pc protáčí větráky, ale občas jede - vyřešeno
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Banana
- Začátečník
-
pc protáčí větráky, ale občas jede - vyřešeno
Ahoj,
CPU: 3570K - odstraněn IHS, dána pasta collaboratory liquid pro, IHS vylapován a zatím nepřidělán napevno
Deska: MSI Z77A G45
chladič: Gelid Tranquillo rev2
zdroj: Seasonic 500W
RAM: 2*Kingston 1600Mhz
Problém:
PC jel se stock chladičem naprosto bez problému než přišel Gelid.Jal jsem se udělat úpravu CPU viz výše.PC jsem seskládal, zapnu tlačítko a větráky se otočily a konec.Zapnu znova a to stejné.Tak jsem rozebral vše desku vyndal z case dal ji na nevodivej podklad, zapojil jen to nejdulezitejsi (deska, cpu, jedna ram, BEZ chladiče).Zapnu pc - jede, ale když není chladič, tak po cca 2-3s vypínám.Nasazuju chladič, zapínám pc jede.PC vypínám, připojuju jiné věci.Zapínám, větráky se protočí a konec.Už nechce naskočit.Oddělávám chladič, zapínám a opět jen protočení.Vyndávám cpu a znovu nasazuju.Nic opět jen protočení.Zkouším to znovu až dojdu z práce.Bez chladiče PC jede, ale zase vypínám (vždy přes zdroj).Nic nenasazuju, ničeho se nedotýkám, jen tlačítka start a na zdroji vypnutí.Zkouším znova a znovu se protáčejí jen větráky.
Nějaký nápad co s tím? vyzkoušel jsem všechny možné konfigurace.Nechápu jaktože jednou jede a pak se ničeho nedotknu a už ne.A třeba za pár hodin zase jednou naskočí a pak zase ne.
CPU: 3570K - odstraněn IHS, dána pasta collaboratory liquid pro, IHS vylapován a zatím nepřidělán napevno
Deska: MSI Z77A G45
chladič: Gelid Tranquillo rev2
zdroj: Seasonic 500W
RAM: 2*Kingston 1600Mhz
Problém:
PC jel se stock chladičem naprosto bez problému než přišel Gelid.Jal jsem se udělat úpravu CPU viz výše.PC jsem seskládal, zapnu tlačítko a větráky se otočily a konec.Zapnu znova a to stejné.Tak jsem rozebral vše desku vyndal z case dal ji na nevodivej podklad, zapojil jen to nejdulezitejsi (deska, cpu, jedna ram, BEZ chladiče).Zapnu pc - jede, ale když není chladič, tak po cca 2-3s vypínám.Nasazuju chladič, zapínám pc jede.PC vypínám, připojuju jiné věci.Zapínám, větráky se protočí a konec.Už nechce naskočit.Oddělávám chladič, zapínám a opět jen protočení.Vyndávám cpu a znovu nasazuju.Nic opět jen protočení.Zkouším to znovu až dojdu z práce.Bez chladiče PC jede, ale zase vypínám (vždy přes zdroj).Nic nenasazuju, ničeho se nedotýkám, jen tlačítka start a na zdroji vypnutí.Zkouším znova a znovu se protáčejí jen větráky.
Nějaký nápad co s tím? vyzkoušel jsem všechny možné konfigurace.Nechápu jaktože jednou jede a pak se ničeho nedotknu a už ne.A třeba za pár hodin zase jednou naskočí a pak zase ne.
Naposledy upravil(a) Banana dne úte 17. črc 2012, 22:02, celkem upraveno 1 x.
- Mastodont
- Černá karta
-
Re: pc protáčí větráky, ale občas jede (3570k odstraněn IHS)
Připojuješ grafiku?
- Banana
- Začátečník
-
neMastodont píše:Připojuješ grafiku?
- Hladis
- Moderátor
Zkontroluj si piny v socketu ,zda jsi nejaky neposkodil.
- Banana
- Začátečník
-
ty jsem zkontroloval a ano je tam jeden, který se mi nezdá, jenže dá se tím vysvětlit proč to v jeden moment jede a o pár sekund později (bez hýbání s čímkoliv) zase ne?Hladis píše:Zkontroluj si piny v socketu ,zda jsi nejaky neposkodil.
- Alfajk
- Začátečník
-
rikals,ze to bez chladice jede...chladic mozna tlaci na procesor a pin se pak muze zkratovat/nedotykat se a proto to nejde
- Banana
- Začátečník
-
Re: pc protáčí větráky, ale občas jede - vyřešeno
problem byl v procesoru