-!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: -!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-

Příspěvek od KOFis »

jo sel, na bezne surfovani to bude stacit. zalezi taky jakou mas rychlost netu, tohle je jen zakladni model, pro rychlost netu do 15-20mbit by mels tacit, pokud uz mas ale 50 nebo 100mbit, chtelo by to vykonejsi.
Branzik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Branzik »

Mám jen 10 ,spíš jde o to jestli zvládne 3 noťasy přes WIFI k tomu 1 Pc přes ethernet + nějaký mobil:-) Je to na studentský privát.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

jak jsem napsal, na bezne surfovani jo, s 10mbit by to melo stacit.
Branzik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Branzik »

paráda děkuju moc za odpověď.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jestli to bude jako klasicka RT-N10, tak potes panbuh :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Branzik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Branzik »

Proč?:-) :?:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No protoze to bylo nepouzitelny i na 8 Mbit ADSLku ....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Branzik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Branzik »

A mohl by jste mi prosím něco doporučit?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

za tu cenu ti Live nedoporuci nic, je to sitovy perfekcionista :-) leda tak tohle.
Branzik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Branzik »

Aha, přesto děkuji oběma za odpovědi o tomto routru jsem se dočetl,že měli problém s UPC netem,že neustále padal něco kvůli DHCP lease timu.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

KOFis píše:za tu cenu ti Live nedoporuci nic, je to sitovy perfekcionista :-) leda tak tohle.
Ne, ne. Live si jen zvykl na spolehlivy a fungujici HW.

Ale k tematu. Z toho levnyho nektery z poslednich Linksysu nebo D-Linku. To by mozna mohlo aspon trochu fungovat.
Roman5
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman5 »

zdravim,
potrebuji poridit novy router, napojen na upc, jeden pc drat, ntb wifi, pda wifi - do 20M, takze dosah v pohode,
+ 1PC wifi pres kousek pozemku v jine budove(drevo) cca 40M, mezi je jen par pricek prvniho domu a par
pricek druhe boudy....pocitac ma na wifi tuto kartu http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UG000THD

ted premyslim jaky router pripadne jakou antenu na strechu v pripade ze nedosahne signal :)
router fungujici, ted uz dosluhuje starej belkin, restart 2x-3x tydne, a nestiha :shock:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2Z92UM1927 nebo lepsiho neco?

diky moc
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

podle me by ten netgear WNDR4000 mohl fungovat dobre, kdyz ho das nekde na okno aby byl do zahradniho domku dostatecny signal, ale zarucit to nejde. zalezi na konkretnim prostoru. napr. pokud je tech 40m zahrada se stromy, tak zaprsi, strom drzi vodu a signal nebude zadny.
Langoniery
Nováček
Nováček

Výběr routeru

Příspěvek od Langoniery »

Dobrý den, nemohli byste mi prosím poradit nějaký router v cenové hladině 1000Kč (klidně i méně), aby zvládal svoji práci dobře.

Jsem připojený pomocí UPC (30Mbps). Z routeru povede jeden kabel na PC a pomocí wifi na 2 notebooky a jeden telefon. V současné době mám problémy s vypadáváním sítě a strašně malou rychlosti přes wifi...a velkou kolísavosti této rychlosti. Kromě toho mi přijde, že když mám zapnutý uTorrent (upload 5-10kbps a DL 0), tak je rychlost ještě menší než normálně a je to nepoužitelný - pod 1mbps! :-/

Jinak z "funkcí" routeru potřebuju akorat otevření portu a přidělení interní IP adresy ke každému PC/notebooku.

Za každou radu budu velmi rád, děkuji.

EDIT: Omlouvám se za založení nového tématu, nevšiml jsem si tohoto...viděl jsem ADSL2 a dal jsem to nečetl :-)
EDIT1: Můj současný router je TP-LINK TL-WR340G
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zkus linksys z meho odkazu o prispevek vyse, pripadne i neco od netgearu, linkovano nekolikrat v tomto threatu s doporucenimi primo pro UPC. procti si par stranek dozadu, najdes tipu vic nez dost.
deffusse
Nováček
Nováček

Příspěvek od deffusse »

Prosim o doporucenie wifi routeru pouzitelneho s optikou 80mbit/80mbit od lokalneho providera... Cenova hranica by mala byt na urovni max 100€ za zariadenie. Pokukujem po produktoch netgear 3800, linksys 3500, dlink 655 ...

Pozadujem hlavne stabilitu a dosah signalu, hromada funkcii neni potrebna. Siet je rodinny dom 2 poschodia, prenos cez 2-3 tehlove steny..
diky za radu
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

co máte furt s tim netgearem 3700? podle tohodle testu je to teda pěknej kepl :D

http://www.svethardware.cz/art_doc-B9FD ... 6F919.html
9800x3d, 5080, 4k@240Hz OLED
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ja teda nevim, ale jedina nevyhoda v dobe testu byla ta, ze na trhu bylo minimum zarizeni, ktery by s nim dokazali plne spolupracovat a vyuzit jeho potencial.
janko99
Nováček
Nováček

Příspěvek od janko99 »

Dobrý deň,
prosím o názory:

ma byť za routrom Cisco s jednou verejnou IP, použitý na NAT na LAN
WIFI bude vypnuté
internet UPC 120/10 - realne 40/8 - otázne či pojde aj viac
firma do 10 zamestnancov
forwarding SQL 10 min/týždeň, predtým ADSL T-com 3,5/0,5 v Bridge na Linux server Debian
obcasné zasielanie na vonkajší FTP server
možno by bolo dobre aby sa dala nastavovat max. rýchlost internetu na PC podla IP - Mac (je to možnostiach i TP-linku ale prakticky spm neskúšal)

nepodstatné veci:
Napojenie v spolocnej siety s dcerskou firmou cez ktoru sa realizuje VOIP (ich router) cez VVN (vlan switch spoločný) kde to neslo tak cez internet, ale taktiež cez ich konektivitu.

Teraz to dočasne ide cez TP-link 741 zatial 2 týždne bez výpadku, zapár dni dojde technik z UPC preverit možné navýšenie rýchlosti.

Keďže sa tu preferuje Netgear, ktorý vybrat - uviest aj dôvod
WNDR3700 - našiel som ho za 81 € tak sa mi nezdá až taký drahý, v Alze bol za 108€
3500L
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“