Ztráta cd+kliče win xp
Moderátor: Loki5567
- opaQue
- Nováček

-
Ztráta cd+kliče win xp
Dobrý den,
narazil jsem na pocitac s originalnim windows xp, ale majitel ztratil cele baleni vcetne klice. Tedka potrebuje pocitac naformatovat. Lze nejakym zpusobem ziskat klic zpet? Windowsi jsou stale na pocitaci nainstalovany a nevim jestli softwarove nejde nejak klic vytahnout.(Nalepka na pc take neni)
Diky
narazil jsem na pocitac s originalnim windows xp, ale majitel ztratil cele baleni vcetne klice. Tedka potrebuje pocitac naformatovat. Lze nejakym zpusobem ziskat klic zpet? Windowsi jsou stale na pocitaci nainstalovany a nevim jestli softwarove nejde nejak klic vytahnout.(Nalepka na pc take neni)
Diky
- balaam
- Začátečník

Re: Ztráta cd+kliče win xp
Vytáhnout jde, např. programem The magical Jellybean Key Finder
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
- zombux
- Odborník PCT

... pokud nemá samolepku tak to stejně už bude v podstatě nelegální instalace.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Wuuduu
- Středně pokročilý

tak, tak... bez nalepky to mas jedno aky kluc tam das, je to nelegalny system.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- opaQue
- Nováček

-
Pokud se nepletu, tak kdyz se nejedna o OEM verzi tak nalepka neni povinna. Nemam pravdu? Nalepky jsou podle meho nazoru jen na OEM, aby zabranilu prenosu systemu na jiny HW.
- zombux
- Odborník PCT

v podstatě je to tak jak říkáš - v případě že to byla retail verze (o čemž velmi silně pochybuju), by podle mě měl stačit doklad o koupi systému.opaQue píše:Pokud se nepletu, tak kdyz se nejedna o OEM verzi tak nalepka neni povinna. Nemam pravdu? Nalepky jsou podle meho nazoru jen na OEM, aby zabranilu prenosu systemu na jiny HW.
klíč se vytáhnout dá mnoha způsoby, z nichž některé jsou na hraně legálnosti. pokud jde systém spustit, velmi jednoduše zobrazí sériové číslo třeba Everest, offline je to těžší ale taky to jde http://www.jiribrejcha.net/2008/03/vydo ... e-metodou/
- opaQue
- Nováček

-
V tom pripade mam jeste jeden dotaz. Lze nejak zjistit jestli se jedna o OEM nebo Retail? Pocitac je stary cca 4 roky a je sestavovany. Majitel tvrdi, ze je na 100% legalni, ale nalepka nikde neni. Jestli ji pouze zapomel nalepit, nebo se jedna o verzi bez nalepky nevi. V kazdym pripade dekuju za pomoc.
Tak v everestu je v ID napsano, ze se jedna o OEM verzi.. Takze zbyva koupe noveho systemu. Jeste jednou dekuju.
Tak v everestu je v ID napsano, ze se jedna o OEM verzi.. Takze zbyva koupe noveho systemu. Jeste jednou dekuju.
- zombux
- Odborník PCT

pokud má být vše 100% legální, tak bohužel ano. v praxi by vše fungovalo, včetně aktivace i kontroly legálnosti, ale případné dokazování legálnosti při kontrole by bylo dost ošemetné...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na to by stacila faktura s HW a SW od pc, ne?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- jaroslavkop
- Nováček

-
Zdravím,
vím že je to už dost staré téma, ale mám problém ke kterému jsem se zatím dostal nejblíž takto.
Mám legální systém s nálepkou, bohužel, tato nálepka není téměř k přečtení, když jsem se ptal při reklamaci na T-mobile kde jsem notebook kupoval bylo mi řečeno že netuší co s tím. Je nějaká možnost tuto nálepku sehnat novou, případně jak ?
vím že je to už dost staré téma, ale mám problém ke kterému jsem se zatím dostal nejblíž takto.
Mám legální systém s nálepkou, bohužel, tato nálepka není téměř k přečtení, když jsem se ptal při reklamaci na T-mobile kde jsem notebook kupoval bylo mi řečeno že netuší co s tím. Je nějaká možnost tuto nálepku sehnat novou, případně jak ?
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Není důležitý prodejce, ale výrobce daného zařízení.
T-Mobile nedělá instalace, takže se zkuste obrátit na výrobce zařízení.
Pokud je aspoň něco čitelné z COA štítku, mohlo by se to dát nahradit.
T-Mobile nedělá instalace, takže se zkuste obrátit na výrobce zařízení.
Pokud je aspoň něco čitelné z COA štítku, mohlo by se to dát nahradit.