Fujitsu Siemens amilo pa-2510 BIOS

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Fujitsu Siemens amilo pa-2510 BIOS

Příspěvek od hockeyman74 »

Dobrý den .
Nedávno jsem koupil notebook Fujitsu Siemens amilo pa-2510 BIOS od známého kamaráda za 700,- Kč , a řekli mi že má jednu jedinou vadu , při načítání se objevi BIOS password.

Verze biosu:
Phoenix TrustedCore
Bios version 1.06c
KBC version 1.04

Zkoušel jsem vyndat baterku biosu (věděl jsem že to nepomůže , ale přeci jenom za pokus to stálo)

Jinak sem taky přemýšlel přesadit základku z jiného notebooku FS amilo pa-1538 (podle mě je to absurdní ale bůh ví)

Jestli je tento příspěvek v jiné sekci tak se omlouvám ale přesnějši sekci s mým problémem jsem nenašel. :)
Pokud se vám při čtení tohoto příspěvku neco zda velice absurdní a nevhodné tak se omlouvám ale různe posmívací komentaře sem nepište :)
Omlouvám se za pravopisné chyby a děkuji předem za všechny vaše rady nebo jiné příspěvky.
hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Fujitsu Siemens amilo pa-2510 BIOS

Nezná někdo nejaký bios servis poblíž Děčína ? Do Prahy nebo do Brna se mi moc nechce :/
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

hockeyman74 píše:Pokud se vám při čtení tohoto příspěvku neco zda velice absurdní a nevhodné tak se omlouvám ale různe posmívací komentaře sem nepište
Spíš nechápu o čem vůbec mluvíš.
Nějak mi uniká pointa tvého vyprávění.
Nač se vůbec ptáš?
Nebo oč usiluješ?
hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Chtěl bych vědět zda je možne odebrat to heslo , nebo ho nějak obejít.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Vše jsem vyzkoušel a nic ://
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

U některých notebooků bývá heslo uloženo v eeprom nebo TPM. To bude i tento případ. Zkus hledat postup, ale nebude to tak jednoduché a nejspíš to bude chtít i nějaké vybavení.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Přemýšlel jsem že to pošlu to Prahy a tam to cca za 200Kč + doprava udělají .
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

Fujitsu-Siemens má heslo uložrný v čipu. Jediná možnost je bohužel servis. Po zadání 3 špatných hesel se zobrazí master code, který se odesílá na evropskou centrálu FSC, kde obratem do 2 - 3 dní pošlou generovaný klíč.
Bohužel tento postup ztěžuje fakt, že master-code se generuje pokaždé jiný a tak je nutné mít od jeho zobrazení do zadání klíče zapnutý ntb. ¨Jakmile se vypne, tak se musí postup jet odznova...
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

hockeyman74 píše:Nedávno jsem koupil notebook Fujitsu Siemens amilo pa-2510 BIOS od známého kamaráda za 700,- Kč , a řekli mi že má jednu jedinou vadu , při načítání se objevi BIOS password.
Myslím, že jasná je už minimálně jedna věc - proč stál 700,-, že?
hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Myslím že kdybych ho prodal třeba jenom na části tak by to 700 určitě dalo
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

to jsou mi veci. postovat jako postup na odstraneni hesla v booku navod a la "..vyndat RTC CMOS baterii.." nebo tvrdit neco o nutnosti zasilat "master password" na nejakou centralu ci co. usmevne. no offence, ale nez zacnete oficialne tvrdit obdobny blaboly, budte od te lasky a neco si o problematice hackovani BIOS passwords v boocich zjistete. 8-)

jdi na http://dogber1.blogspot.de/2009/05/tabl ... -bios.html , podle tvaru hesla stahni prislusny generator "..and just unlock that..".
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

-- DiL -- píše:to jsou mi veci. postovat jako postup na odstraneni hesla v booku navod a la "..vyndat RTC CMOS baterii.." nebo tvrdit neco o nutnosti zasilat "master password" na nejakou centralu ci co. usmevne. no offence, ale nez zacnete oficialne tvrdit obdobny blaboly, budte od te lasky a neco si o problematice hackovani BIOS passwords v boocich zjistete. 8-)

jdi na http://dogber1.blogspot.de/2009/05/tabl ... -bios.html , podle tvaru hesla stahni prislusny generator "..and just unlock that..".
Sorry, za ty "blaboly". Já jen ten FSC servis dělal takže o tom vůbec nic nevim :wink:
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Včera jsem napsal email dogbertovi a poslal mi tuto stránku http://dogber1.blogspot.cz/2012/01/pass ... lo-pi.html , s mojí problematikou . A bohužél se vyskytl další problém , nemám usb floppy drive . Takže se musím poptat jestli někdo nemá na půjčení z mých přátel. Také bych se chtěl zeptat zda není možné to nějak nahradit třeba flash diskem nebo CD/DVD

//edit Don: Slouceni.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

dR@gon píše:Sorry, za ty "blaboly". Já jen ten FSC servis dělal takže o tom vůbec nic nevim :wink:
sry, ale zda se, ze tvoje vedomosti maji jiste mezery :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Pravdu máte oba, jediný rozdíl je, že v případě oficiálního postupu má generátor servis, v tomto případě vznikl reverse engineeringem.
OT: FSC je vůbec hrozně prudivý co se týče servisu, třeba jen jaký je problém s náhradními díly....
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
hockeyman74
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Podle tohoto návodu http://dogber1.blogspot.cz/2012/01/pass ... lo-pi.html jsem chtěl zkusit flashnout bios. Jenže nemám k dispozici usb floppy drive , tak jsem to zkoušel přez 16gb flash disc , bohužél to nešlo . Zkusim to ještě přez CD nebo DVD :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“