Gigabyte MA770-UD3 (AM2+, 770+SB700/710)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 1.0

Příspěvek od Lokomotiva »

icEeeman píše:...obe ram jsem mel zapojeny v prvnich dvou slotech,taky bez uspechu...nejake dalsi rady?Zacinam bejt fakt zoufalej
To není možné.
Ty jsi měl paměti v 1. a 3. slotu (počítáno od procesoru) a běhaly Single a po přemístění paměti ze 3. do 2. slotu běhaly paměti zase Single?
Zkus to znova, jedno z uvedených rozmístění musí být správně.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2rigix: velice inteligentní post, opravdu

2icEeeman: kde přesně se nastavuje Ganged a Unganged mod se ti můžu podívat, jelikož tu mám momentálně Gigabyte 770T-USB3, což by mělo být skoro to samé až na typ pamětí...každopádně i kdyby bylo nastaveno Ganged, dual-channel ti musí jet, pokud máš paměti ve správných slotech...co to je vůbec za RAMky a vypisuje ti to správnou velikost?
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
icEeeman
Nováček
Nováček

Příspěvek od icEeeman »

2Lokomotiva: Ano je to presne tak ja rikas. Mel sem je zapojeny v 1. a 3. slotu-Single, tak sem je zapojil do 1. a 2. a furt Single, vyzkousel sem snad vsechny mozny umisteni a furt ten stejnej problem.
2Blue Storm: Ano vypisuje to presne velikost RAM ktery v tom kompu jsou.

Mozna budu za uplnyho blbce ale od toho tu to forum je: Napadla me jeste moznost ze to v Dualu nejede kvuli rozdilnymu casovani pameti. Kdyz sem si PC skladal tak tam bylo pouze 1GB pameti a az pozdejc sem dokupoval dalsi 1GB. Mozna budete moudrejsi z vypisu Everestu:
DIMM1: Transcend JM800QLU-1G 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM2: A-Data 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Pokud je tomu opravdu tak tak se omlouvam za vas cas a moji nevedomost ale nikdo ucenej z nebe nespad.
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

2 Blue Storm & Jeltík: "Rigix" měl prostě smůlu a jen sdělil své postřehy,se kterými (bohužel) není sám a to jak zkušený mozek se nachází mezi klávesnicí a židlí toto jaksi neovlivní, nefunkční desky se nevyhýbají ani IT odborníkům. GB jsou vynikající desky,pokud jedou,jedou dobře,ale zmetků z výroby je dost...

2 icEeeman: Co se týká ramek v dualchannelu,oba moduly by měly mít buď identické (kit) nebo velmi podobné parametry,jinak lze čekat problémy.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

malone píše:2 Blue Storm & Jeltík: "Rigix" měl prostě smůlu a jen sdělil své postřehy,se kterými (bohužel) není sám a to jak zkušený mozek se nachází mezi klávesnicí a židlí toto jaksi neovlivní, nefunkční desky se nevyhýbají ani IT odborníkům. GB jsou vynikající desky,pokud jedou,jedou dobře,ale zmetků z výroby je dost...
ale je rozdíl, pokud člověku projde rukama 100 desek a 4 desky...já jsem vždy dával přednost Gigabyte a jen občas se mi stalo, že se muselo reklamovat...jinak neměl bys nějaké konkrétní čísla? ono číslo "dost" je jaksi nekonkrétní...každý výrobce má i zmetkové kusy, nevyhne se to nikomu a všichni výrobci jsou si v tomhle celkem vyrovnaní
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

No samozřejmě že to rozdíl je... Mám známého prodejce pc a stává se mu že v dodávce levných/mainstreamových modelů má hned cca 3-4 kusy DOA ,nebo pískají,něco na nich nejde atd. Třeba je jen dodavatel "prase" a rozseká to,nebo má prostě smůlu,těžko říct... Taky zcela jistě záleží na modelu a platformě. AMD a nForce jsou v pohodě (pokud vím),spojení GB/Intel p35/p45 může býti o nervy (přičemž zpravidla záleží jen na tom co člověk vydrží). :roll: Intelovský memory controller je svéráz sám o sobě,v kombinaci s GB deskou a mírně neoptimálními RAM se může hodit i tento návod... Ještě že je řešení. 8-)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

nechápu, jak souvisí špatný BIOS s kvalitou desky, ale budiž...krom toho ten postup trochu nechápu...u všech moderních desek funguje, že pokud se něco stane při flashování BIOSu (přeruší se, naflashuje se špatný BIOS, apod.), tak se buď přepne na druhý BIOS, nebo se obnoví sám z externího čipu (ASUS ROG desky, jejichž ROG čipy obsahují záložní BIOS) a nebo funguje vložení CD/DVD od desky do mechaniky a deska už si to samovolně obnoví...neříkám, že to funguje úplně vždy, ale v 95% případů ano
malone
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malone »

Já nechci vypadat jako odpůrce GB desek (přece jen ji sám mám :wink: ),ale právě jejich dual bios si dle mých zkušeností umí postavit hlavu tak,že sám neuzná za vhodné inicializovat přehrání ze zálohy i když deska nebootuje a přinutit ho k reflashi ze záložního švába jde pouze násilím (buď postup z odkazu,tj. "zkrat" dvou vývodů čipu pinzetou během bootu nebo oficiální postup doporučovaný výrobcem - nucený start/stop dlouhým stiskem power čudlu a pak reset CMOS),proto jsem to dal do souvislosti...
SENooN
Nováček
Nováček

Gigabyte GA-MA770-UD3

Příspěvek od SENooN »

Zdravim, kupil som si tuto dosku (rev 2.0) cez bazar a mam jeden problem, a to, ze nefunguje sietovka. Doska sa pritom tvari akoby ani ziadny cip nemala. Pozrel som sa kde je cip a bola pri nom jedna mierne prehorena suciastka: http://postimage.org/image/14cb2e62s/ (foto mobilom a lupou, nic lepsie doma teraz nemam)
Je mozne to nejako opravit doma alebo je to suce na reklamaciu (s ktorou budu asi problemy, lebo chladic na cipsete mal polamany plastovy kolik)?
P.S.: BIOS najnovsi, zvysok dosky funguje (zatial) bez dalsich problemov
P.S.2: zostava (docasne) Phenom II x2 550be, 2x512mb ddr2, hd4670
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte GA-MA770-UD3

Příspěvek od ToxicTears »

Musel by jsi sehnat stejnou součástku, ale stejně nevíš, jak jsou na tom spoje. Reklamace by možná neprošla, takže bych koupil za 150Kč síťovku do PCI slotu a je klid.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
CZECHBorek
Začátečník
Začátečník

Gigabyte ma770-ud3

Příspěvek od CZECHBorek »

Zdravím, mam 2 problémy řeknu je stručně :

1) po očištění a sundaní chladiče CPU neměří teplotu a předtím v pohodě(nevím jestli je to deskou-když tak pardon :oops: ) pro mě to nedávno bylo dost špatné protože místo aby se pc restartovalo u 80C tak nakonec chladič měl 125C a pc si jelo jako by nic.

2) USB mi jede skoro nulou když zapojím flešku (8gb) čtení 15Mb/s zápis 8Mb/s když ji zapojím do pc hned mi to píše že kdybych ji zapojil do vysokorychlostního portu bude rychlejší zapojil jsem to všude nainstaloval drivery co jsou na stránkách výrobce a nic jede rychlosti +- 0,5%.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte ma770-ud3

Příspěvek od X-COM »

1) čím to měříš?
2) jak ta flashka běhá v jiném počítači?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
CZECHBorek
Začátečník
Začátečník

AMD OverDrive vždycky ok teď to je na Board Status to ukazuje ale vždy to nahodí jednu teplotu a ta vydrží v jakékoliv zátěží stejná.

A fleška v jiných kompech krásná rychlost přetahoval jsem si zálohovanou hru +-8Gb z mého pc do flešky 4+hodin do druhého pc kolem 1 hodiny i miň.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Zkus Coretemp.
Jestli to dobře chápu, tak když jsi kopíroval na flashku, tak to bylo pomalejší, než když jsi kopíroval z ní. To je normální stav.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
CZECHBorek
Začátečník
Začátečník

Zkusím ale vadí mi to v tom OD jsem mohl taktovat a hned sledovat teplotu ale tak nevadí Díky:)

No a když ja kopíruju/přetahuju jede to +- na 2% rychlosti ale v jiném pc jede na 100% rychlosti takže když ja jsem dával třeba film z mého PC do flešky dával jsem ho tam 3hodiny ale v jiném pc jsem ten stejný film dával do flešky 5minut ne z flešky do kompu ale na flešku proto nevím co stím.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“