Asus A9RP problem instalacie wifi zariadenia

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus A9RP problem instalacie wifi zariadenia

Příspěvek od RomanOn »

Ahoj, mám problém s rozběhnutím wifi karty v notebooku Asus A9RP. Předem říkám, že jsem ho nekupoval, dostalo se to ke mně jako hotová věc, takže můžu vycházet jenom z údajů, které na něm vyčtu.

Takže: je na něm nálepka, že podporuje 802.11b/g. Na spodní straně má nálepku "Wireless Module:Asus WL-159G". Ve Správci zařízení je pod síťovými adaptéry položka "ASUS USB Wireless Network Adapter". Už z toho jsem lehce zmatený - je tam integrovaná wifi karta nebo je to pouze připravené na nějaký USB stick? Každopádně klávesa Fn+F2 neudělá nic (modrá kontrolka pro wifi se nerozsvítí), ačkoliv u té klávesy F2 je nálepka s tím symbolem. A nemluvě samozřejmě o tom, že bezdrátové sítě to žádné nenajde.

Zkoušel jsem přeinstalovat ten ASUS konfigurační soft pro bezdrátové síťovky, ale hlásí, že "There is no Wireless LAN Card installed, so the utility will quit."

Což by vysvětlovalo, proč nic ohledně wifi nefunguje, ale pak by mě zajímalo, co znamená ta položka ve Správci zařízení a proč to na sobě má všechny ty nálepky, když tam wifi karta není...

Někdo nějaký nápad?
Tak presne tento isty problem mam :?
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Asus A9RP problem instalacie wifi zariadenia

Příspěvek od KOFis »

instaloval jsi aktualni ovladac pro wifi z webu vyrobce?
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile ... /#download

jaky mas OS?
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

ano presne odtial..OS win XP home SP3,
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

tak som tam skusil dat W7, ziadna zmena, proste ziadne wifi zariadenie nerospoznane, proste nic. Zacinam mat vazne pocit ze ten notebook wifinu ani nema, aj ked ju v popise ma mat, pekny odrb vyrobcu kedze na notasi uvedena wifina je, takisto je tam klavesova skratka na jej zapnutie/vypnutie + led kontrolka....No nic, kupim na to usb wifi adapter, to bude asi najrozumnejsie riesenie...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“