Po instalaci nového zdroje mám vysoké teploty GPU

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

thespeedding
Nováček
Nováček

Po instalaci nového zdroje mám vysoké teploty GPU

Příspěvek od thespeedding »

Čus,
dneska mi přišel zdroj Seasonic X-760, tak jsem ho zapojil a všechno šlapalo OK, ale teploty na grafice jsou o mnoho stupňů větší... jedná se o tuto kartu - http://www.alza.cz/gainward-gtx560-1gb- ... 284535.htm ... Na kartě je chladič Arctic Accelero Xtreme Plus II, avšak bez chlazení pamětí (pasivy se pod chladič nevešly) a VRM ... Při normálních taktech dosahuju ve FurMarku až 70°C, se starým zdrojem - Eurocase 550W jsem měl kolem 60°C.... Nyní, když to taktnu na 1,012V a 925MHz mám stejné teploty jako předtím na 1,125V a 1GHz ... Myslím, že to bude tím, že VRM není nějak chlazený, proto bych se s vámi chtěl poradit, co s tím... Popř. jaký kvalitní chladič na VRM koupit, ale aby se vešel pod Accelero.... Ale nejsem si jist, jelikož nevim, jestli to je teplota jenom GPU a ne i VRM.. Dík za rady, popř. postnu fotky karty nebo screeny z GPU-Z apod.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Po instalaci nového zdroje mám vysoké teploty GPU

Příspěvek od Alfajk »

70 ve furmarku je uplne normalni,vypozoroval jsem neco podobnyho pri vymene zdroje za lepsi,skoro to vypada jako kdyby ten crap zdroj predtim nebyl schopnej dodavat dostatecnej proud karte a ona proste jela na mensi spotrebu(nikoliv vykon)...sice to zni jako uplna blbost,ale nenapada me jedinej duvod,proc tom utak je
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
thespeedding
Nováček
Nováček

no ale já si budu kupovat druhou do SLi a bojím se, že tím se teploty ještě zvýší... navíc budu nucen jí dat do druhého slotu, kde pak chladič je pouze 5cm nad spodní části case ...
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Viděl bych to tak jako Alfajk, jiná možnost asi není. 70 stupňů je úplně vpohodě, do 85 to nemusíš řešit :)
SLI... proč ?
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Vím že to není k tématu, ale kupovat druhou gtx 560? není lepší ji prodat a vzít něco single lepšího? + co máš za cpu?:-)
thespeedding
Nováček
Nováček

Protože tuhle kartu už bych za rozumný peníz neprodal (ani se mi to nechce prodávat) a se 2 se dostanu nad výkon GTX 580... Nesnažte se mi to prosím rozmluvit :) Jinak v BF3 s tím 925MHz čipem mám 80°C, což je stejná teplota jako na defaultních frekvencích se stock chladičem ...

i7-2600
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Všechno jde, když se chce :) . SLI je blbost, radši si to promysli... 8-)
thespeedding
Nováček
Nováček

Nojo, ale to bych chtěl jít zase do Keplera a to by na mě bylo moc peněz ... ;)
Prostě je mi líto prodávat kartu, která jede celkem v pohodě a je půl roku stará :D
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

A aku mas skrinku? Ak taku, kde je zdroj klasicky hore nad doskou a teda pomaha chladeniu celeho PC, tak to moze byt problem. Vetrak v tom Eurocase bezal predpokladam na poriadne otacky, cim bol sice asi hlucny, ale odviedol aj kopu prace pri vytahovani tepleho vzduchu zo skrinky. Ten Seasonic pojde pravdepodobne pri tej zatazi na podstatne nizsie otacky (ak vobec bude pri tej zatazi roztacat ventilator), takze bude horsie chladenie komponentov v PC. A kedze mas kartu s chladicom, ktora nevytahuje vzduch zo skrine von, tak jej teploty su znacne zavisle na teplote vo vnutri PC...

Takze to by mohlo mat na to vplyv, ale samozrejme len za predpokladu, ze nemas skrinky, kde sa dava zdroj dole a teda sa nepodiela na chladeni ostatnych komponentov, potom bude problem niekde inde...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Jj, pokud nemáš skříň se zdrojem dole, tak SLI ne, teploty se ještě zvíší a to se ti líbít nebude. A to nemluvím o spotřebě a problémům s SLI. :)
thespeedding
Nováček
Nováček

No tak ten Seasonic se teď točí jen minimálně ... Mám tam vodníka na CPU, takže tam jsou 2 větráky na radiátoru, ventilátor u hard-disků a ještě ke všemu je 250mm větrák v bočnici ... Takže v tomhle by problém být neměl, tedy aspoň si to myslím :) A ano, zdroj je nahoře ...

Fajn, tak mi tedy řekněte, za kolik byste prodali vy GTX560 bez záruky ?
thespeedding
Nováček
Nováček

A když novou grafiku, tak bych šel určitě do toho Keplera - minimálně GTX670 nebo 680... Chtěl bych se s vámi ještě poradit, je 4GB VRAM k ničemu nebo se to někde využije ?
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

No škoda že bez záruky, to by byla cena vyšší...
V tom případě http://interlink.tsbohemia.cz/gigabyte- ... 45835.html
V jakém rozlíšení hraješ ? 4GB jsou už fakt zbytečné, 2GB stačí bohatě...
thespeedding
Nováček
Nováček

No Gainward dělá totiž takovou blbost, že na šroubku od větráku je lepík - DONT REMOVE THIS STICKER, WARRANTY VOID IF REMOVED nebo něco v tom smyslu ... Klidně bych bral nějakou i s horším chlazením - mám to Accelero ... Takže 4GB jsou prakticky ve hrách nevyužitelný ?

Hraju FullHD ale plánuju 3 monitory - 5760x1080 ... TU GTX560 si možná nechám, půjde do starýho PC :D Ale tohle si koupím nejdřív k Vánocům, dřív to bohužel nepůjde
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Tady někoho dráždí 70°C ve furmarku a já při 85°C idluju :lol:
Jestli chceš hrát v 5760x1080 na GTX560, která je tak tak pro třetinu, tak to potěš :lol:
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na tri full HD monitory ber urcite 4GB verzi 680tky,jestli si chces uzit hru bez kompromisu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Teploty jsou dusledkem horsiho Airflow.

SLI dvou GTX560 je nesmysl.

Jsi profi pracovnik ze potrebujes 3 monitory ? Pokud ne a mas to na hry ,tak si priprav penizky na SLI dvou GTX680 a je to dalsi volovina.
thespeedding
Nováček
Nováček

Měli jste pravdu, bylo to špatný airflow ... Velmi provizorně (stahovacíma páskama :D) jsem přidělal ventilátor ze starého zdroje pod nový zdroj a zapojil. Zároveň jsem také přidal chladič do PCI slotu a volně položil starý ventilátor od grafiky na spodní část case ... S 925MHz mám nyní v idle s grafikou 25°C a ve FurMarku po 30 minutách 70°C. Měl bych ale ještě jeden dotaz - prodávaj se redukce z MOLEXu na 5V nebo 3V 4-pin ? kvůli tomu starému chladiči, jelikož teď jede na 7V a je celkem hlučný ... Dík
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No to musi byt sileny bastl :shock:
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

thespeedding píše:Měl bych ale ještě jeden dotaz - prodávaj se redukce z MOLEXu na 5V nebo 3V 4-pin ? kvůli tomu starému chladiči, jelikož teď jede na 7V a je celkem hlučný ... Dík
http://interlink.tsbohemia.cz/ca-primec ... 59731.html
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“