo? Nebo koupím ještě jeden router za 500 a prostě budou dvě sítě.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

můžeš zkusti TOTO
žvejkačku a dvě péra :lol:
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

V současné době mám "legendární" :D router D-Link DI-524 umístěný na půdě v pomyslném středu domu, a pokryji s ním celý dům z cihel porotherm tl. 400mm, a signál chytám i do 10m od domu.
Obdobný výkon podává, i při umístění v 2.NP či 1.NP, místo je z hlediska polohy stejné mění se de facto jen výška.
Bude stejného výkonu schopný Netgear WNDR3700? S tím, že tento již nebude na půdě (nevhodné podmínky pro provoz), ale v 2.NP.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Odpovím si sám, ano Netgear WNDR3700 pokryje dům úplně stejně, možná i o trochu lépe než d-link 524.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Přece si ani nepředpokládal, že bude někdo schopen ti odpovědět na takovou otázku.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Ako si na to prisiel ked si si odpovedal sam?
Ak to mas vyskusane, je vsetko vporiadku, inak je to len taky maly spekul.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Brázda.l píše:Přece si ani nepředpokládal, že bude někdo schopen ti odpovědět na takovou otázku.
Jak se říká, za zeptání člověk nic nedá i když ten můj dotaz byl hodně obecný a málokdo s iten dům asi představil, ale to je už fuk.
ttx píše:Ako si na to prisiel ked si si odpovedal sam?
Ak to mas vyskusane, je vsetko vporiadku, inak je to len taky maly spekul.
No tak nahradil jsem D-link tím Netgearem, takže to mám vyzkoušené.
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Mohu nahradit PicoStation tímhle TP-LINK TL-WA5210G.
Chci posilnit signál na zahradě.
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Nikdo neporadí?
maximal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maximal »

jednoduse a levne:
koupit stary AP, ktery treba ani neroutuje, zapojit do routeru vevnitr dalsi UTP kabel, vytahnout ho ven, vytahnout napajeni, dat to AP pod presah strechy do pytliku nebo oblepit izolackou a nastavit mu stejny SSID a jinej kanal. Uz vidim ty odpovedi, ze to je prasarna a ze to v zime prestane fungovat ... no mozna jo, mozna ne. Zase kdo by v zime vysedaval venku s notebookem, zejo.
To teda pomuze jen na jedny strane domu, jestli to chces kolem dokola, tak jedine na komin. Pripadne jestli je ta jedna strana stejne jako garaz, tak to dotahnout do garaze a tou by to snad ven jit mohlo, kdyz to pude jen pres zed a ne pres podlahy a nabytek.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

maximal píše: dat to AP pod presah strechy do pytliku nebo oblepit izolackou
Na 90% se behem par mesicu uvari kvuli nedostatecnemu chlazeni komponent ...
ROMIKUS píše:Mohu nahradit PicoStation tímhle TP-LINK TL-WA5210G.
Chci posilnit signál na zahradě.
Nahradit to muzes, otazkou je proc to delat. Proc chces nharazovat Pico se vsesmerovou antenou obdobou Nano se smerovou antenou (podle meho nazoru spise sektorovkou)
Spis bych zkusil nahradit prut na Picu necim vykonejsim, pripadne nez nahrazovat, tak to dalsim Picem (treba na druhy strane domu, o par metru dal - neznam tve prostredi) rozsirit.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
maximal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maximal »

LiveBomb píše: Na 90% se behem par mesicu uvari kvuli nedostatecnemu chlazeni komponent ...
Coze? Jak by se to uvarilo z 5W napajeni? A jeste venku a ve stinu. Ja mluvil o AP jako Ovislink 5460.
V zime tam muze kondenzovat voda (proto ten pytlik) nebo se to pri nejakym tvrdsim mrazu rozladi a zhorsi se/vypadne signal, ale ze by se to varilo?
Mel sem jedno stary AP takhle na nevytapeny pude strceny pod taskou a preckalo zimu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

maximal píše:
LiveBomb píše: Na 90% se behem par mesicu uvari kvuli nedostatecnemu chlazeni komponent ...
Coze? Jak by se to uvarilo z 5W napajeni? A jeste venku a ve stinu.
A ty si myslis, ze ty komponenty nepotrebuji ochazovani vzduchem (cirkulaci vzduchu)? Kdyby nebylo potreba tak ty zarizeni nemaji v krytu perforace. Pokud zamezis cirkulaci vzduchu, tak budes komponenty provozovat ve zvysenych teplotach a to povede ke zkracovani jejich zivotnosti....
Nehlede na to, ze tim zakrytovanim tam bude vlhkost kondenzovat jeste vic ...

edit:// tolik chyb a preklepu, fuj az se za sebe stydim
maximal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maximal »

LiveBomb píše: A ty si myslis, ze ty komponenty nepotrebuji ochazovani vzduchem (cyrkulaci vzduchu)? Kdyby nebylo potreba tak ty zarizeni nemaji v krytu perforace. Pokud zames cirgulaci vzduchu, tak budes komponenty provozovat ve zvysenych teplotach a to povede ke zkracovani jejich zivotnosti....
Nehlede na to, ze tym zakrytovanim tam bude vlhkost kondenzovat jeste vic ...
No jo, asi mas pravdu :D
Tak teda bez pytliku a doufat ze se tam nehnizdej vlastovky
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ja bych proste ven dal outdoorovy reseni, asi dalsi Pico nebo mozna nejaky Bullet
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Nahradit to muzes, otazkou je proc to delat. Proc chces nharazovat Pico se vsesmerovou antenou obdobou Nano se smerovou antenou (podle meho nazoru spise sektorovkou)
Spis bych zkusil nahradit prut na Picu necim vykonejsim, pripadne nez nahrazovat, tak to dalsim Picem (treba na druhy strane domu, o par metru dal - neznam tve prostredi) rozsirit.
Asi jsem se špatně vyjádřil,nemám Pico,uvažoval jsem o něm ohledně posílení zahrady.Ale mněl jsem možnost levně koupít TP-LINK TL-WA5210G(mám ho pučený).
Teď otázka jak to nastavit, jsou tam 3 možnosti,AP Client Router,AP Router AP.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Imho je lepsi volba Pico nez Nano (nebo jeho obdoba) uz proto, ze Pico je vsesmerovka a Nano je smerovka (teda, podle me spis sektorovka).
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

LiveBomb píše:Imho je lepsi volba Pico nez Nano (nebo jeho obdoba) uz proto, ze Pico je vsesmerovka a Nano je smerovka (teda, podle me spis sektorovka).
To jo ,ale ta cena+ co jsem četl tak jsou stím problémy, na te TP LINK jde připojit externí anténa. :)

PLS:může někdo popsat co kdy jak se používá AP Client Router,AP Router ,AP.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“