Strašné sekání v CRYSIS

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

petrik591
Nováček
Nováček

Strašné sekání v CRYSIS

Příspěvek od petrik591 »

Zdravím, nedávno jsem začal hrát crysis, ale strašně se mi seká když se objeví nepřátelé. Asi 15 fps mám při přestřelkách a normálně když je klid tak asi 50 fps. Všimnul jsem si toho od té doby co jsem vymenil CPU. Se starým athlonem 64 x2 3800+ to jelo v pohodě. Díky za radu.

Moje PC: ATI Radeon HD 5770
4gb ddr2 800 mhz
AMD Athlon ii x4 640
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Strašné sekání v CRYSIS

Příspěvek od Lokomotiva »

Začni po dobrém:
- aktualizuj drivery chipsetu desky
- aktualizuj rozhraní DirectX: http://www.microsoft.com/cs-cz/download ... aspx?id=35
- aktualizuj drivery grafiky
- nainstaluj poslední patch na hru
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Crysis 1 je hra dost zavysla na procesore takze Athlon II X4 640 pre tuto hru nie je dostatočny. Vlastna skusenost tiez som ho vlastnil. Teraz mam I 5 2500K je to velky rozdiel. A hlavne pri tych prestrelkach som mal katastrofalne framedropy.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Athlon II X4 je plně dostačující chyba je jistě jinde.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
zumpar1234

Athlon II X4 je pre Crysis 1 total shit.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Pokud má monitor s rozlišením 1680x1050 nemůže mít s touhle hrou problém v jakémkoliv nastavení.
A bez ohledu na rozlišení monitoru na tom nemůže být s výkonnějším procesorem hůř než s méně výkonným.
zumpar1234

Patch na Crysis 1 razantne zvysuje FPS takze ak ho predtym mal nainstalovany a teraz nema moze to sposobovat ten rozdiel.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Problém bude spíš v tom, že jen vyměnil CPU a nepřeinstaloval OS, takže systém špatně zachází s CPU...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Může být.
Nevíme vlastně jaký OS používá.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Ono to je vlastně jedno, při takový zásadní změně komponent by měl být reinstall automatický.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

zumpar1234 píše:Athlon II X4 je pre Crysis 1 total shit.
Totální shit jsou tvé znalosti... Já sem poprvé hrál crysis na jednojádrovém Athlonu pak to bylo dvoujádro P II X2 a nakonec X4...

Na Athlonu X2 to bylo perfektně hratelné a s Phenomem to jede na max naprosto bez problémů takže prosím :) pokud sis sem šel jen honit své ego tak běž laskavě pryč.

PS: Taky doporučuji reinstal.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bounty[cz] »

AllowedCry píše:
Totální shit jsou tvé znalosti... Já sem poprvé hrál crysis na jednojádrovém Athlonu pak to bylo dvoujádro P II X2 a nakonec X4...

Na Athlonu X2 to bylo perfektně hratelné a s Phenomem to jede na max naprosto bez problémů takže prosím :) pokud sis sem šel jen honit své ego tak běž laskavě pryč.

Pokud se nemýlím, tak Crysis stejně dokáže využít jen 1 jádro, tudíž kdejaké vysoko-taktované single core utře níže taktované vícero core procesory ...
Obrázek
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To není tak úplně pravda, ale to by bylo na rozsáhlejší debatu :-)
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

hmm já bych dal ruku do ohně, že min 2 jádra využije :?
zumpar1234

AllowedCry píše:

Loooool, :-D osobna skusenost s tym CPU mi dava dost znalosti o tom ako to je. Crysis je viac menej zavisla hra od hrubeho vykonu na jadro a Athlon II X4 640 ma hruby vykon na jadro totalne shitový a za tym si stojim je to obecne znamy fakt ten CPU nema L3 cache atď... To ze ma 4 jadra je pre Crysis absolutne nanič. Paradne hratelne mozno pre teba mne je jedno co ty povazujes za paradne hratelne ale ja framedropy pod 30 FPS za paradne hratelne nepovazujem dokonca ani pri zablurovanom Crysise. Athlon II X4 640 brzdi v Crysis 1 mainstream graficku kartu akou je moja GTX 560Ti OC 900/1800MHz. Vytazovanie GPU klesa v roznych narocnych scenach ked shitnemu CPU akym ten athlon je dochadza dych, prestrelky tak to je uber killer pre Athlon. Sorry ale 70-80% vytazovanie GPU v hre akou je crysis musi aj blbcovy evokovať že niečo škrtí výkon. (to ze CPU nie je vytazovany na 100% este neznamena ze nie je brzdou) Vymenil som CPU za Intel Core I5 2500K a "cuduj sa svete" vytazovanie GPU je razom na 98-99% graficka karta nie je brzdena, framedropy v prestrelkach nie su take brutalne, minimalne a priemerne FPS su vyssie. Pritom graficka karta je ta ista... Nie nie Athlon nie je CPU ktory by bol v pohode. Mozno pri nejakej shitnej GK sa tento slabučky CPU neprejavuje do takej miery...
Vlastna viac ako rocna skusenost s Athlonom II X4 640 je dost casu na to aby som ten CPU spoznal hral som tam plno hier. Je to onicom CPU a dokonca pre hry ktore baziruju na vysokom vykone na jadro absolutne nepouzitelny. Perlickou je ze este aj Witcher 2 celkom slusne GPU limited hra bola napriklad pri bitne na hradbach o Vergen brutalne brzdena Athlonom. Hra bezala vcelku dobre cely cas a zrazu baf na hradbach som mal 17-27 FPS. :D Na I5 FPS pod 35 nesly na tych hradbach.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Až na to, že tvoje onanování nad I5 nevysvětluje takové brutální propady... To, že I5 je super CPU je pravda ale A II až takový shit není ;)
zumpar1234

Nech napise na akych nastaveniach to hra... A hlavne nech si skontroluje ten patch ktory hodne pridava FPS. S Athlonom u mna nebol problem spadnut pod 20 FPS takze az take divne mi tie jeho FPS nepridu. Hral som to na ultra nastaveniach 1920x 1080 a vypnuty AA. Athlon dropoval aj pod 20 FPS v speci scenach...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ten tvůj Athlon byl stejně celý vadný (stejně tak jako tvoje OC) .. :roll:

Takové propady sem neměl s ani s Athlonem X2...
zumpar1234

Nie CPU bol v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“