a proc jako? mereni jsem delal presne na tom typu HW jaky ma tady nas dotazujici tj nechapu tvoji narazku, to jsem jako ty vysledky zfalsoval nebo co?Hladis píše:Stratose a DDpsychosvet prosim nebrat vubec vazne.
Rady pri vybere grafickej karty, stara hd 4870 zomrela
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady pri vybere grafickej karty, stara hd 4870 zomrela
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano. Klidně řeknu že ano. Core2 je tak nehorázná brzda že pokud ti to vyšlo jako OK, jsi prolhanej.
- durod
- Středně pokročilý

lol, ja vedel, ze kdyz Stratose opet pusti do sekce, tak zacne flame war. (Stratosi jako nic ve zlem
, ja to beru s nadhledem, AMD nebo nVidia, mam ty firmy "rad" obe a defakto je stridam)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja ale nemel Core 2 duo ale Core Quad a jeste pretaktovanej pres 3Ghz co se tak podivat na ty moje screeny?DOC_ZENITH píše:Ano. Klidně řeknu že ano. Core2 je tak nehorázná brzda že pokud ti to vyšlo jako OK, jsi prolhanej.
na grafice jsem mel svoje vlastni chlazeni + byla odemcena na H6970 viz screeny zde a jak vidis vuci uzamcene HD6950 sel vykon krasne nahoru tj zadna limitace ze strany procesoru se nekonala
http://stratos1.rajce.idnes.cz/HD6950_S1_R4/
vuci predchozim namerenym vysledku s HD5850 sel vykon pekne nahoru tj procik nebrdzil HD5850 ani HD6950.. Stale nechapu proc lide Core QUad tak podcenuji na stejne frekvenci vuci i5 zas tak hroznej velkej rozdil neni. tj pokud hodi ten svuj QUad nekam k 3.2-3.5Ghz nebude mit s HD7850 2GB zadny velky problem ve valne vetsine her

- Hladis
- Moderátor

Ja se flamu ucastnit nehodlam a se Stratosem a jeho bludy ztracet cas opravdu nebudu. Sve jsem rekl ,dotycny rady dostal ,cimz na toto tema koncim.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja se tu opriram o bludy? dyt ti sem hazu vysledky mereni vykonu primo z pctuningu
pokud porovname vykon Core QUad s Phenom X4 tak jsou si platformy vykonem dost podobne s tim snad souhlasis, a pokud se podivame na par novych her tak Phenom X4 (Core QUad uz tam bohuzel otetsovan neni) tak vykon je stale v pohode i na utahnuti GTX580...

ja se dotycnemu pouze snazim usetrit penize za zbytecny upgrade celeho pocitace pokud staci soucasny CPU pouze pretaktovat + dokoupit novou grafiku to je jako FLAME?
"to uz podle me trosku prehanis svoji zaujatosti vuci me"
velmi zvlastni je ze Marbun65 tu radi to same co ja tj stavajici procesor pretaktovat a dokoupit pouze grafiku, ale na jeho se zadna kritika za tuto radu nesnesla
pokud porovname vykon Core QUad s Phenom X4 tak jsou si platformy vykonem dost podobne s tim snad souhlasis, a pokud se podivame na par novych her tak Phenom X4 (Core QUad uz tam bohuzel otetsovan neni) tak vykon je stale v pohode i na utahnuti GTX580...

ja se dotycnemu pouze snazim usetrit penize za zbytecny upgrade celeho pocitace pokud staci soucasny CPU pouze pretaktovat + dokoupit novou grafiku to je jako FLAME?
"to uz podle me trosku prehanis svoji zaujatosti vuci me"
velmi zvlastni je ze Marbun65 tu radi to same co ja tj stavajici procesor pretaktovat a dokoupit pouze grafiku, ale na jeho se zadna kritika za tuto radu nesnesla
marbun65 píše:Ak máš na HD7850 a troška potaktíš procesor tak si ju vezmi. Sám ju mám a zatiaľ spokojnosť. Tiež je to nová architektúra. Ovládače sa budú ladiť najviac pre ňu.
- marbun65
- Začátečník

No môžem potvrdiť že čo som mal dvojjadrové c2d e6600, tak to mi nehorázne brzdilo aj HD 4850. Aj v hrách kde mi phenom kartu brzdí len zanedbateľne málo alebo vôbec. Mafiu II phenom nebrzdí.
Môžem dať jeden príklad ako veľmi brzdí phenom II x4 3,2 gk hd 7850. Napríklad Just Cause 2 v 1080p 8xAA(concrete jungle) mi phenom v porovnaní oproti skóre na pctuningu hd 7850 nebrzdí,
akonáhle vypnem AA tak mám 55fps, po pretaktovaní phenomu na 3,8 ghz a cpu-nb na 2,7 ghz mi stúpne fps v priemere až na 64 fps. čo je nárast fakticky s každým megahertzom o takmer 20 %. (HD 7850 na 1050/1450). Čo je ale pre mňa dôležité, že mi ju s 4,8x AA nebrzdí. Keby som na 3770k mal, tak si ju kúpim hneď, ja som len svojou radou chcel napísať že aj na phenome či core 2 quad(duo nie) sa pri vyššom pretaktovaní dá dobre zahrať a v množstve hier v reálnych herných podmienkach aj výkonnejšie karty brzdiť nebude. Ale to nech si už rozmyslí autor tejto témy aké hry hráva a čo sa mu oplatí. Ja keď som bral HD 7850, tak som si vopred prelistoval recenzie či sa mi oplatí. Je to len kus HW... či nie ?
Môžem dať jeden príklad ako veľmi brzdí phenom II x4 3,2 gk hd 7850. Napríklad Just Cause 2 v 1080p 8xAA(concrete jungle) mi phenom v porovnaní oproti skóre na pctuningu hd 7850 nebrzdí,
akonáhle vypnem AA tak mám 55fps, po pretaktovaní phenomu na 3,8 ghz a cpu-nb na 2,7 ghz mi stúpne fps v priemere až na 64 fps. čo je nárast fakticky s každým megahertzom o takmer 20 %. (HD 7850 na 1050/1450). Čo je ale pre mňa dôležité, že mi ju s 4,8x AA nebrzdí. Keby som na 3770k mal, tak si ju kúpim hneď, ja som len svojou radou chcel napísať že aj na phenome či core 2 quad(duo nie) sa pri vyššom pretaktovaní dá dobre zahrať a v množstve hier v reálnych herných podmienkach aj výkonnejšie karty brzdiť nebude. Ale to nech si už rozmyslí autor tejto témy aké hry hráva a čo sa mu oplatí. Ja keď som bral HD 7850, tak som si vopred prelistoval recenzie či sa mi oplatí. Je to len kus HW... či nie ?
Naposledy upravil(a) marbun65 dne čtv 21. čer 2012, 20:18, celkem upraveno 2 x.
// MB: Asus P6T SE // CPU: Intel Core i7 980x@3,47ghz // RAM: Kingston 24GB DDR3 // GPU: MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G // SSD: Crucial m4 128gb // HDD: WD Red 4TB // PSU: Seasonic G-550W // CASE: Fractal R3 black // AUDIO: M-Audio Revo 5.1 + custom Monacor repro // LCD: Iiyama X2377HDS e-ips // ISP: Antik telecom 1Gbit http://www.speedtest.net/result/5067967548.png //
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak 2 jádro ti dneska bude brzit i grafiky za par tisic to je jasny, Core QUad je ale stale slusny procesor a na frekvenci pres 3Ghz+ dokaze nakrmit i grafiku typu HD7850 2GB, je mozne ze se najde sem tam naka hra kde muze byt limitem ale tech her je naproste minimum..
souhlasim s tebou bez AA je vliv procesoru mnohem vetsi, ale kdo by si dneska s takto vykonou grafikou nezapnul aspon 4xMSAA
Pokud ma tazatel vlakna nejaky mensi monitor urcite si MSAA zapinat bude..
prece jenom pokud se podivam na testy prociku je Core QUad na stejny frekvenci co Phenom II X4 vesmes o malinko jeste rychlejsi tj 3ghz+ Q9550 (tento ma jeste vetsi 12MB cache) co ma uzivatel by mel dostacovat..
souhlasim s tebou bez AA je vliv procesoru mnohem vetsi, ale kdo by si dneska s takto vykonou grafikou nezapnul aspon 4xMSAA
prece jenom pokud se podivam na testy prociku je Core QUad na stejny frekvenci co Phenom II X4 vesmes o malinko jeste rychlejsi tj 3ghz+ Q9550 (tento ma jeste vetsi 12MB cache) co ma uzivatel by mel dostacovat..
- durod
- Středně pokročilý

nelze porovanavat takty, je to predse jina architektura.
Pri zmene CPU na SB , se zvednou hlavne minima
Pri zmene CPU na SB , se zvednou hlavne minima
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- marbun65
- Začátečník

Ja s tebou súhlasím, mne len šlo o to že dosť hier si zahráš nielen na sb a ib
. Možno ešte tento zaujímavý článok stojí za reč.
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 20-10.html
potvrdzuje to čo vravíš.
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 20-10.html
potvrdzuje to čo vravíš.
// MB: Asus P6T SE // CPU: Intel Core i7 980x@3,47ghz // RAM: Kingston 24GB DDR3 // GPU: MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G // SSD: Crucial m4 128gb // HDD: WD Red 4TB // PSU: Seasonic G-550W // CASE: Fractal R3 black // AUDIO: M-Audio Revo 5.1 + custom Monacor repro // LCD: Iiyama X2377HDS e-ips // ISP: Antik telecom 1Gbit http://www.speedtest.net/result/5067967548.png //
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
skoda ze v testu nemaji starsi CORE QUad... podle me ma Core QUad lepsi min fps nez Phenom II X4
celkem me prekvapilo ze v Metro 2033 coz je stale jedna z nejnarocnejsich her jsou minimalni fps identicke napric celym spektrem testovanych procesoru
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 120-8.html
battlefield 3 vice mene to same
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 120-4.html
nejvetsi problem bych videl ve strategiich
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 120-6.html
tj zalezi co dotycny hraje za hry v 3D akcich a autech bych problem nevidel
jinak v testu meli mnohem vykonejsi HD7970 3GB u ktere prece jenom byla vetsi sance na nejake to brdzeni procesorem, zde mame o mnoho mene vykonnou HD7850 2GB
celkem me prekvapilo ze v Metro 2033 coz je stale jedna z nejnarocnejsich her jsou minimalni fps identicke napric celym spektrem testovanych procesoru
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 120-8.html
battlefield 3 vice mene to same
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 120-4.html
nejvetsi problem bych videl ve strategiich
http://www.tomshardware.com/reviews/gam ... 120-6.html
tj zalezi co dotycny hraje za hry v 3D akcich a autech bych problem nevidel
jinak v testu meli mnohem vykonejsi HD7970 3GB u ktere prece jenom byla vetsi sance na nejake to brdzeni procesorem, zde mame o mnoho mene vykonnou HD7850 2GB
- Panzer
- Nováček

-
Najnarocnejsiu hru co mam je battlefiled 3, preto by som sa pri vybere grafiky asi aj orientoval podla tohto titulu, okrem toho hravam este zopar strategii. Podstatne pre mna je aby mi karta, ktoru si teraz kupim vydrzala minimalne na dalsie 3 roky s tym aby zvladala aj narocnejsie nastavenia hier. Teda otazka stale ostava ci si kupit starsiu kartu z radu 6850/70 alebo investovat do novej 7850 s tym ze v buducnosti jej vykon pravdepodobne porastie s novymi ovladacmi. A opakujem ze taktovat core 2 quad Q9550 2.8ghz zatial neplanujem, mozno v buducnosti by som ho skor vymenil za nejaky vykonnejsi core i .
Teda oplati sa mi vrazit zhruba o 60 eur viac do 7850 vzhladom na moj procesor, s tym ze vykon tej karty este v buducnosti porastie.
Teda oplati sa mi vrazit zhruba o 60 eur viac do 7850 vzhladom na moj procesor, s tym ze vykon tej karty este v buducnosti porastie.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
v nejnarocnejsim nastaveni asi myslis vsechno na max, maximalni rozliseni + 4-8xMSAA
zde by tedy zas tak velkej vliv procesor mit nemel, a na 3 roky tu HD7850 2GB beru jako minimum s tim ze prece jenom vykon jeste poroste v ramci driveru protoze je to uplne nova architektura ktera bude z velke casti pouzita i u HD8xxx (u HD6xx ani GTX56xx uz vykon neporoste vubec nebo naprosto minimalne)
zde by tedy zas tak velkej vliv procesor mit nemel, a na 3 roky tu HD7850 2GB beru jako minimum s tim ze prece jenom vykon jeste poroste v ramci driveru protoze je to uplne nova architektura ktera bude z velke casti pouzita i u HD8xxx (u HD6xx ani GTX56xx uz vykon neporoste vubec nebo naprosto minimalne)
- Hladis
- Moderátor

Konkretne v Battlefieldu 3 v MP je potreba lepsi CPU a u strategi jako Total War uz ani nemluve. SCII je na C2 uplne zabity.........V BF3 ti to bude padat na mapach s 64 hracema pod hratelnou uroven a treba v porovnani s i5 tam je vykonostni rozdil v minimalkach vic nez 100% dle hodnot frekvence. C2 je (kor bez OC) uz beznadejne zastarala a vykonostne nedostacujici vec rovna dnesnim nejlevnejsim dvoujadrovym pentium za 1,5k. To CPU ti tu kartu proste bude brzdit. S ohledem na budoucnost si ji koupit muzes ,ale bez upgradu CPU je to naprosty nonsence.
Vykon ti nic nezvedne ,ani nove ovladace ,protoze te bude limitovat CPU. Zvednes si maximalne akorat prumerny FPS ,ale ne minimalni ,coz je ta nejdulezitejsi hodnota. Ver ze nejsi prvni ani posledni kdo by mel problem s limitaci CPU a koukal jak se mu GPU flaka a ze tuhle vec mame otestovanou opravdu dobre.
Stratos: Boze muj zac...........zaaaaaac
Vykon ti nic nezvedne ,ani nove ovladace ,protoze te bude limitovat CPU. Zvednes si maximalne akorat prumerny FPS ,ale ne minimalni ,coz je ta nejdulezitejsi hodnota. Ver ze nejsi prvni ani posledni kdo by mel problem s limitaci CPU a koukal jak se mu GPU flaka a ze tuhle vec mame otestovanou opravdu dobre.
Stratos: Boze muj zac...........zaaaaaac
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hladis ja te nechapu, Core Quad jsem doma pouzival posledni 4 roky od Q9400@3.2Ghz az po Q9550@3.3Ghz (nyní mam i2500K@4.5ghz) s grafikami od 2900XT / 2xHD3850 /2xHD4870 / HD4890 / HD5850 / HD6950 / HD6970 (prvni 3 roky na 1920x1200 a posledni rok na 2560x1600) a nemel sem zadny vetsi problem s hratelnosti ten procik byl sice na svoji dobu starsi ale stale dostacoval... Takze te nechci nijak urazit ale asi mam ohodne vic zkusenosti nez ty s touto architekturou co se tyce realneho vykonu ktery podava ve valne vetsine her dneska... Je pravda ze strategie kde se CPU projevi nejvic nehraju az na par vyjimek z Lanek (AGE2-3 apod, spise starsi pecky) ale ve vsech ostatnich hrach at 3D akci ktere hraji nejvice az po nejake ty auta typu DIRT2-3 jsem problem nemel a vsechno fachalo na max..
pokud po nas chce uzivatel radu s grafikou aspon na 3 roky vyhledove je HD7850 2GB uz vzhledem k soucasnemu vykonu i podpore ovladacu do budoucna nejlepsi volba. Kupovat 2-3 roky starou architekturu za skoro stejny penize s horsim vykonem i spotrebou je proste cesta vedle...
pokud po nas chce uzivatel radu s grafikou aspon na 3 roky vyhledove je HD7850 2GB uz vzhledem k soucasnemu vykonu i podpore ovladacu do budoucna nejlepsi volba. Kupovat 2-3 roky starou architekturu za skoro stejny penize s horsim vykonem i spotrebou je proste cesta vedle...
Naposledy upravil(a) Stratos dne pát 22. čer 2012, 12:54, celkem upraveno 2 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Nesouhlas, Frostbite 2 je oproti verzi 1.5 (Bad Company 2) mnohem náročnější na výkon GK, výkon procesoru je tam samozřejmě důležitý kvůli síťovému kódu, ale už není takovou brzdou grafického subsystému jako u FB 1.5.Hladis píše:Konkretne v Battlefieldu 3 v MP je potreba lepsi CPU ... V BF3 ti to bude padat na mapach s 64 hracema pod hratelnou uroven a treba v porovnani s i5 tam je vykonostni rozdil v minimalkach vic nez 100% dle hodnot frekvence.
Stačí si o FB2 enginu něco přečíst.
//Unikátní test v BF3: jak poznáte, kdy hru brzdí procesor
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
peknej test.. ale je videt ze v 1080p nebrzdi GTX580 3GB ani 2.54Ghz 4 jádro
a to sou obecne nvidie trosicku vic zavisly na vykonu procesoru nez AMD...

takze podle me nemusis mit strach s Q9550 + HD7850 2GB v teto hre
jinak Hladis, zajimalo by me kde sou ty obrovsky propady s horsim procesorem u toho Battlefieldu 3 jak tu stale tvrdis... Kdyby si aspon dodal nejaky test co to ukazuje, protoze vsechny ostatni testy ukazuji ze to zvladne i prumerny procik...

takze podle me nemusis mit strach s Q9550 + HD7850 2GB v teto hre
jinak Hladis, zajimalo by me kde sou ty obrovsky propady s horsim procesorem u toho Battlefieldu 3 jak tu stale tvrdis... Kdyby si aspon dodal nejaky test co to ukazuje, protoze vsechny ostatni testy ukazuji ze to zvladne i prumerny procik...
- Hladis
- Moderátor

Ja v tom testu vidim Nehalem a ne Core2 ,takze zase o koze a voze
Nejak vam unika ,ze Nehalem ma silnejsi FPU o 100% nez stary Core 2. Testoval jsem to osobne s dalsima technikama a pokud to nebyla chyba kterou opravili ,tak to na C2 a starych nize taktovanych Phenomech II ci Athlonech padalo dolu a hrat se to dalo dost s obtizema. Zajimave ze zde dospli k podobnemu vysledku http://www.sweclockers.com/image/diagra ... 936c92f2d4
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja co porovnaval vysledky vykonu Core Quad na 45nm kort s 12MB cache (se stejnou grafikou), dopadl jsem vzdycky lepe nez Phenom II X4, teprve az X6 me dokazal porazit (mysleno na stejnych taktech procesoru).
Kazdopadne kdyz neni pro Battefield limitem ani silne podtaktovany i7 na 2.5ghz s GTX580 tak nebude asi 3ghz Quad s 12Mb cache s HD7850 2GB....
Kazdopadne kdyz neni pro Battefield limitem ani silne podtaktovany i7 na 2.5ghz s GTX580 tak nebude asi 3ghz Quad s 12Mb cache s HD7850 2GB....
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Promaz OT, ucastnici ziskavaji varovani. Priste zacnou padat ruzna oceneni. Chovejte se slusne a nesnizujte se k osobnim urazkam. Pokud nekoho chcete umlatit tak pouzijte argumenty a odkazy na ne. NNN karta je pak i pro takove uzivatele, kteri opakovane pisou zavadejici informace. Vy neberte pravo do "vlastnich rukou". Mame tlacitka report, SZ modovi sekce nebo adminum.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S