Životnost NB při převozu na kole
Moderátor: Don
- l lyg
- Nováček
-
Životnost NB při převozu na kole
Ahoj,
příští školní rok budu jezdit do školy na kole a zároveň tam používat na zápisky NB, když jsem tuto novinku nadšeně sděloval svému známému, zpražil mě názorem, že by to mohlo notebook zničit. Ptám se proto: Může nějaké to drncání a pár sjetých obrubníků notebook upevněný v postraní nosičové brašně nějak poškodit? Jen doplním, že se nejedná o žádný acer, ale precizní thinkpad
Díky moc
příští školní rok budu jezdit do školy na kole a zároveň tam používat na zápisky NB, když jsem tuto novinku nadšeně sděloval svému známému, zpražil mě názorem, že by to mohlo notebook zničit. Ptám se proto: Může nějaké to drncání a pár sjetých obrubníků notebook upevněný v postraní nosičové brašně nějak poškodit? Jen doplním, že se nejedná o žádný acer, ale precizní thinkpad
Díky moc
- Frky
- Začátečník
-
Re: Životnost NB při převozu na kole
Jestli má SSD nemělo by to tolik vadit
Hlavně nespadni z kola
Hlavně nespadni z kola
- l lyg
- Nováček
-
A kdyby SSD náhodou neměl?
- Frky
- Začátečník
-
Tak já nevím, moc se v tom nevyznám, obecně ty otřesy nebudou moc dobrý no. Ať už tam bude klasickej disk nebo ssd. Záleží zase jak moc velký otřesy, jestli pojedeš po rovině v klídku, tak to bude asi fajn, ale pokud nějakej downhill, tak to ne
- reifik
- Žlutá karta Bazar
-
Hm a co si dát noťas na záda do batohu?Eliminuješ spoustu otřesů
- oneill_sx1
- Začátečník
Nic mu nehrozí, klasické ThinkPady jsou na to stavěné a harddisk to taky přežije.
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kup si kvalitní notebook s dobrou konstrukcí a žádný problém nebude.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- KOFis
- Mírně pokročilý
no postrani brasna je celkem zahul, jestli to bude mlatit o ram kola a podobne. kdyby jsi to prevazel v batohu na zadech, tak se thinkpadu nemuze stat skoro nic, ale s tou brasnou zalezi na podminkach - jestli to budes mit v pouzdru a tak.
- l lyg
- Nováček
-
Ok, díky všem za názory (jen ten petra_ jsem úplně nepochopil. Budu ho tedy vozit na vaši radu v batohu, což není úplná sranda, možná se nakonec zbavím 15" a koupím něco menšího, na každodenním vození se to vyplatí.
- Maranov
- Mírně pokročilý
Jestli jde jen o poznámky a nějaké to browsení - pořiď si nějaký levný malý netbook, bude to mnohem pohodlnější.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- l lyg
- Nováček
-
Ano, to je také můj plán - kdyby měl někdo zájem o t520ku, napište.