výpadky domácí sítě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jirator_
Nováček
Nováček

výpadky domácí sítě

Příspěvek od jirator_ »

Zdravím, můj problém má dvě roviny. mělo by se jednat o tento router http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-pris ... d85564.htm

1) toto trvá už dlouho, můj router se nechová vsřícně k zařízením s vybraným operačním systémem. konkrétně mu vadí mobily a windows vista. jak se to projevuje?

a) pokud je k síti již připojený jiný notebook (počítač na kabelu nevadí), tak se ten s windows vista nemůže připojit až do restartu routeru. prostě tam bude problém s identifikací (ten žlutej trojúhelníček), ať ten notebook restartuju kolikrát chci, vypnu zapnu wifi, provedu diagnostiku - nehne s tím absolutně nic, pouze restart routeru. tento problém nastane zhruba v 70% případů, občas se připojí normálně, spíše ale ne.

b) mobil se připojuje pokaždé dost dlouho, po připojení se chová internet velmi neochotně, je potřeba opakovat dotazy, aby se něco vůbec dělo, stránky se načítají pomalu... vyzkoušeno na androidu, symbianu i bez operačního systému (tomu nevím, jak se říká :))

2) zcela nový problém který je pro mě hlavním impulsem k tomuto topicu. totiž jedná se o to, že v posledních týdnech mi na jednom notebooku (příbuznej od tohodle http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g770- ... 289271.htm) vypadává připojení. a to že dost. nyní se mi to stalo 5x za hodinu, to mi došla trpělivost, nechal jsem udělat windows diagnostiku připojení a doporučil restart routeru, to jsem udělal a čekám, zatím to vypadá dobře. ovšem nepochybuju, že se to bude opakovat. opravdu nevím, jak poznat, jestli výpadky nastávají kvůli routeru (což mi přijde pravděpodobnější), nebo kvůli notebooku (to považuju za méně pravděpodobné a bylo by to více znepokojivé)? na jiných noteboocích prý signál nevypadává.

Router funguje na dynamickém přidělování adres a nutno říct, že ze všech wifi zařízení je právě můj notebook nejblíže, mám nejlepší signál. Router je starý asi 4 roky. Napadlo mě, že by mohlo pomoci přidělení statických IP adres, ale jelikož mám "vynikajícího" providera, tak každá změna na routeru vede k zablokování internetu, než si zavolám o nápravu.. ta je sice na počkání, ale komunikace s providerem mě od úprav nastavení odrazují.
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Re: výpadky domácí sítě

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Zkus si pujcit jiny bezdratovy router a ten kabelem projit s tim tvym. Na tom pujcenem/koupenem routeru nastav rezim wireless router ( nebo AP+router ). Tim padem bude jedinym zarizenim na subnetu tveho modemu a bude pridelovat adresy jineho subnetu vsem bezdratovym zarizenim ( tz. notebookem se nebudes pripojovat na ten stary, ale na ten novy ).
A uvidis jestli tohle bude fungovat. Levnejsi a lepsi by ale melo byt zkusit nahradit ten well necim jinym. :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“