pravidelné chyby zvuku HP Probook Win7P
Moderátor: CageJ
- igorst
- Nováček

-
pravidelné chyby zvuku HP Probook Win7P
Zdravím, chcel by som poprosiť o radu. Na novom notebooku (HP Probook 4730s, o.s. Win7P) sa objavujú pravidelné výpadky zvuku. Je to niečo ako praskanie alebo zavrčanie, v podstate ako keby sa "natiahlo" prehrávanie cca 1 sekundovej pasáže. Objavuje sa to skoro pravidelne každých cca 30 sekúnd, pri prehrávaní filmov, mp3, audio CD aj videa z internetu. Medzi tými chybami hrá zvuk čisto. S podobným problémom som sa na fórach nestretol, podľa tej pravidelnosti mám pocit, že by to mohla robiť nejaká aplikácia alebo proces v pozadí. Máte niekto tip ako tomu prísť na koreň?
- Mastodont
- Černá karta

-
Re: pravidelné chyby zvuku HP Probook Win7P
Jaký je tam kodek?
- igorst
- Nováček

-
V správcovi zariadení ukazuje IDT High Definition Audio Codec
- Mastodont
- Černá karta

-
Instaloval jsi ovladač?
- igorst
- Nováček

-
V správcovi zariadení sa v kategórii zvukové zariadenia zobrazuje:
-High Definition Audio Device
-IDT High Definition Audio Codec
Skúšal som aktualizáciu ovládačov, napísalo, že sú najnovšie. Pri prvom je ako výrobca uvedený Microsoft, pri druhom IDT. Nikde som nenašiel nejakú podrobnejšiu špecifikáciu zvukovej karty (typ, výrobca). Notebook bol kúpený s predinštalovaným OS Win7P, takže ja som zvlášť nijaké drivery neinštaloval. Ako som písal, medzi tými "lupancami" hrá zvuk čisto. Chyba sa prejavuje aj cez HDMI výstup. Vzhľadom na tú pravidelnosť ma napadlo, že by to mohol robiť nejaký proces v pozadí.
-High Definition Audio Device
-IDT High Definition Audio Codec
Skúšal som aktualizáciu ovládačov, napísalo, že sú najnovšie. Pri prvom je ako výrobca uvedený Microsoft, pri druhom IDT. Nikde som nenašiel nejakú podrobnejšiu špecifikáciu zvukovej karty (typ, výrobca). Notebook bol kúpený s predinštalovaným OS Win7P, takže ja som zvlášť nijaké drivery neinštaloval. Ako som písal, medzi tými "lupancami" hrá zvuk čisto. Chyba sa prejavuje aj cez HDMI výstup. Vzhľadom na tú pravidelnosť ma napadlo, že by to mohol robiť nejaký proces v pozadí.
- Mastodont
- Černá karta

-
Ovladače zkus pohledat na webu intelu. Ten by je tam měl mít.