The Elder Scrolls V: Skyrim
Moderátor: Baneshee
- Riku
- Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Jakej je rozdíl mezi AO přes nvidia drivery a SSAO v enb? 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

U nV se neda nic moc nastavovat a neni tak dobry. Treba neni na stromech ,nekde ty stiny vidis skrz objekty a jsou to takovy cerny cmouhy atd.... Ja jsem si delal rozdilove screeeny s ruznymi nastavenimi.
- Hladis
- Moderátor

Takze vyzkousej toto http://uloz.to/x9eFsYs/moje-enb-rar
Vypni veskery AA a AF v launchru hry. Vypni pokud mas nejaky force AA v ovladacich. Nastav AF v ovladacich na 16x. Normalne to jen dej do adresare Skyrim.
Melo by to fungovat ve vsech lokacich, noc a dungeony nejsou nehratelne tmavy, AA je primo implementovano jako SMAA. Je to nastaveny ,aby to nebyl silenej performance hit.
Vypni veskery AA a AF v launchru hry. Vypni pokud mas nejaky force AA v ovladacich. Nastav AF v ovladacich na 16x. Normalne to jen dej do adresare Skyrim.
Melo by to fungovat ve vsech lokacich, noc a dungeony nejsou nehratelne tmavy, AA je primo implementovano jako SMAA. Je to nastaveny ,aby to nebyl silenej performance hit.
- Riku
- Začátečník

jen mě teď trápí jen problém, ale ne kvůli tomu ENB.. mám z ničeho nic všechny hry děsně světlý, stíny jsou takový šedivý, vyblitý, v noci vidím jak ve dne.. ale v ovladačích mám všechno na default, i jsem přeinstaloval ovladače a monitor mám pořád stejně nastavenej
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Jeste se tomu da pridat na kvalite . Zlepsit SMAA, zlepsit SSAO, da se zapnout DoF ,ale pak uz FPS v nekterych lokacich pujde dolu. Ja to optimalizoval na GTX 470 ,takze tvoje karta by to mela davat jeste lip.
Nekde jsou jeste chyby (vsiml jsem si polarni zare ma jiny barvy ,ale nevypada to spatne) a nektery lokace jsou tmavsi nez jiny , Obcas je moc vysoky kontrast ,ale da se to korigovat zmenou Brightness ve hre. Barvy a prostredi neni delany na nejakou realitu ,ale na styl. Kdyz se ti to nebude libit ,tak s tim moc neudelam ,protoze tohle vyzneni se libi me
Proc mas vse presvetlene ti moc neporadim. Stalo se ti to po tom ENB ?
Nekde jsou jeste chyby (vsiml jsem si polarni zare ma jiny barvy ,ale nevypada to spatne) a nektery lokace jsou tmavsi nez jiny , Obcas je moc vysoky kontrast ,ale da se to korigovat zmenou Brightness ve hre. Barvy a prostredi neni delany na nejakou realitu ,ale na styl. Kdyz se ti to nebude libit ,tak s tim moc neudelam ,protoze tohle vyzneni se libi me
Proc mas vse presvetlene ti moc neporadim. Stalo se ti to po tom ENB ?
- Riku
- Začátečník

Mně se to přesně takhle líbí, o realitu mi taky moc nejde, spíš o filmovej efekt
ten DOF jsem si zapl, ale potom zas vypl, občas mi to vadí.
Ten jas nebyl po ENB, řekl bych že po Mafii II. Nakonec jsem odinstaloval drivery a vyčistil s driver sweeperem, nainstaloval 12.6 beta. A záhadně mám jas jako dřív, takže super.
A neuvěřitelně mám teď stabilních 60fps s tím tvojím ENB, jen když zařvu fus roh dah tak to padne na 55.. takže mi to teď s 12.6 + ENB jede uplně stejně jako předtím s 12.4 bez ENB... předtím mi to padalo někde na 40.
Ale je pravda že tam jinak nemám žádný mody, pouze čistej Skyrim + tvůj ENB.. ale vypadá to parádně a běží to stejně jako bez ENB
Hladis

Ten jas nebyl po ENB, řekl bych že po Mafii II. Nakonec jsem odinstaloval drivery a vyčistil s driver sweeperem, nainstaloval 12.6 beta. A záhadně mám jas jako dřív, takže super.
A neuvěřitelně mám teď stabilních 60fps s tím tvojím ENB, jen když zařvu fus roh dah tak to padne na 55.. takže mi to teď s 12.6 + ENB jede uplně stejně jako předtím s 12.4 bez ENB... předtím mi to padalo někde na 40.
Ale je pravda že tam jinak nemám žádný mody, pouze čistej Skyrim + tvůj ENB.. ale vypadá to parádně a běží to stejně jako bez ENB
Hladis
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

No ja ti to muzu udelat tak ,ze budes mit prohlizeni diapozitivu
DoF jsem ti rikal ,ze je to spis na delani peknych screenshotu nez na hrani a zere to zbytecne vykon. I tak je vzdalene okoli v mlznym oparu. Urcite tam naleznes nejaky chyby ve stinech atd....ale to je prave kvuli snizeni kvality ,aby to bylo hratelne bez silenych propadu. Jen ze srandy jsem nastavil max kvalitu uplne vseho. Bylo to super ,ale 9 fps
Nahraj si tam nejaky mody na vizual a lepsi interface a muzes hrat 
Jinak moderi tehle ENB to vzdy nejak prehaneji a jeste to nastavuji na svy monitory PC a oci. Pak to ma divny barevny nadechy, ve dne te snih ci zem doslova oslepuje jak zari ,je to pomaly a v noci nevidis ani na metr...........
Jinak moderi tehle ENB to vzdy nejak prehaneji a jeste to nastavuji na svy monitory PC a oci. Pak to ma divny barevny nadechy, ve dne te snih ci zem doslova oslepuje jak zari ,je to pomaly a v noci nevidis ani na metr...........
- Riku
- Začátečník

Tak to je mi jasný že na max z toho je slideshow, ale tohle nastavení si myslím že je super, vzledem k tomu jak to vypadá a žere mi to max 5fps
akorát dá se nějak udělat aby nebyla voda tolik průhledná?
SkyUI už mám
No právě, nebo jeden ENB co jsem zkusil byl barevnej až mi z toho bylo na blití
akorát dá se nějak udělat aby nebyla voda tolik průhledná?
SkyUI už mám
No právě, nebo jeden ENB co jsem zkusil byl barevnej až mi z toho bylo na blití
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Voda bude takhle pruhledna. To je vlastnost ENB v.113 a ne bug. Obcas me to vadilo ,ale zase na druhou stranu bez toho vidis ty uhlovy ohraniceni kde voda konci coz taky bije do oci a pusobi to neprirozene. Dej si tam mod W.A.T.E.R.
- Deegr
- Začátečník

-
Nevím, zda to sem už někdo dával, ale u tohohle se pobavíte 
http://www.youtube.com/watch?v=5aKXNI7H ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=5aKXNI7H ... r_embedded
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
- Riku
- Začátečník

No parodie dobrá, ale nechápu proč každej dělá ze skyrimu takovou blbost. Copak jiný RPG jsou reálný? Však všechno co tam parodujou je snad v každý hře....
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Mno ona ta hra ve sve podstate blbost je a nestydi se to ani skryvat ba naopak 
Jak ti dupe ENB Riku ? Az na tu pruhlednou vodu by to melo byt ok ne ? Nekteri tvurci ENB ted SSAO vypinaji prave kvuli bugum (predevsim pruhledny vode, nekde to dost bije do oci),ale tohle co jsem vytvoril s tim SSAO pocita a pokud to vypnes ,tak je to humus. Oni ted tvori tak ,aby to vypadalo vcelku dobre i bez SSAO ,ale co jsem si s tim hral tak nic moc. Problem je ,ze stale delaji naprosto silene tmavy dungeony a noc a prehaneji to se saturaci.
Jak ti dupe ENB Riku ? Az na tu pruhlednou vodu by to melo byt ok ne ? Nekteri tvurci ENB ted SSAO vypinaji prave kvuli bugum (predevsim pruhledny vode, nekde to dost bije do oci),ale tohle co jsem vytvoril s tim SSAO pocita a pokud to vypnes ,tak je to humus. Oni ted tvori tak ,aby to vypadalo vcelku dobre i bez SSAO ,ale co jsem si s tim hral tak nic moc. Problem je ,ze stale delaji naprosto silene tmavy dungeony a noc a prehaneji to se saturaci.
- Trewis
- Začátečník

-
da sa nejak tato hra zakupit na steame ? Mam len warez ale chcel by som origo na steame no nejak to tam nejde zakupit nejaky figl alebo musim kupit krabicu.
- Nerboard
- Začátečník

-
Krabicu, aktivujes na steame tak ci tak. Kupit zo steamu priamo nemozes. Jedine ak ti to niekto giftne ale na steame nieje ceska lokalizacia(aspon myslim)
- Riku
- Začátečník

No ale každý RPG je potom blbost.. tedy spíš každá hraHladis píše:Mno ona ta hra ve sve podstate blbost je a nestydi se to ani skryvat ba naopak
ENB šlape (šlapalo) pěkně, jen jsem pak narazil na to, že když jsou v noci mraky, nebo přivolám pokřikem bouři tak celá obloha svítí šedo-bíle. Tak hraju bez toho
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Mno jak to vezmes. Skyrim ma rekneme tech nelogicnosti a deja vu extremne moc.
Mno rvat do oblohy jsem teda nezkousel (taky mi unika samysl) ,takze o tomhle nic nevim
Jen kvuli tomu mas ENB vypnuty ? Ja bych bez ENB tu hru ani nezapnul.
Mno rvat do oblohy jsem teda nezkousel (taky mi unika samysl) ,takze o tomhle nic nevim
- Riku
- Začátečník

Řvaní do oblohy je dobrý, potom blesky zabíjej tvoje nepřátele.. bohužel včetně tvýho koně
já myslel jako že hraju bez toho pokřiku, nepoužívám ho.. bez enb to je děsný
možná to zkusím nějak polaborovat až budu doma
já myslel jako že hraju bez toho pokřiku, nepoužívám ho.. bez enb to je děsný
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Schvalne jsem to zkusil a je to uplne v pohode. Zatahne se, prostredi ztmavne a zacne bourka ( co mi zabije Frosta i s Lydii
) Ono na nV a AMD to vypada asi jinak se svetlosti atd.... Jinak stale se v tom nastaveni prubezne hrabu a stale mi nejde nastavit to tak ,abych byl spokojenej uplne. Problem je ve dne ,kdy je prostredi moc "prekontrastovany". hHrabani se v enbeffect je doslova tortura a vyladit barvy atd....je skoro nadlidskej ukol.
- Riku
- Začátečník

tak to může bejt tím že mám amd, protože já mám prostě mraky takový že svítěj jak neon
tedy jen ty bouřkový...
no já jsem na to koukal a moc rozumnej z toho nastavení nejsem
no já jsem na to koukal a moc rozumnej z toho nastavení nejsem
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Tam je mraky nastaveni v tom .ini a pak v tom enbeffect . Neni sranda to sladit dohromady. Mas tam 3-4 nasaveni co ti ovlivnujou barvy a pak tunu nastaveni na jas/kontrast u kazde kraviny a na intenzitu svetel......etc.....dalo mi zabrat nez jsem vubec pochopil co kde co dela. Ted uz jsem zase nekde jinde a mozna budu brzo hotov s finalnim nastavenim.
AMD ma myslim mit jiny nastaveni ,ale u AMD fakt nevim ,jak to ma byt a musel bych to na tom zkouset.
Jinak mas vyhodu 2GB pameti na karte. Me ta pamet nestaci
Skyrim me sejri a asi poridim neco vykonejsiho s vice pameti. Ono to ENB s nastavenou vysokou kvalitou Bloomu, Stinu a AO je taky vizualem jinde.
Dale prubezne upgraduj mody ,pokud mas ty ze seznamu kvuli novym verzim. Jeste jsem dalsi novy prubezne pridal.
Edit// Jo a cti poradne read.me u modu. Muze se ti tam neco tlouct a proto ti to blbne.
AMD ma myslim mit jiny nastaveni ,ale u AMD fakt nevim ,jak to ma byt a musel bych to na tom zkouset.
Jinak mas vyhodu 2GB pameti na karte. Me ta pamet nestaci
Dale prubezne upgraduj mody ,pokud mas ty ze seznamu kvuli novym verzim. Jeste jsem dalsi novy prubezne pridal.
Edit// Jo a cti poradne read.me u modu. Muze se ti tam neco tlouct a proto ti to blbne.