Enermax Liberty 500W-vyteklý kondenzátor

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Glimmerman
Začátečník
Začátečník

Enermax Liberty 500W-vyteklý kondenzátor

Příspěvek od Glimmerman »

Chtěl bych se zeptat, jestli u nás v ČR nedělá někdo autorizovaný servis těchto zdrojů. Mám jej asi 5- 6 let. Před několika dny přestal jít. Při otevření zdroje jsem zjistil, že jeden z kondezátorů je deformovaný a na povrchu vyteklý. Zdroj mne stál přes 2000,-, takže mi je ho líto jen tak vyhodit. Chtěl bych znát váš názor na to, jestli je tady autorizovaný servis a jestli se dá tato vada opravit a stojí-li to za to. Bojím se toho, aby ho někdo neopravil amatérsky a potom mi nepoškodil PC. Také by mne zajímala cena této opravy v případě, že by byla možná. Díky za názory
Naposledy upravil(a) Glimmerman dne stř 13. čer 2012, 19:04, celkem upraveno 2 x.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Enermax Liberty 500W

Příspěvek od Suke001 »

Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Re: Enermax Liberty 500W-vyteklý kondenzátor

Příspěvek od Behemot »

To jsem zvědavej jak pohádka dopadla…jestli si tam pán nechal dát šmejdy v servisu typu „500 Kč/hod.“ :roll:

(Protože v ČR používám kvalitní kondenzátory já, a…ehm. - HoNy - už to nedělá, Trodas sedí, jeden kámoš to dělá primárně pro sebe a ve firmě. Možná bude pár firem, ale…to je asi na prstech jedné ruky.)
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eLzyx »

no já bych s těma firmama byl opatrný, protože dostupnost kvalitních kondíků v ČR je mizerná. Pochybuju, že by je drželi skladem. Navíc kolik lidí ví, že se ty "válečky" můžou diametrálně lišit v kvalitě. Být servis, tak tam nabouchám co nejlevnější drek, co přežije zhruba ke dvoum letům, abych měl stálý přísun zakázek. Mám i takovou zkušenost. Mám jeden Benq LCD a protože je užíván 18h/210dní za rok, tak v něm každý rok umřel napájecí zdroj. Po třetím umření jsem jej recapoval a LCD běží už pátým rokem bez potíží. Navíc dnes laickou konkurenční výhodou není kvalita, ale cena.
A proto si recapuju sám. Obvykle Panasonicama, nebo Nipponama.
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Tak tak. Vím o jedné společnosti v ČR co drží skladem zásoby Chemi-Conů, ale tam je pár LXZ a LXY, zbytek povětšinou KMG apod. Hlavně to jsou běžné a ničím nezajímavé kousky (zajímavé kapacity začínají v rozměrech, co se nikam nevejdou).

Nikdo další v ČR nebere kondenzátory s maximální kapacitou v daném rozměru jako já (3300 uF D10 do zdrojů se normálně ani nevyrábí, třeba Samxony RS v katalogu nenajdete! dodavatel je má zakázkově vyráběné) nebo s výškou do ~2 cm do monitorů. Resp. nikdo, kdo je dál přeprodává.

K těm firmám: záruční doba na funkčnost opravované věci jako celku je v ČR tři měsíce. Sice by měla platit záruční doba dva roky na danou věc (!), resp. u kondenzátorů se dá uhádat životnost daná specifikací (hodinová dle teploty atd.), ale kdo ze zákazníků tomu rozumí a bude se se servisem hádat, že? Takže tam napráskají šmejdy a budou říkat, že záruka je tři měsíce a hotovo. Co na tom, že selže znovu součástka, kterou oni vyměnili a za kterou musí ručit její záruční dobou, a to proto, že to je šmejd, který nezvládne ani to, co má ve vlastním katalogu?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“