UPC motorola sb5101E

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
RampaMeKvak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

UPC motorola sb5101E

Příspěvek od RampaMeKvak »

Ahoj,
hraju Diablo III a to hlavně hardcore - když mi postava umře, tak je prostě mrtvá a všechny předměty, zkušenosti atd. jsou nenávratně ztraceny. K tomu samozřejmě potřebuju naprosto stabilní připojení. Jenže mě to jednou, dvakrát za týden prostě spadne a musím modem vypnout a zapnout. Trochu jsem googloval a našel pár informací, kde si lidi stěžujou na funkčnost modemu - resp. jeho stabilitu. Když si objednám technika, tak nevím jestli to vůbec bude řešit. Na stránkách mají, že je máme kontaktovat, když se modem samovolně restartuje několikrát denně. Ale sem tam, se zdá, je moc nezajímá.

Mám UPC 30Mbit/N/a a modem od motoroly SB5101E. Mám tu i nějakej log ze zařízení. Máte někdo podobnou zkušenost? Co mám dělat?
RampaMeKvak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: UPC motorola sb5101E

Jinak už jsem jim samozřejmě napsal, ale jen by mě zajímalo vaše zkušenosti.
Dadu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dadu »

Mám to samé tak 2 za týden prostě padne DNS, dělalo to i O2 pokud vím tak je to prostě levný přetížený modem.
Jediná rada je koupit kvalitnější.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zadny kvalitnejsi nekoupis, je to zarizeni primo UPC. leda pokud mas za tim jeste i nejaky vlastni dalsi router.

resil jsem ty same problemy - nahodne vytuhnuti modemu nekolikrat za tyden, dycky tak na 15-30 minut. opakovane jsem si stezoval az me nakonec modem vymenili za jiny a ten funguje zatim nonstop bez problemu.

navod jak to resit:
UPC ma moznost zapnout na tve pripojce monitorovani pripojeni. takze jim zavolej, rekni se ti modem sam casto vypina, klidne prehanej a rekni ze to dela 2x tak casto. oni pak zapnou monitorovani pripojeni, vetsinou to chteji na tyden az 2. potom by se ti mely ozvat s vysledem mereni, coz ale neudelaji, takze jim po 2 tydnech zavolej znova, nejlepe v dobe kdyz ti internet zase spadl, aby to videli.

kdyz nebudou chtit opravu linky resit, tak po nich chtej slevu z ceny za to, ze ti to "casto" pada. na to vetsinou slysi velice rychle a mas na to podle smlouvy narok. predchozi vypadky si zapis (den, cas, doba) aby jsi jim pak mohl argumentovat.

pocitej s tim ze provolas poradne penize. jeden telefon na tu jejich bozskou linky trva 20-30 minut, nez ten blb na 2. konci vubec pochopi s cim mas problem.

good luck ;-)
RampaMeKvak
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Moc děkuju za vyčerpávající odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“