Úprava otáček ventilátoru na grafické kartě

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Úprava otáček ventilátoru na grafické kartě

Příspěvek od Donic »

Potřeboval bych poradit s úpravou otáček ventilátoru na mé grafické kartě. Mám Gigabyte Radeon HD 7850 OC a snažím se snížit otáčky ventilátoru v Catalyst Control Center - z hlučnějších 40% na tižší hodnotu (mimo zátěž). V tom Catalyst CC při povolení ručního řízení ventilátoru jde nastavit hodnota až na 20%, což mi vyhovuje. Ovšem po restartu počítače je to opět hlučnější. A až po spuštění Catalyst CC se otáčky ventilátoru opět sníží na daných 20%. Jak to nastavit, abych měl stále 20% otáček ventilátoru? Díky
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Úprava otáček ventilátoru na grafické kartě

Příspěvek od Stratos »

toto jsem vyresil utilitou TRIXX dovoluje si udelat vlastni profil otacek v ramci teploty a loaduje se automaticky po startu win tj se ani pak nemusis o nic starat..

vypada to nasledovne:
Obrázek
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Úprava otáček ventilátoru na grafické kartě

Příspěvek od Donic »

Tak tu utilitu TRIXX jsem nainstaloval, ale moc se v ní nevyznám...Automatic dávat nechci, to mi dá těch 40% otáček. U Fixed když zatrhnu, tak nevím, zda např. těch 20% bude stále, tedy i při zátěži, což by asi nebylo dobré... No a v tom Custom se po pravdě moc nevyznám, je tam závislost na teplotě - ale jak konkrétně nastavit tu křivku?

P.S. A v tom Catalyst Control Center to nejde nastavit automaticky v rámci startu Windows, v tom se mi to zdá velmi jednoduché...

EDIT: OK, už jsem na to přišel, jak se s tím pracuje v tom Custom :wink:
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“