Světový rekord v taktu pamětí RAM běžely na frekvenci přes 3800 MHz (resp jeden modul) Bulldozer je na IMC prostě brutální, Ivy Bridge jej sice předčí za běžných podmínek na vzduchu (cca 2600 MHz vs 2900 MHz), ale pod LN2 je Bulldozer zatím nedostižitelný. Paměti byly GSkill a deska populární Crosshair V Formula.
Christian Ney má v rukávu lepší výsledek asi o 20MHz na platformě Llano a Gigabyte A75-UD4H. I tak jde ovšem o velice pěkný výsledek. Doufám jenom, že se i nám v ČR podaří překlenout 3GHz a postupem času tu budeme škálovat až k 3,5 atd... Měl bych na to mít nějaké paměti od Geilu (2800 nebo 3000 Mhz - budou teprve představeny na Computexu) nebo Kingstonu (zatím není potvrzeno). Nicméně "vnitřnosti" by právě měly být shodné s Trident X.
No jak s kterými moduly. Ty co mají nějakou plochu nahoře, např ty moje EVA, tak se na to dá položit GPU pot a zchladíš v pohodě na -150°C pokud se ti zamane. Já chladil "jenom" na -80°C, protože u PSC se dokonce doporučuje jenom max okolo -50°C. Však POT na paměti má na starosti navrhnout Adam – určitě od něj jeden vezmu.
POT na RAMky bude, ale zatím nevím kdy...neměl jsem čas na něm pracovat. Každopádně si myslím, že paměti je lepší chladit suchým ledem, jako jsem je chladil já. Je to mnohem jednodušší