Dobrý den. Bráška si chtěl zformátovat flashku, uklikl se a místo toho zformátoval hdd. Akce trvala tak 40sekund, než jsem stačil zakročit. Ve správci disků mi to píše: v pořádku (aktivní Primární oddíl) RAW. Myslíte, že by se dala data zachránit? Byli na něm nainstalované programy, , veškerá videa z kamery, foto a práce celé rodiny. Chystal jsem se dnes koupit nový hdd abych si cenná data zálohoval (disk na kterém jsem měl zálohu se nenávratně poroučel) a bratr mne takto vypeče, jsem z toho na mrtvici a to doslova! Prosím mohl by mně někdo poradit popř. alespoň trochu navést?
Jsem schopný si pořídit i nějaký placený software kdyby pomohl.
Za každou pomoc bych byl moc vděčný.
Windows7 64bit
2xHdd
WD Caviar Black WD1002FAEX 3.5" 1TB (smazaný disk)
PS: Prosím nepeskujte mne jestli je tu někde řešení ale jsem na tom dnes psychicky hodně špatně, děkuji Honza.
Nechtěný formát hdd
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- stimpator
- Nováček

-
- lsdage
- Začátečník

-
Re: Nechtěný formát hdd
Za sebe doporucim nasledujici softy:
Recuva (piriform.com, zdarma)
GetDataBack (runtime.org, placeny, ale mam s nim vybornou zkusenost)
System Rescue CD (sysresccd.org, bootovaci CD zdarma a na nem programek Partimage)
Jeste nez se pustis do obnov na tom disku, zkus si sehnat (pujcit) druhy, stejny a udelat na nej bitovou kopii a teprve s tou si hrat. Vim, ze disky na stromech nerostou, ale v tomto pripade je to jen ku prospechu veci.
Recuva (piriform.com, zdarma)
GetDataBack (runtime.org, placeny, ale mam s nim vybornou zkusenost)
System Rescue CD (sysresccd.org, bootovaci CD zdarma a na nem programek Partimage)
Jeste nez se pustis do obnov na tom disku, zkus si sehnat (pujcit) druhy, stejny a udelat na nej bitovou kopii a teprve s tou si hrat. Vim, ze disky na stromech nerostou, ale v tomto pripade je to jen ku prospechu veci.
- Mastodont
- Černá karta

-
Brácha se docela solidně ukliknul.
Getdataback je nej, tim obnovis skoro vsechno, jen to trva a priprav si disk na ktery to nalejes (nelze obnovovat soubory na disk, ze ktereho se obnovuje).
Getdataback je nej, tim obnovis skoro vsechno, jen to trva a priprav si disk na ktery to nalejes (nelze obnovovat soubory na disk, ze ktereho se obnovuje).
- stimpator
- Nováček

-
Díky moc za rady!
Jen otazečka neměl by se nějak přepsat (změnit) RAW na NTFS? A neměl by se disk vyndat a šoupnout do USB rámečku? (Pro jistotu)?
A ještě jednou všem dík!
Jen otazečka neměl by se nějak přepsat (změnit) RAW na NTFS? A neměl by se disk vyndat a šoupnout do USB rámečku? (Pro jistotu)?
A ještě jednou všem dík!
- Mastodont
- Černá karta

-
Nene, gdb ti nacte disk v hrubym formatu a zobrazi ti stromovou strukturu jako v pruzkumniku.
- Riku
- Začátečník

Jojo getdataback je asi nejlepší na tohle, pokaždý mě zachránil
tak snad budeš mít štěstí
PS5 Pro | LG OLED CX55