WinXP to Win2K network a internet sharing
Moderátor: Don
- jjeniczek
- Začátečník

WinXP to Win2K network a internet sharing
Čaute. Mam takove problem, zkousim propojit pocitac s WinXP s pocitacem s Win2K ale nako se mi to nepodarilo. Kompl s WinXP ma navic pripojeny modem na ADSL. Chtel bych aby mi fachal net i na W2K.. S pocy nemuzu hybat ani s modemem. Potrebuji tedy vysdilet z WinXP pripojeni.
Zkousel jsem nejdriv pouze nastavit sit jako skoupinu WORKGROUP a pocitace v ni ruznymi jmeny, ale to nebezelo, tak jsem tam dal pevne IP adresy 192.168.0.1 a 192.168.0.2 s maskou podsite 255.255.255.0. Nic.
Nevim co s tim! HELP!
Zkousel jsem nejdriv pouze nastavit sit jako skoupinu WORKGROUP a pocitace v ni ruznymi jmeny, ale to nebezelo, tak jsem tam dal pevne IP adresy 192.168.0.1 a 192.168.0.2 s maskou podsite 255.255.255.0. Nic.
Nevim co s tim! HELP!
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: WinXP to Win2K network a internet sharing
mas tie sietovky odkskusane ze su funkcnejjeniczek píše:Čaute. Mam takove problem, zkousim propojit pocitac s WinXP s pocitacem s Win2K ale nako se mi to nepodarilo. Kompl s WinXP ma navic pripojeny modem na ADSL. Chtel bych aby mi fachal net i na W2K.. S pocy nemuzu hybat ani s modemem. Potrebuji tedy vysdilet z WinXP pripojeni.
Nevim co s tim! HELP!
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No právě že standardně se používá 192.168.0.x..., ale žádný vliv na síť MS to nemá. Můžeš použít cokoliv od 192.168.0.x až po 192.168.255.x, ale pochopitelně na všech PC stejný subnet.sovicka2001 píše:nechodí ti ani ping?
+ nevím jestli to má vliv, ale standartně se používá 192.168.1.1 (etc...)
základní diagnostika by měla vypadat asi tak:
1. každej kompl si pingne svý ip
2. komply si pingnou jeden na druhýho
podle toho co se bude dít, budeme pokračovat v radách
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ping na sebe je ping na IP adresu, kterou sis přidělil, takže ne na 127.0.0.0 - localhost by měl chodit i když nemáš vůbec síťovku, wokna si totiž na tuhle ip nainstalujou tzv. virtuální ethernet adapter.
jo co to napíše po ipconfig /all by se taky hodilo vědět
jo co to napíše po ipconfig /all by se taky hodilo vědět
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jjeniczek
- Začátečník

Hm...
Síťovky jsou odzkoušené, už na nich síť běžela, jen se změnil OS z 98 na 2000 u jednoho kompu.
Na sebe pingnou, navzájem ne. Subnet je stejny, i pracovni skupina.
Pruvodce nastavenim site sice proklikam, ale jen na XP, na 2000 mi to napise ze s W2K to neni kompatibilni.
Na sebe pingnou, navzájem ne. Subnet je stejny, i pracovni skupina.
Pruvodce nastavenim site sice proklikam, ale jen na XP, na 2000 mi to napise ze s W2K to neni kompatibilni.